Guerlain lanceert project met een verzameling NFT cryptobees

In 2021 hield Guerlain een veiling van originele NFT (Non Fungible Token) gecertificeerde digitale kunstwerken, waarbij de opbrengst naar het Millière Valley-project in het departement Yvelines ten westen van Parijs ging, gesponsord door Yann Arthus-Bertrand. Nu bouwt Guerlain voort op zijn baanbrekende inzet voor de natuur met verdere ondersteuning via het REAVERSE-project. REAVERSE is een samenwerking tussen twee oude vrienden, fotograaf, filmmaker en milieuactivist Yann Arthus-Bertrand, en Maison Guerlain.

Het brengt ook twee schijnbaar tegengestelde rijken samen: de fysieke wereld en het digitale universum. In het licht van dringende hedendaagse uitdagingen en in een tijd waarin de focus steeds meer lijkt op digitale transformaties - van de metaverse en avatars tot NFT's - blijft Guerlain meer dan ooit toegewijd aan de fysieke wereld en de toestand van onze planeet Aarde. Het REAVERSE-project overbrugt deze twee werelden en past creativiteit toe op milieubescherming om 28 hectare land opnieuw te wild te maken in het hart van Mesnuls, in het departement Yvelines ten westen van Parijs.
Het initiatief draait om 1.828 Cryptobee NFT's die aan het publiek worden verkocht.

Alle opbrengsten worden gedoneerd aan het herwildingsproject. Elk van de 1.828 cryptobees is gekoppeld aan een van de 1.828 percelen in het natuurreservaat van de Millière-vallei. Eigenaren van cryptobee worden dus sponsors van deze oase van biodiversiteit en helpen deze te behouden. De collectie omvat vier verschillende niveaus van zeldzaamheid met unieke graphics (8 super zeldzaam, 20 zeldzaam, 500 vrij zeldzaam en 1.300 normaal). De Millière-vallei zal een uniek gebied bieden voor onderzoek, observatie en experimenten voor specialisten die werken aan manieren om de menselijke impact op ecosystemen te verminderen. Het domein zal ook helpen bij het opbouwen van bewustzijn en educatieve outreach rond kwesties die verband houden met ecologie en de relatie ervan met landbouw.

Deelnemen aan REAVERSE betekent deelnemen aan een uitzonderlijk duurzaamheidsinitiatief en deel uitmaken van een zeer toegewijde gemeenschap. Bovendien zullen cryptobee-houders een echt kunstwerk bezitten en genieten van speciale voordelen, zoals geavanceerde previews van toekomstige NFT-collecties en exclusieve toegang tot het natuurreservaat.

Om dit project uit te voeren, werkt Guerlain samen met Tezos, een Frans platform gespecialiseerd in blockchain-technologie dat een authenticatiemechanisme gebruikt dat minder energie verbruikt dan de meeste bestaande netwerken.

De steun voor REAVERSE sluit aan bij de vele verplichtingen van Guerlain om de natuur te beschermen Dit ambitieuze en doelgerichte project versterkt Guerlains sterke banden met de fysieke wereld en profiteert tegelijkertijd van opwindende kansen die worden gecreëerd door digitale innovaties. Het verwerven van een cryptobee NFT is een kans om opnieuw contact te maken met de natuur via de digitale wereld dankzij kunst die zich bezighoudt met talloze vormen van online creativiteit met respect voor intellectuele eigendom en auteursrechten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...