Axor en Philippe Starck introduceren betoverende kranen

In een boeiende samenwerking hebben Axor en Philippe Starck een unieke kraan ontworpen die het dagelijkse ritueel van handen wassen transformeert in een bijna magische ervaring.

Deze fascinerende creatie, die debuteerde tijdens de Milan Design Week, is de tastbare belichaming van de passie van de Hansgrohe-familie voor water, hoe ongrijpbaar dit ook mag klinken. Philippe Grohe, aan het hoofd van het merk Axor, deelde dat zijn vader, Klaus Grohe, een specifieke interesse had in het vortexfenomeen - een element dat duidelijk terugkomt in de Axor Starck V. Wanneer de kraan wordt geactiveerd, ontstaat er een waterwerveling in het binnenste, die zachtjes ronddraait en vervolgens stroomt uit de transparante tuit gemaakt van kristalglas.

Het heeft bijna iets magisch, alsof het water ontstaat uit de vortex zelf en vervolgens moeiteloos langs een onzichtbare route naar je toe stroomt, wat zorgt voor een fascinerend visueel effect.

De Axor Starck V is verkrijgbaar in de kleuren wit, chroom of messing en wordt aangeboden als een eenhandelmengkraan, 2-gats wastafelmengkraan en een eenhandelmengkraan voor wastafels. Het is ongetwijfeld een item dat veel stijl en allure kan toevoegen aan elke badkamer.

Met zijn verfijnde design en bijzondere watervortex is de Axor Starck V niet zomaar een kraan. Het is een statement van innovatie en design dat de manier waarop we denken over en interageren met water in onze dagelijkse routines opnieuw definieert. Deze kraan symboliseert niet alleen de fascinatie van de Hansgrohe-familie voor water, maar ook hun vastberadenheid om producten te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Het is een tastbare belichaming van hun streven naar uitmuntendheid en innovatie in de wereld van sanitaire voorzieningen.

Het wonder van water, vaak als vanzelfsprekend beschouwd in ons dagelijks leven, wordt opnieuw betoverd door de creatie van Axor en Philippe Starck. Deze unieke kraan, tentoongesteld tijdens de Milan Design Week, belichaamt op verrassende wijze de fascinatie van de Hansgrohe-familie voor dit essentiële element. Hoewel dit op het eerste gezicht etherisch lijkt, maakt de Axor Starck V de wonderen van water op een tastbare manier zichtbaar.

De passie voor water, die zo kenmerkend is voor de Hansgrohe-familie, wordt weerspiegeld in de woorden van Philippe Grohe, het gezicht van het merk Axor. Hij vertelt dat zijn vader, Klaus Grohe, bijzonder geïnteresseerd was in het fenomeen van de vortex, iets wat onmiskenbaar aanwezig is in de Axor Starck V. De unieke vortex ontstaat wanneer de kraan wordt aangezet, creëert een wervelende watermassa die vervolgens elegant uit de doorzichtige tuit van kristalglas stroomt.

Dit ontwerp maakt het bijna voelbaar alsof het water uit de vortex zelf voortkomt en vervolgens moeiteloos langs een onzichtbare weg naar je toe stroomt. Dit zorgt voor een intrigerend effect dat het handen wassen tot een fascinerende ervaring maakt.

De Axor Starck V is beschikbaar in drie verschillende kleuren: wit, chroom en messing. Het assortiment omvat een eenhandelmengkraan, een 2-gats wastafelmengkraan en een eenhandelmengkraan voor wastafels. Deze elegante kraan zal zonder twijfel een vleugje klasse toevoegen aan elke badkamer.

Door een combinatie van innovatief ontwerp en de liefde voor water heeft Axor, samen met Philippe Starck, een product gecreëerd dat zowel praktisch als esthetisch verbluffend is. Het transformeert een alledaagse activiteit tot een betoverende ervaring en brengt daarmee de schoonheid van water en de innovatieve kracht van design samen in uw badkamer.

Over Axor

Axor, opgericht in 1993, is een premium merk binnen het Hansgrohe concern. Ze staan bekend om hun luxe en hoge kwaliteit sanitairproducten. Gevestigd in Schiltach in het Zwarte Woud van Duitsland, hebben ze altijd de filosofie omarmd dat design, technologie en innovatie hand in hand moeten gaan.

Het merk Axor heeft samengewerkt met enkele van de meest vooraanstaande ontwerpers ter wereld, waaronder Philippe Starck, Antonio Citterio en Patricia Urquiola, om een reeks badkamercollecties te creëren die een sterke nadruk leggen op individueel en hoogwaardig design. De producten van Axor variëren van kranen en douches tot accessoires, die allemaal het doel hebben om het dagelijks gebruik van water in de badkamer op een aangename manier te transformeren.

Het merk Axor is toegewijd aan duurzaamheid, waarbij het water- en energieverbruik wordt verminderd door innovatieve technologieën. Daarnaast hebben ze aanzienlijke inspanningen geleverd om de levensduur van hun producten te verlengen, zodat klanten kunnen genieten van hun kwaliteitsproducten voor de komende jaren.

Axor streeft naar perfectie in design en kwaliteit. Elk van hun producten ondergaat een grondige kwaliteitscontrole om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de hoogste standaarden. Ze hebben talloze designprijzen gewonnen en zijn wereldwijd erkend voor hun bijdrage aan innovatief sanitairdesign.

Axor is een merk dat synoniem staat voor luxueuze badkamerontwerpen en hoogwaardige producten. Met hun filosofie van duurzaamheid, kwaliteit en innovatie blijven ze baanbrekend in de sanitairindustrie.

Over Philippe Starck

Philippe Starck, geboren in 1949, is een wereldwijd bekende Franse ontwerper die zich onderscheidt door zijn brede en diverse ontwerppraktijk. Zijn werk strekt zich uit over een breed scala aan disciplines en productcategorieën, waaronder meubels, woninginrichting, architectuur, jachten, hotels en zelfs persoonlijke gebruiksvoorwerpen zoals tandenborstels.

Starck wordt vaak geprezen om zijn inventieve en speelse ontwerpstijl die de grenzen van traditioneel ontwerp verlegt. Hij heeft de reputatie van een provocateur die de grenzen van ontwerp en technologie verlegt. Zijn benadering is gebaseerd op het concept van 'democratisch design', waarbij hij gelooft dat kwaliteitsproducten voor iedereen toegankelijk moeten zijn, niet alleen voor de elite.

Een van Starcks meest bekende ontwerpen is de iconische Louis Ghost Chair, een stoel gemaakt van transparant polycarbonaat die de traditionele Louis XV-stijl herschikt in een modern en gedurfd product. Deze inventieve benadering van design is kenmerkend voor Starck's werk.

Philippe Starck heeft samengewerkt met tal van gerenommeerde bedrijven, waaronder Kartell, Alessi, en de Hansgrohe dochteronderneming Axor, waar hij heeft bijgedragen aan de creatie van innovatieve en hoogwaardige badkamercollecties.

Starck staat ook bekend om zijn engagement voor duurzaamheid en milieuvriendelijk ontwerp. Hij heeft zich ingezet voor projecten die gericht zijn op het creëren van eco-vriendelijke woningen en gebruiksvoorwerpen, in lijn met zijn overtuiging dat ontwerpers een verantwoordelijkheid hebben om bij te dragen aan het oplossen van wereldwijde milieuproblemen.

Philippe Starck is een visionair ontwerper wiens innovatieve en creatieve werk voortdurend nieuwe perspectieven opent in de wereld van design. Zijn toewijding aan kwaliteit, toegankelijkheid en duurzaamheid maken hem tot een invloedrijke figuur in de hedendaagse designwereld.

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...