Technische specificaties van de specialized & McLaren Venge fiets

De Specialized & McLaren Venge is een technisch hoogstandje, ontworpen met een S-Works FACT 12r carbon frame. Dit frame is opgebouwd met FACT IS-constructie, een aerodynamische buisvorm, compact raceontwerp en een taps toelopende 1-1/8' tot 1-3/8' balhoofdbuis. De interne kabelgeleiding en carbon OSBB dragen bij aan de gestroomlijnde esthetiek en prestaties van de fiets.

De fiets is uitgerust met een S-Works FACT 12r carbon vork, een volledig monocoque ontwerp dat een OS-race biedt voor een 1-3/8' lager. De balhoofdset bestaat uit 1-1/8' keramische boven- en 1-3/8' stalen onderste lagerpatronen, compleet met een op maat gemaakte geïntegreerde spacer. De Venge zadelklemmontage zorgt voor een veilige en stabiele zadelbevestiging.

De wielen van de Venge zijn Zipp Zedtech 404 carbon tubulars, met titanium snelspanners. Zowel de voor- als achterband zijn S-Works Turbo tubulars met BlackBelt, 290TPI, aramide kralen, en een maat van 700x23c.

De aandrijflijn van de fiets bestaat uit Shimano Dura-Ace Di2 voor- en achterderailleurs, evenals Shimano Dura-Ace Di2 schakelhendels die compatibel zijn met Flight Deck en 10 versnellingen hebben. De cassette is ook een Shimano Dura-Ace, 10-speed, 11-25t. De crankset is een S-Works FACT met carbon armen en spider, en de ketting is een Shimano Dura-Ace. De kettingbladen zijn S-Works 7075 T6, 53/39, met aluminium bouten. Het bottom bracket is een OS geïntegreerd model met CeramicSpeed keramische lagers.

De cockpit van de fiets is uitgerust met een Zipp SL Speed stuurpen, Zipp Vuka Sprint carbon aero drop bar, en Specialized S-Works wrap. Het zadel is een S-Works Toupé Carbon Saddle met een carbon basis en rails. De zadelpen is een S-Works Venge FACT carbon, omkeerbaar met 20/0mm offset.

De remmen van de fiets zijn EE Cycleworks met Zipp kurk pads, en de remhendels zijn Shimano Dura-Ace Di2, compatibel met Flight Deck. De pedalen zijn nylon platte testrit pedalen, met losse kogellagers en reflectoren.

De geometrie van de fiets varieert afhankelijk van de maat, met zes verschillende maten beschikbaar: 49.0, 52.0, 54.0, 56.0, 58.0, en 61.0. Elk formaat heeft unieke geometrische specificaties, waaronder de hoek van de zitbuis, de lengte van de balhoofdbuis, de lengte van de zitstang, de hoek van de balhoofdbuis, de lengte van de liggende achtervork, de horizontale lengte van de bovenbuis, het front-center, de breedte van het stuur, de stand-over hoogte, de lengte van de zitbuis, de vorksprong, de B-B drop, de stack, de reach, de trail, de wielbasis, de cranklengte en de stuurpenlengte.

Het is belangrijk op te merken dat de specificaties kunnen veranderen zonder voorafgaande kennisgeving. Dit is een standaardpraktijk in de fietsindustrie, aangezien fabrikanten voortdurend hun producten verbeteren en updaten om aan de veranderende eisen van de consument en de technologische vooruitgang te voldoen.

De Specialized & McLaren Venge is een fiets die de grenzen van technologie en design verlegt. Het is een product van twee bedrijven die bekend staan om hun toewijding aan innovatie en prestaties. Specialized, een wereldleider in fietsontwerp en -productie, en McLaren, een naam die synoniem is met autosport en technische uitmuntendheid.

Het frame van de Venge is gemaakt van S-Works FACT 12r carbon, een materiaal dat bekend staat om zijn sterkte, stijfheid en lichtgewicht eigenschappen. De FACT IS-constructie zorgt voor een geoptimaliseerde balans tussen deze drie cruciale factoren, wat resulteert in een frame dat zowel responsief als duurzaam is. De aerodynamische buisvorm en het compacte raceontwerp dragen bij aan de snelheid en efficiëntie van de fiets, terwijl de taps toelopende balhoofdbuis zorgt voor nauwkeurige stuurcontrole.

De wielen van de Venge zijn Zipp Zedtech 404 carbon tubulars, een keuze die de aerodynamische prestaties van de fiets verder verbetert. De S-Works Turbo tubular banden bieden uitstekende grip en duurzaamheid, waardoor je met vertrouwen kunt rijden, ongeacht de wegomstandigheden.

De aandrijflijn van de Venge is uitgerust met Shimano Dura-Ace Di2 componenten, bekend om hun betrouwbaarheid en prestaties. De elektronische schakeling zorgt voor snelle en nauwkeurige versnellingswisselingen, terwijl de 10-speed cassette een breed scala aan versnellingen biedt om elke rijomstandigheid aan te kunnen.

De cockpit van de Venge is ontworpen met aandacht voor ergonomie en controle. De Zipp SL Speed stuurpen en Vuka Sprint carbon aero drop bar bieden een comfortabele en efficiënte rijpositie, terwijl de Specialized S-Works wrap zorgt voor uitstekende grip en trillingsdemping.

De remmen van de Venge zijn EE Cycleworks met Zipp kurk pads, een combinatie die zorgt voor krachtige en betrouwbare remprestaties. De Shimano Dura-Ace Di2 remhendels bieden nauwkeurige controle en zijn compatibel met het Flight Deck systeem voor geïntegreerde gegevensweergave.

De geometrie van de Venge is zorgvuldig ontworpen om optimale prestaties en comfort te bieden voor een breed scala aan rijders. Met zes verschillende maten om uit te kiezen, kan elke rijder de perfecte pasvorm vinden voor hun lichaamstype en rijstijl.

De Specialized & McLaren Venge is meer dan alleen een fiets - het is een statement van technische uitmuntendheid en designinnovatie. Het is een fiets die is ontworpen om te presteren op het hoogste niveau, en het is een fiets die is gebouwd om te winnen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.