Bang & Olufsen BeoLab 8 speaker info en specificaties

Bang & Olufsen staat al decennialang aan de top als het gaat om het combineren van superieure geluidskwaliteit met een onberispelijk ontwerp. Al hun producten zijn ontworpen met zowel het oog als het oor in gedachten, en de BeoLab 8 luidsprekers zijn daar geen uitzondering op. Dit high-end audiosysteem is de perfecte samensmelting van esthetiek en akoestische innovatie, bedoeld voor de echte audiofiel die ook waarde hecht aan het visuele aspect van een luidspreker.

Het design van de BeoLab 8 trekt moeiteloos de aandacht in elke woonkamer of luisteromgeving. De luidsprekers zijn afgewerkt met een hoogglans chromen buitenkant die een moderne en toch tijdloze uitstraling heeft. Dit wordt versterkt door het vlekkeloze, gelakte oppervlak dat een sfeer van luxe uitstraalt. Bij Bang & Olufsen begrijpen ze dat een speaker niet alleen een apparaat is om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. De elegante witmica-voet waarop de BeoLab 8 rust, draagt bij aan het unieke en stijlvolle design.

Maar de BeoLab 8 is meer dan alleen een mooi gezicht; het is technologie op haar best. Het systeem bevat twee drivers per luidspreker, waaronder een dipool tweeter die de hoge tonen kristalhelder weergeeft. De mid-range driver samen met de basdriver verzorgen een rijke balans tussen midden tonen en diepe bassen, waardoor je helemaal opgaat in de muziek of filmbeleving. Dankzij individuele afstemming van elk onderdeel komt de geluidskwaliteit overeen met wat je mag verwachten van een merk als Bang & Olufsen.

Het ingenieuze binnenwerk van de BeoLab 8 omvat tien digitale versterkerkanalen per luidspreker. Deze krachtbron zorgt ervoor dat de luidsprekers een volume en dynamiek kunnen leveren die je normaliter alleen zou verwachten van veel grotere systemen. Echter, de BeoLab 8 doet dit zonder in te leveren op helderheid of detail in het geluid, zelfs niet op hogere volumes.

Voor de liefhebbers van draadloze technologie is er goed nieuws. De BeoLab 8 biedt Bluetooth-functionaliteit voor gemakkelijk streamen van muziek vanaf je smartphone of tablet. Er zijn tevens HDMI-aansluitingen beschikbaar voor wie de luidsprekers wil aansluiten op een TV of ander apparaat voor home entertainment. Voor optimale geluidskwaliteit zijn de luidsprekers tevens voorzien van kwaliteitsregelingfuncties en ingebouwde Dolby Digital-ondersteuning.

Om de gebruiksvriendelijkheid te maximaliseren, komt de BeoLab 8 met een eenvoudige afstandsbediening. Geen ingewikkeld gedoe met instellingen dus, maar direct genieten van topkwaliteit geluid. En mocht je al geïnvesteerd hebben in een Bang & Olufsen systeem, dan kun je de BeoLab 8 luidsprekers hier moeiteloos in integreren, wat voor een harmonieus audiolandschap zorgt in je huis.

De prijs van €7999 is inderdaad stevig, maar voor dat bedrag krijg je wel een stukje state-of-the-art audiotechnologie in huis. Het is een investering in niet alleen premium geluidskwaliteit, maar ook in een stuk design dat je woning verrijkt. En voor de slimme shopper zijn er mogelijkheden de BeoLab 8 tegen een gereduceerd tarief aan te schaffen bij diverse dealers en winkels.

In conclusie biedt de Bang & Olufsen BeoLab 8 meer dan alleen een luisterervaring; het is een statement. Een prachtige combinatie van vormgeving en prestatie die zowel geschikt is voor de meest kritische luisteraars als voor degenen die hun interieur willen verrijken met een stukje moderne kunst. Met de BeoLab 8 haal je niet alleen een krachtpatser in huis die je muziek- en filmbeleving zal transformeren, maar ook een kunstwerk dat past bij een verfijnde levensstijl.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.