Bowers & Wilkins 800-Serie Signature - ultieme audiobeleving

Bowers & Wilkins, een naam die synoniem is met superieure audiokwaliteit en elegant design, heeft met de 800-Serie Signature een nieuwe standaard gezet in de wereld van high-end audiosystemen. Deze serie, het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling, is een must-have voor elke welvarende audiofiel die streeft naar perfectie in zowel audiokwaliteit als design.

De 800-Serie Signature is de ultieme versie van de 800-Serie Diamond luidsprekers. De nieuwe 801 D4 Signature, de opvolger van de 'normbepalende 801 D4', en de compacte 805 D4 Signature, worden geprezen om hun toonaangevende transparantie en nauwkeurigheid. Ze zijn de perfecte keuze voor kleinere ruimtes en overtreffen wat voorheen als het hoogst haalbare werd beschouwd.

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet elke luidspreker van Bowers & Wilkins de eer krijgt om 'Signature' te worden genoemd. Sinds de oprichting van B&W in 1966 zijn er slechts zeven luidsprekers geweest die deze eer hebben gekregen. De nieuwe 801 D4 Signature en 805 D4 Signature zijn de nieuwste toevoegingen aan deze prestigieuze lijn, die teruggaat tot de veelgeprezen Silver Signature-luidspreker uit 1991, een eerbetoon aan John Bowers, de oprichter van het Britse audiobedrijf.

De 801 D4 Signature, het vlaggenschip van de 800-Serie Signature, is een vloerstaande luidspreker van ruim 100 kilogram. Het beschikt over geoptimaliseerde elementen, waaronder de belangrijke Diamond Dome-tweeter en Solid Body Tweeter-on-Top, een geheel nieuw tweeter-rooster en een geüpgradede crossover. Het compromisloze ontwerp, met een stabiele bovenplaat bekleed met Connolly-leer en een schitterende afwerking van echt hout met hoogglanslak of Midnight Blue Metallic, maakt het een opvallend stuk in elk interieur.

De 805 D4 Signature, hoewel kleiner en lichter dan de 801 D4, is even indrukwekkend. Deze standmount luidspreker weegt 15.55 kg en beschikt over dezelfde geavanceerde technologieën als zijn grotere broer. Het is het bewijs dat grootte niet altijd alles is.

Beide modellen bieden een breed frequentiebereik en een ongeëvenaarde nauwkeurigheid, waardoor muziek tot leven komt zoals de artiest het bedoeld heeft. Het geluidsbeeld is ruimtelijk en gedetailleerd, waarbij elke nuance en emotie van de muziek op sublieme wijze worden overgebracht, ongeacht het genre.

Over Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins, vaak afgekort tot B&W, is een Brits bedrijf dat bekend staat om het produceren van hoogwaardige audioapparatuur, met name luidsprekers. Het bedrijf werd opgericht in 1966 door John Bowers en Roy Wilkins. Het bedrijf heeft zich sindsdien gevestigd als een toonaangevende naam in de wereld van high-end audio.

John Bowers begon zijn carrière in de audio-industrie met het bouwen van luidsprekers in de achterkamer van een elektronicawinkel die hij samen met Roy Wilkins runde. Zijn passie voor muziek en zijn streven naar perfectie in geluidsweergave leidden tot de oprichting van Bowers & Wilkins. Het bedrijf begon met het produceren van luidsprekers in de jaren '60 en heeft sindsdien een reeks innovatieve producten en technologieën geïntroduceerd.

Bowers & Wilkins staat bekend om zijn toewijding aan geluidskwaliteit en innovatie. Het bedrijf heeft een aantal belangrijke technologische doorbraken op zijn naam staan, waaronder de introductie van de eerste luidspreker met een Diamond Dome-tweeter, een technologie die nog steeds wordt gebruikt in hun topmodellen.

Naast hun technologische innovaties, is Bowers & Wilkins ook bekend om hun aandacht voor design. Hun producten zijn niet alleen ontworpen om geweldig te klinken, maar ook om er geweldig uit te zien. Ze maken gebruik van hoogwaardige materialen en hebben een kenmerkende stijl die hun producten onderscheidt van andere op de markt.

Vandaag de dag blijft Bowers & Wilkins zich inzetten voor het leveren van superieure geluidskwaliteit en design. Hun nieuwste product, de 800-Serie Signature, is een perfect voorbeeld van deze toewijding. Deze serie luidsprekers vertegenwoordigt het beste van wat Bowers & Wilkins te bieden heeft, met state-of-the-art technologie, uitzonderlijke geluidskwaliteit en een prachtig design.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.