Raymond Weil toont muziek Special Edition Timepiece Trio

Raymond Weil is een hoogwaardige horlogemaker die in 1976 werd opgericht in Genève en tot op de dag van vandaag nog steeds door een familie wordt beheerd, waardoor het een van de weinige onafhankelijke Zwitserse luxe horlogemerken is.

Een van de recentere releases van het merk is een driedelige limited edition-serie gebaseerd op de veelgeprezen Freelancer- en Maestro-modellen. Deze speciale editie collectie heeft een muzikaal thema en omvat twee unieke versies van de Freelancer, genaamd het Cello Music Special Edition Watch en het Electro Music Special Edition Watch, evenals de Maestro Guitar Music Special Edition Watch.

Het Cello Music Special Edition Watch, gemaakt in samenwerking met het populaire Kroatische duo 2Cellos, heeft een kast van 45 mm en is voorzien van een mechanisch uurwerk met chronograaf, dag- en datumcomplicaties en een gangreserve van 46 uur. Opvallende designelementen zijn de vier cellosnaren die om de wijzerplaat zijn gewikkeld, evenals de rode boogvormige chronograafwijzer.

Het Electro Music Special Edition Watch is gemaakt met de Britse kunstenaar Labrinth en heeft een 42 mm roestvrijstalen kast, die een RW4200 automatisch mechanisme heeft met een gangreserve van 38 uur erin. De kristallen achterkant van de kast is versierd met de handtekening van Labrinth, terwijl het gezicht is verfraaid met een muziekequalizermotief.

Het Maestro Guitar Music Special Edition Watch heeft een 39,5 mm roestvrijstalen kast met een aangepast RW4200 mechanisch automatisch uurwerk met een gangreserve van 38 uur. Dit stuk is gemaakt in samenwerking met de veelgeprezen klassieke gitarist Miloš Karadaglic en heeft een doorsnijding in gitaarstijl die de innerlijke werking onthult, evenals een roséverguld plectrum om 6 uur.

Van elk van de drie modellen die deel uitmaken van de Music Special Edition-collectie worden twee exemplaren geveild om geld in te zamelen voor de liefdadigheidsinstellingen van de respectievelijke artiesten naar keuze. Dit laat zien dat het merk zich niet alleen richt op het produceren van hoogwaardige horloges, maar ook op het ondersteunen van de kunst en cultuur.

Naast de Music Special Edition-collectie biedt Raymond Weil een breed scala aan hoogwaardige horloges voor zowel mannen als vrouwen. Het merk is bekend om zijn compromisloze vakmanschap en aandacht voor detail, en elke creatie wordt zorgvuldig ontworpen en geproduceerd om te voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en precisie.

Enkele van de meest populaire modellen van Raymond Weil zijn onder meer de Tango, Freelancer, Maestro en Nabucco-collecties. Deze horloges bieden een verscheidenheid aan functies en complicaties, van eenvoudige drie-hand modellen tot complexe chronografen en maanfase-indicatoren.

Naast hun vakmanschap heeft het merk ook een sterke focus op cultuur en kunst, en werkt het vaak samen met musici, kunstenaars en andere creatieve talenten om unieke en innovatieve horloges te produceren.

Raymond Weil blijft een toonaangevend merk in de wereld van de luxe horloges, en het blijft zich richten op het produceren van horloges van de hoogste kwaliteit met unieke ontwerpen en ongeëvenaarde afwerking. Het feit dat het merk nog steeds door de familie wordt beheerd, onderstreept de toewijding aan hun traditie van vakmanschap en excellentie in de horlogemakerij.

Raymond Weil biedt een breed scala aan horloges voor zowel mannen als vrouwen, van eenvoudige drie-hand modellen tot complexe chronografen en maanfase-indicatoren. De horloges zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen en zijn ontworpen met een hoge mate van vakmanschap en precisie. Ze zijn geschikt voor zowel formele als informele gelegenheden en zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan.

 1. Materialen: roestvrij staal, goud, leer, keramiek, diamant
 2. Kleuren: zilver, goud, zwart, wit, bruin, blauw, groen
 3. Afmetingen: variëren per model, meestal tussen 28mm en 47mm diameter kast
 4. Modellen: Tango, Freelancer, Maestro, Nabucco, Music Special Editions, en meer
 5. Type uurwerken: Quartz, automatisch/mechanisch, chronograaf, GMT, maanfase-indicator, en meer
 6. Waterbestendigheid: variëert per model, meestal tussen 50 meter en 300 meter
 7. Complicaties: afhankelijk van het model kunnen horloges functies bevatten zoals datumweergave, dag/nacht-indicator, gangreserve, tachymeter en meer.
 8. Andere kenmerken: Sapphire-kristallen, diamanten, parelmoer wijzerplaten, speciale gravures op de achterkant van de kast, en meer.


Technische en mechanische informatie van enkele van de horloges van Raymond Weil:

Tango:

 • Kast: 41mm roestvrij staal
 • Uurwerk: Quartz
 • Functies: Datumweergave, chronograaf
 • Waterbestendigheid: 100 meter


Freelancer:

 • Kast: 42mm roestvrij staal
 • Uurwerk: Automatisch/mechanisch
 • Functies: Datumweergave, GMT, chronograaf, maanfase-indicator
 • Waterbestendigheid: 100 meter


Maestro:

 • Kast: 40mm roestvrij staal
 • Uurwerk: Automatisch/mechanisch
 • Functies: Datumweergave, maanfase-indicator
 • Waterbestendigheid: 50 meter


Nabucco:

 • Kast: 46mm titanium en roestvrij staal
 • Uurwerk: Automatisch/mechanisch
 • Functies: Chronograaf, GMT, dag/nacht-indicator
 • Waterbestendigheid: 200 meter


Music Special Editions:

 • Verschillende kastmaten en materialen, afhankelijk van het model
 • Uurwerk: Automatisch/mechanisch
 • Functies: Chronograaf, datumweergave, muziekthema-designelementen
 • Waterbestendigheid: Verschillend per model


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...