Guerlain lanceert project met een verzameling NFT cryptobees

Guerlain, een naam die resonantie heeft in de wereld van luxe parfumerie en cosmetica, staat niet alleen bekend om zijn elegante productlijnen maar nu ook om zijn vooruitstrevende stappen binnen de digitale creatieve industrie. In 2021 organiseerde het bedrijf een opzienbarende veiling waarin originele NFT-kunstwerken werden verkocht, met de opbrengst ten goede aan een herwildingsproject in de Millière Valley nabij Parijs. Dit initiatief werd gesponsord door de gerenommeerde milieuactivist en fotograaf Yann Arthus-Bertrand.

Met het REAVERSE-project blijft Guerlain zijn voetafdruk in duurzaamheid vergroten door middel van een unieke synthese tussen twee werelden die op het eerste gezicht weinig gemeen hebben: de tastbare fysieke wereld en de ongrijpbare digitale ruimte. Het huidige tijdperk wordt steeds meer gekenmerkt door digitale transformaties zoals de metaverse, avatars en de immer populaire NFT s. Toch illustreert Guerlain hoe toewijding aan het fysieke – onze planeet Aarde – hand in hand kan gaan met deze digitale revolutie.

REAVERSE omarmt dit concept door 28 hectare land te rewilderen in Mesnuls, Yvelines. Het project introduceert een collectie van 1.828 Cryptobee NFT s, die verkocht worden aan het publiek. Uniek aan dit project is dat iedere Cryptobee direct gekoppeld is aan een specifiek perceel in het natuurreservaat van de Millière-vallei. Zo worden kopers van een Cryptobee eigenlijk sponsors van dit stukje biodiversiteit, en helpen ze mee aan het behoud ervan.

Deze verzameling biedt vier niveaus van zeldzaamheid met elk een unieke grafische vormgeving: 8 super zeldzaam, 20 zeldzaam, 500 vrij zeldzaam en 1.300 normaal. Deze diversificatie in zeldzaamheid weerspiegelt niet alleen de uniekheid van het natuurreservaat, maar biedt ook voor de cryptokunst liefhebbers iets bijzonders. Het Millière-vallei project dient daarnaast als een innovatief laboratorium voor specialisten die zich bezighouden met de vermindering van menselijke impact op ecosystemen, terwijl het eveneens een educatief platform biedt om bewustzijn rond ecologische vraagstukken te verhogen.

Door deel te nemen aan REAVERSE betreedt men een buitengewoon duurzaamheidsinitiatief en wordt men onderdeel van een toegewijde gemeenschap die zowel de schoonheid van kunst als de urgentie van milieubescherming erkent. Eigenaars van een Cryptobee kunnen genieten van exclusieve voordelen, die zich niet alleen beperken tot het trotse bezit van een NFT, maar ook toegang geven tot vervroegde voorvertoningen van komende collecties en exclusieve toegang tot het natuurreservaat.

Om het REAVERSE-project te realiseren, heeft Guerlain de krachten gebundeld met Tezos, een Frans blockchain-platform dat bekend staat om zijn efficiënte energieverbruik, een belangrijk aspect gezien de huidige zorgen over de ecologische voetafdruk van digitale technologieën.

Het engagement van Guerlain ten opzichte van natuurbehoud wordt eens te meer duidelijk met REAVERSE. Dit doelgerichte en ambitieuze project bevestigt de sterke band die Guerlain heeft met de fysieke wereld, terwijl het tegelijkertijd profiteert van de spannende mogelijkheden binnen digitale innovatie. De aankoop van een Cryptobee NFT staat symbool voor een hereniging met de natuur door de lens van de digitale wereld, wat opnieuw de veelzijdigheid en relevantie van online creativiteit benadrukt – een creativiteit die zorg draagt voor intellectueel eigendom en auteursrecht.

Kortom, Guerlain illustreert met REAVERSE hoe luxemerken een belangrijke rol kunnen spelen in het stimuleren van duurzaamheid, creativiteit en bewustwording door de geavanceerde technologie van NFT'ste verweven met het behoud van onze kostbare natuurlijke hulpbronnen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.