Swizz Beatz en Karl Lagerfeld introduceren Chanel-koptelefoon in samenwerking met Monster

Toen bekende hiphopartiest en producer Swizz Beatz, die ook bekend staat om zijn modeontwerp, samen met de beroemde ontwerper Karl Lagerfeld een hoofdtelefoon droegen tijdens de Chanel Herfst '14 catwalkshow in Parijs, ontstonden er geruchten over een verrassende samenwerking. Deze geruchten zijn bevestigd met de onthulling van een samenwerking tussen het Franse luxemerk Chanel en Monster, het bedrijf achter de bejubelde Beats-hoofdtelefoon van Dr. Dre.

Maar dit zijn geen gewone hoofdtelefoons. Elk stuk is een toonbeeld van Chanel'skenmerkende kwaliteit en stijl, uitgerust met een gewatteerde lederen hoofdband en het kenmerkende in elkaar grijpende C s-logo van het merk. Als bonus wordt elke hoofdtelefoon geleverd met een bijpassende draagtas met een matelassé afwerking.

Het is niet alledaags dat Chanel de krachten bundelt met een high-end technologiebedrijf, dus we houden de ontwikkelingen van deze samenwerking in de toekomst nauwlettend in de gaten. Informatie over de akoestiek, geluid, specificaties en zelfs de prijs van de Monster Hoofdtelefoon in samenwerking met Chanel moet nog worden vrijgegeven, maar we vermoeden dat deze sneller uit de winkels zullen verdwijnen dan je het dubbele C-logo van het merk kunt tekenen.

Tijdens de Herfst-Winter 2014-presentatie van Chanel was er veel te zien, met prachtige modellen die door de gangpaden van de nagebouwde supermarkt van het merk liepen. Maar het hoogtepunt was het zien van Swizz Beatz en Karl Lagerfeld met deze hoofdtelefoons om hun nek, wat een voorproefje gaf van de speciale editie met het merklogo.

De hoofdtelefoon heeft een leren hoofdband met een quilt-patroon en het enige witte element op deze verleidelijke zwarte headset is het kenmerkende Chanel-logo met in elkaar grijpende C s. De bijbehorende op maat gemaakte koffer voor de Monster-hoofdtelefoon is net zo luxueus en is gemaakt van gestikt lamsleer, waardoor de iconische accenten van Chanel opnieuw worden weerspiegeld.

Over Swizz Beatz

Swizz Beatz, geboren als Kasseem Dean in 1978, is een Amerikaanse muziekproducent, rapper, songwriter en DJ. Hij staat bekend om zijn aanzienlijke bijdragen aan de hiphopindustrie en heeft gewerkt met een aantal van de meest prominente artiesten in het genre, waaronder Jay-Z, DMX, Beyoncé, Kanye West en Lil Wayne.

Naast zijn muzikale succes is Swizz Beatz ook een gerespecteerde figuur in de mode-industrie. Hij heeft een kenmerkende stijl die vaak wordt weerspiegeld in zijn keuzes voor kleding en accessoires. Zijn gevoel voor mode heeft hem unieke kansen gegeven om samen te werken met vooraanstaande modehuizen en ontwerpers.

In 2014 maakte Swizz Beatz indruk op de modewereld toen hij een unieke hoofdtelefoon droeg tijdens de Chanel Herfst '14 catwalkshow in Parijs. Deze hoofdtelefoon was het resultaat van een samenwerking tussen het Franse luxemerk Chanel en het audiobedrijf Monster. Dit is een van de vele voorbeelden van hoe Swizz Beatz zijn passie voor muziek en mode combineert.

Swizz Beatz blijft een invloedrijke stem in zowel de hiphop- als de modewereld, waarbij zijn unieke talent en creativiteit hem in staat stellen om grenzen te verleggen en nieuwe trends te bepalen.

Over Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld, geboren in 1933 en overleden in 2019, was een invloedrijke Duitse modeontwerper die decennialang een toonaangevende figuur was in de modewereld. Hij was het meest bekend als creatief directeur van het Franse modehuis Chanel, een rol die hij sinds 1983 bekleedde, maar hij had ook het creatieve roer in handen bij het Italiaanse bont- en lederwarenhuis Fendi en zijn eigen gelijknamige modehuis.

Lagerfeld was geliefd om zijn scherpe esthetische inzicht en innovatieve ontwerpen. Zijn gevoel voor stijl was uitgesproken en doordringend, vaak gepresenteerd door zijn handelsmerk hooggesloten witte kraag, zwarte zonnebril en gepoederde pruiken.

Zijn invloed strekte zich uit buiten de conventionele modewereld. Zo droeg hij tijdens de Chanel Herfst '14 catwalkshow in Parijs een hoofdtelefoon die het resultaat was van een samenwerking tussen Chanel en het audiobedrijf Monster, wat laat zien dat zijn invloed en innovatieve denken verder reikten dan alleen kleding.

Lagerfeld'snalatenschap in de mode-industrie blijft voortleven, zelfs na zijn overlijden. Zijn creatieve visie heeft de manier waarop we mode zien en waarderen getransformeerd, en zijn invloed wordt nog steeds gevoeld in hedendaagse ontwerpen en trends.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.