Woensdag - 08 Feb 2023

Aanmelden

3rde Decentraland Metaverse Art Week gaat van start

De Art Week staat vol met meeslepende kunstinstallaties, performance en conceptuele kunstproducties, talloze NFT-tentoonstellingen zoals nog nooit eerder gezien, panelgesprekken en meer. De belangrijkste attracties bevinden zich in de kunstbuurt van Decentraland, Art Plaza, die voor het evenement is omgevormd tot een openluchtmuseum/de zwaartekracht tartende beeldentuin, evenals Crypto Valley, Museum District, Indie Village en andere vele door de gemeenschap gerunde locaties.

Wat betekent het om kunst te beleven in de Metaverse? Artnet werd meer dan 30 jaar geleden opgericht als het eerste online kunstplatform ter wereld en technologie heeft altijd de kern van ons DNA gevormd. Als merk dat prat gaat op kritische gesprekken over kunst en technologie, wilden we de Metaverse verkennen in een betekenisvolle context, tot nadenken aanzetten en unieke ontmoetingen met kunst creëren. Een knipoog naar de Happening-beweging van eind jaren 50 en als een experiment over de relatie tussen de kunstenaar en het publiek, nodigt Artnet performancekunstenaars, dichters en AI, menselijk en niet-menselijk, uit om met elkaar in wisselwerking te staan ​​in Decentraland, om te verkennen conceptuele kunst in de context van de virtuele wereld. Terwijl het discours rond de Metaverse grotendeels werd geassocieerd met de nieuwe grens met eindeloze mogelijkheden, onderzoeken we in plaats daarvan de beperkingen, kortstondigheid en lichamelijkheden van de menselijke kunstenaar als avatar. Voor de Decentraland Art Week van dit jaar heeft Artnet het programma samen met theVERSEverse samengesteld, waardoor participatieve kunstervaringen in de virtuele wereld worden gebracht, aangezien elke ervaring in Decentraland persoonlijk en onveranderlijk zal zijn.

Dit zijn enkele van de bezienswaardigheden, elk is aangeduid met de coordinaten die je kan gebruiken op de Decentraland kaart:

Het rode huis van Frida Kahlo

Waar: (50,92)

In samenwerking met Ezel.Life viert de familie van Frida Kahlo Metaverse Art Week met de lancering van een permanente Decentraland-installatie, het Frida Kahlo Family Red House. De structuur zal een meeslepende ervaring bieden die de eerste helft van Frida's uitzonderlijke leven laat zien, evenals nooit eerder vertoonde kunstwerken van de kunstenaar.

Metaborealis

Waar: (59,65)

Metaborealis, een bevroren kunstwereld die is verbrijzeld door de Crypto Winter, herbergt een sprankje hoop in de creaties van de kunstenaars die erin wonen. Tussen ijskristallen en oude monumenten kunnen bezoekers de veerkracht vinden van kunstenaars die blijven creëren, zelfs in de meest uitdagende en onvoorspelbare omstandigheden. Werken van Igor Martins, Cosmonutty, Seray, Wiseman, Nhefertiti, William KWaku Amo.

Tauromaquia

Waar: (56,58)

Meeslepende, interactieve datasculptuur tentoongesteld in Decentraland, geïnspireerd op een stierenvechtscène. Zodra de installatie door de kunstenaar is gepubliceerd op Decentraland's Art Week, zal deze uit de hand lopen en worden bepaald door de ups en downs van de live cryptomarkt. Het digitale beeld van een stier wordt vervormd door de realtime prijsveranderingen van de top 100 cryptomunten. Stierenvechten, in het Spaans Tauromaquia genoemd, is een wrede en middeleeuwse vorm van amusement. De analogie van hoe hebzucht onszelf vervormt en ons, als stier, het slachtoffer maakt van een grotere vorm van speculatief amusement.

Portion Gallery

Waar: (61,67)

Portion past hun NFT NYC meeslepende videoprojectie aan voor de Metaverse Art Week. Gemaakt door The Martini Police, een kunstduo opgericht door StillmanVisual & iamyonson, "TEMPERAMENTS" is een achtdelige collectie die werd tentoongesteld in LUME Studios voor NFT NYC 2022. Het kunstwerk belichaamt de vier temperamenten van natuur en ziel, en stelt een zintuiglijke ervaring voor. voor de bezoekers.

Iris Nebula

Waar: (66,68)

Voor de derde editie van Decentraland Art Week (2022) zal Define Creative een digitaal kunstwerk exposeren IRIS NEBULA gekoppeld aan een educatief web3-merk onderdeel van een interactieve educatieve serie genaamd "iXR Lectures". IRIS NEBULA is een kunstwerk dat de eerste en de tweede van de zeven hermetische principes laat zien: zoals boven, zo beneden; zoals hieronder, zo hierboven is het correspondentieprincipe van The Kybalion. Deze leringen dateren uit het oude Egypte en betekenen dat alles met elkaar verbonden is en in overeenstemming is. De macrokosmos bevindt zich in de microkosmos en omgekeerd. IRIS NEBULA laat zien hoe enorme structuren van het universum, zoals een Helixnevel, te vinden zijn in de kleinste delen zoals de menselijke iris.

Pop!Wall van Burton Morris

Waar: (64,52)

Internationale popartiest Burton Morris installeert in samenwerking met House of Tang Pop!Wall, een 3D interactieve kunstmuur die lijkt op Morris' beruchte popcornpit-kunstwerk ter gelegenheid van Metaverse Art Week.

OpenSea Infinite Gallery

Waar: (61,57)

In de metaverse zijn betekent het verslaan van de wetten van de fysica en het verbreden van de horizon over hoe de ruimte om ons heen zich gedraagt. Op uitnodiging van de Foundation creëert Bence Vargas in samenwerking met OpenSea een fantastische oneindige galerij, die voor het eerst een eindeloze ruimte van digitale kunst laat zien, waar kunst grenzeloos is.

Rarible Hive Bee Gallery

Waar: (65,62)

In de prachtige bijenkorfkamer zal een tentoonstelling van Rarible in co-creatie met de Decentraland Foundation plaatsvinden, met Jeff Sambuco, Custom Horror, Dijiact, MazinFlow en andere makers. De aanblik zal er niet een zijn die je kunt missen.

Pixelmind AI Art Gallery

Waar: (64,58)

Dit kunstwerk is speciaal gemaakt door de Lastraum en Martin Shibuya met Pixelmind en verlegt de grenzen door de eerste AI Art Gallery op ons platform te creëren. Binnenin kun je de parameters definiëren, je eigen NFT-illustraties maken en voor de eerste keer minten, waarbij machines en mensen worden samengevoegd in een creatief proces zoals nog nooit eerder is vertoond.

Neoklassieke futurist door Louis-Paul Caron

Waar: (13,75)

Louis-Paul Caron is een digitale kunstenaar en filmregisseur, die werkt en woont in Parijs. Zijn werk ensceneert futuristische personages in omgevingen met een raadselachtige en filmische sfeer. Zijn werken bieden een "digital native" visie op de toekomst en hebben allemaal gemeen dat ze verhalen vertellen: ecologie, digitale werelden en mogelijke toekomsten zijn thema's die centraal staan ​​in zijn werk. Geïnspireerd door grote kunstwerken van Jacques-Louis David, is "Neoclassic Futurist" een serie van vijf digitale schilderijen die het werk van compositie, kleuren en lichten van de neoklassieke schilder herinterpreteren. Geheel geproduceerd op een computer met 3D-ontwerpsoftware, vertegenwoordigen ze de vernieuwing van artistieke creatie dankzij digitale technologie en bieden ze een nieuwe en unieke visuele gevoeligheid.