Gucci lanceert NFT-collectie met merk Superplastic

Het gerenommeerde luxe modehuis Gucci is een samenwerking aangegaan met het digitale merk Superplastic om een SuperGucci non-fungible token (NFT) collectie te lanceren. Het thema van de collectie is gecentreerd rond het combineren van klassieke Gucci-motieven en ontwerpen met SuperPlastic digitale karakters Janky & Guggimon.

De NFT's zijn gemaakt door Gucci's hoofd van ontwerp Alessandro Michele in samenwerking met Superplastic. Er worden slechts 250 NFT's geslagen om drie keer te worden uitgebracht, waarbij de eerste druppel van tien items op 1 februari wordt gelanceerd. Elk eerste digitaal verzamelobject wordt geleverd met een exclusief keramisch beeldhouwwerk, handgemaakt door Gucci's keramisten in Italië.

Op de dag van de eerste lancering met Superplastic, zal Gucci zijn digitale kluis promoten, een experimenteel gebied dat een historische digitale kluis combineert met laboratoriumachtige creativiteit. Het combineren van de daling van NFT's met de verkoop van vintage items toont de interactie van innovatie en traditie. Het benadrukt dat het verwelkomen van nieuwe technologieën niet inhoudt dat oudere vormen van commercialisering worden afgewezen, maar dat het eerder nieuwe kansen biedt om de consumentenervaring te verbeteren lezen we in een statement.

In een recent rapport suggereerde Morgan Stanely dat digitale verkooppunten, waaronder NFT's en de metaverse, tegen 2030 tien procent zouden kunnen toevoegen aan de inkomsten van luxemerken. En gezien de relatief lage kosten van digitaal, zou dit de winst met maar liefst 25% kunnen verhogen. De studie identificeerde het collega Kering-merk Balenciaga als marktleider op dit gebied.

De meeste NFT-verkopen die volledig digitaal zijn, hoeven zich geen zorgen te maken over verzendlogistiek of het behoud van de activa. Het initiatief van Gucci omvat echter ambachtslieden die sculpturen maken en deze naar de juiste NFT-houder verzenden. Dit is niet Gucci's eerste poging tot NFT's. Vorig jaar veilde het een Gucci Aria NFT bij Christie's voor €25.000, een van de duurste digitale items die het merk ooit heeft verkocht.

Alessandro Michele

Alessandro Michele is een Italiaanse modeontwerper en de creatief directeur van het Italiaanse modehuis Gucci. Hij werd geboren op 25 november 1972 in Rome, Italië en groeide op in de Toscaanse stad Pistoia.

Michele studeerde mode aan de Accademia di Costume e di Moda in Rome en begon zijn carrière als ontwerper bij Fendi, waar hij verschillende jaren werkte. In 2002 stapte hij over naar Gucci, waar hij verschillende functies bekleedde voordat hij in 2015 werd benoemd tot creatief directeur.

Sinds zijn benoeming bij Gucci heeft Michele de iconische modehuizen nieuw leven ingeblazen met zijn frisse en innovatieve ontwerpen. Zijn kenmerkende stijl omvat veel kleurrijke, gedurfde prints, rijke stoffen en vintage-geïnspireerde details.

Michele is bekroond met talloze prijzen en onderscheidingen voor zijn werk, waaronder de International Designer Award van de British Fashion Council in 2015 en de Designer of the Year Award van GQ Magazine in 2016. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke ontwerpers van de 21e eeuw en zijn werk wordt bewonderd door vele beroemdheden en fashionista's over de hele wereld.

Naast zijn werk bij Gucci is Michele ook een fervent kunstliefhebber en heeft hij samengewerkt met verschillende kunstenaars en kunstinstellingen, waaronder de New Yorkse Metropolitan Museum of Art en de kunstenaars Maurizio Cattelan en Trouble Andrew.

Superplastic SuperGucci NFT

Het digitale merk Superplastic heeft in samenwerking met Gucci een NFT (Non-Fungible Token) gelanceerd genaamd "SuperGucci". Deze NFT is ontworpen door de bekende digitale kunstenaar Ignasi Monreal en is gebaseerd op de iconische bloemenprint van Gucci.

De SuperGucci NFT is een uniek digitaal kunstwerk dat alleen kan worden gekocht en verhandeld met behulp van cryptocurrency. Het is een verzamelobject dat eigendom kan zijn van slechts één persoon en kan worden opgeslagen in een digitale portemonnee.

De NFT bevat verschillende animaties en afbeeldingen van de bloemenprint van Gucci, die worden gepresenteerd in een kleurrijk en fantasierijk digitaal kunstwerk. Het werk is een eerbetoon aan de iconische status van Gucci in de modewereld en het artistieke talent van Ignasi Monreal.

De SuperGucci NFT werd gelanceerd op 5 maart 2021 en was snel uitverkocht. Het succes van deze samenwerking tussen Superplastic en Gucci toont aan dat er een groeiende vraag is naar unieke digitale kunstwerken en verzamelobjecten die via NFT's kunnen worden verhandeld. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor merken en kunstenaars om hun werk op een innovatieve en baanbrekende manier te presenteren en te verkopen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...