Louis Vuitton nieuwe luxe - de Via Treasure Trunk NFT collectie

Louis Vuitton, het wereldberoemde luxe merk, heeft onlangs een gedurfde stap gezet in de wereld van web3 en blockchain-technologieën met de lancering van hun eerste verkoopbare NFT s, de 'Via Treasure Trunk' collectie. Deze nieuwe onderneming markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van Louis Vuitton en de manier waarop het merk zich aanpast aan de snel veranderende digitale wereld.

De 'Via Treasure Trunk' collectie is een exclusieve NFT-aanbieding die fungeert als een toegangspoort voor LV-verzamelaars. Het geeft hen exclusieve toegang tot meeslepende ervaringen en limited edition drops die gedurende het jaar gepland staan. De LV Trunk, beroemd om zijn kenmerkende kofferstijl bagage, heeft een cruciale rol gespeeld in het opbouwen van de reputatie van het merk en het verkrijgen van wereldwijde erkenning. Oorspronkelijk geïntroduceerd in 1858, maakte de LV bagage een statement met zijn unieke vierkante vorm en stapelbare structuur.

De 'Via Treasure Trunk' NFT'szijn ontworpen om een portaal te zijn naar een verscheidenheid aan meeslepende ervaringen en limited drops die gedurende het jaar zullen plaatsvinden. Om een Trunk te bemachtigen, worden gebruikers uitgenodigd om zich te registreren op een speciale pagina van de Louis Vuitton-website. De Trunks, die voor net geen €38.250 worden verkocht, zullen beperkt zijn tot aantallen van 'enkele honderden stuks'.

Het is belangrijk op te merken dat degenen die deze tokens bezitten niet alleen een digitale versie van hun Via Treasure Trunks zullen hebben, maar ook een fysieke replica van de koffer zullen ontvangen. Dit fysieke item zal fungeren als een sleutel, waarmee ze toegang krijgen tot toekomstige Louis Vuitton-producten en meeslepende ervaringen.

Louis Vuitton heeft actief web3-technologieën en NFT'somarmd. In maart 2019 trad het moederbedrijf van Louis Vuitton, LVMH, toe tot het Aura Blockchain Consortium. Dit omvatte andere luxe merken zoals Cartier en Prada. Hun doel was om transparantie en traceerbaarheid te bevorderen door te pleiten voor een wereldwijde blockchain-oplossing die toegankelijk is voor alle luxe merken.

De lancering van de Via Treasure Trunk is een belangrijke voor de bijna 170 jaar oude luxe modehuis, omdat zijn kofferstijl bagage tot zijn meest iconische aanbiedingen behoort en degene is die het op de kaart heeft gezet. Sinds zijn eerste koffer, de Trianon Canvas, zijn de bagage-aanbiedingen van Louis Vuitton iconisch geworden, belichamen ze geschiedenis, erfgoed, kwaliteit, duurzaamheid, innovatie en natuurlijk associatie door zijn gemonogrammeerde branding.

Deze principes worden overgedragen naar de Web3-ruimte, waar de VIA Treasure Trunk een reflecterend oppervlak heeft dat de koffer één maakt met zijn omgeving. Bovendien knikt de koffer naar zijn historische routes met een subtiel maar herkenbaar all-over monogram patroon.

Buiten de esthetische aspecten heeft Louis Vuitton de koffer ontworpen om te fungeren als een toegangspoort tot toekomstige aanbiedingen, 'nieuwe, beperkte producten en ervaringen onthullend door meeslepende drops die regelmatig gedurende het jaar zullen worden gelanceerd.' Louis Vuitton deelde dat producten nieuwe limited edition verzamelobjecten zullen bevatten, die zullen worden gecombineerd met een fysieke tegenhanger, met de kist die de wereld van VIA opent door middel van een reeks digitale sleutels die 'eigenaren meenemen op een reis zoals geen andere tevoren.'

Vanaf 8 juni zal de Via Treasure Trunk beschikbaar zijn op de Louis Vuitton-website, voor verzamelaars gevestigd in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Japan en Australië.

Deze nieuwe stap van Louis Vuitton in de wereld van NFT'sis een duidelijk teken van de toewijding van het merk aan innovatie en het omarmen van nieuwe technologieën. Door de integratie van blockchain-technologie en NFT'sin hun productaanbod, blijft Louis Vuitton een pionier in de luxe mode-industrie en zet het de standaard voor andere merken om te volgen.

Het is duidelijk dat Louis Vuitton'sinzet voor innovatie en aanpassing aan nieuwe technologieën hen in staat stelt om hun klanten unieke en waardevolle ervaringen te blijven bieden. Met de lancering van de Via Treasure Trunk NFT-collectie zet Louis Vuitton een nieuwe standaard voor luxe en exclusiviteit in de digitale wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.