Prada pakt uit met derde aflevering van Timecapsule NFT collectie

Prada pakt uit met derde aflevering van Timecapsule NFT collectie

Prada heeft de release aangekondigd van zijn derde aflevering van de exclusieve Timecapsule NFT-collectie van het merk. Na het succes van de twee eerdere uitverkochte druppels met Cassius Hirst, zal deze langverwachte capsule op 4 augustus uitkomen. De vijftigdelige collectie zal sekseneutrale kledingstukken bevatten en elk vergezeld gaan van een begaafde NFT waarmee sommige klanten hun show in Milaan in september kunnen bijwonen.

The Timecapsule Collection debuteerde in 2019 en bestaat uit maandelijkse, limited edition drops ready-to-wear producten die vierentwintig uur exclusief beschikbaar zijn op de site van Prada. Elk product heeft een eigen serienummer en wordt geleverd in een verpakking op maat.

De derde Timecapsule NFT-collectie blijft Prada's toewijding aan circulariteit benadrukken door bestaand textiel uit haar archieven te gebruiken om nieuwe en unieke kledingstukken te creëren die exclusief zijn voor de klant. Tegelijkertijd stelt deze collectie het modehuis in staat om te experimenteren met nieuwe manieren om zijn klanten te betrekken bij de digitale wereld. Elk shirt, gemaakt van zwarte katoenen popeline, is versierd met een exclusieve collectie Prada-stoffen met een Frankenstein-geïnspireerde print van kunstenaar Jeanne Detallante.

De tops zijn ook voorzien van een zijden lurexbrokaat met bloemmotief afkomstig van een gearchiveerde stof uit de jaren vijftig en zijden lampa's van gearchiveerd textiel uit de jaren 1920. Prada's NFT-houders krijgen toegang tot unieke evenementen en ervaringen, terwijl ze ook automatisch op de shortlist worden gezet voor een kans om naar Milaan te worden gevlogen en de show in het voorjaar van 2023 bij te wonen, ontworpen door co-creatieve directeuren, Miuccia Prada en Raf Simons. Meer details hierover zullen worden gedeeld op de Prada Crypted Community.

Elke NFT bevat het serienummer van de druppel dat overeenkomt met het kledingstuk om een directe relatie tussen het fysieke en virtuele product te creëren. NFT-eigenaren komen in aanmerking om deel te nemen aan exclusieve voordelen en ervaringen en krijgen prioritaire toegang tot toekomstige drops. De drop duurt slechts vierentwintig uur dus hou daar rekening mee.