Het Maîtres du Temps Chapter One Tonneau Titanium Transparante uurwerk

Maîtres du Temps is een Zwitsers luxueus horlogemerk dat in 2005 werd opgericht en in 2008 zijn eerste creatie uitbracht, genaamd Chapter One. De nieuwste versie van dit horloge heet de Chapter One Tonneau Transparence Titanium: C1-3T en is zeker de moeite waard om te bekijken.

De Chapter One is ongeëvenaard in termen van complexiteit, met maar liefst 558 componenten die verschillende complicaties omvatten. Dit omvat een tourbillon-uurwerk met een chronograaf met een mono-pusher kolomwiel, retrograde datum, retrograde GMT en een gepatenteerde, zeer nauwkeurige fase van de maanindicatie op de rol, naast een dag van de week indicatie. De wijzerplaat is ook behoorlijk complex, maar toch goed leesbaar.

De centrale wijzers geven de uren en minuten aan, met een teller van 60 minuten om 12 uur, een retrograde datum om 3 uur en een tourbillon van één minuut om 6 uur. De kast is gemaakt van titanium, met de kroon, correctors voor de achterkant en schroeven in 18K witgoud. Het horloge wordt geleverd met een handgemaakte krokodillenleren band met een vouwgesp van 18K witgoud.

Het Maîtres du Temps Chapter One Tonneau Transparence Titanium: C1-3T horloge is een limited edition serie en bestaat uit slechts 11 exemplaren.

Maîtres du Temps is een relatief jong horlogemerk, maar het heeft al snel een reputatie opgebouwd als een maker van horloges van zeer hoge kwaliteit en complexiteit. Het bedrijf heeft samengewerkt met enkele van de meest getalenteerde horlogemakers ter wereld om unieke en complexe uurwerken te creëren die het vakmanschap van de haute horlogerie weerspiegelen.

Naast de Chapter One heeft Maîtres du Temps ook andere uurwerken uitgebracht, waaronder de Chapter Two en Chapter Three, die ook zeer complexe uurwerken zijn met verschillende complicaties. Het bedrijf blijft innoveren en uitbreiden met nieuwe ontwerpen en uurwerken, en blijft zich richten op het produceren van horloges van de hoogste kwaliteit en met de meest innovatieve functies.

Het horloge van Maîtres du Temps is niet alleen een tijdmeter, maar ook een kunstwerk dat een unieke uitstraling heeft. Het combineert traditionele vakmanschap met moderne technologie en materialen, en de afwerking en details zijn ongeëvenaard. Maîtres du Temps heeft een zeer exclusief en beperkt aanbod van horloges, wat betekent dat ze zeer gewild zijn onder verzamelaars en liefhebbers van luxe horloges.

Maîtres du Temps maakt gebruik van hoogwaardige materialen en grondstoffen in hun horloges, waaronder titanium, goud, krokodillenleer en verschillende soorten staal. De kast van de Chapter One Tonneau Transparence Titanium: C1-3T is gemaakt van titanium, terwijl de kroon, correctors en schroeven zijn vervaardigd uit 18K witgoud.

Maîtres du Temps biedt een aantal verschillende modellen en types horloges, waaronder de Chapter One, Chapter Two en Chapter Three, die allemaal zeer complexe uurwerken bevatten met verschillende complicaties en functies. Elk horloge is uniek en heeft zijn eigen kenmerken en ontwerpkenmerken.

Het horloge van Maîtres du Temps heeft vaak een zeer exclusieve uitstraling, met een beperkt aantal geproduceerde exemplaren en vaak gedurfde kleurencombinaties en ontwerpdetails. De afmetingen van de horloges kunnen variëren, afhankelijk van het model en type, maar de Chapter One Tonneau Transparence Titanium: C1-3T heeft een kastdiameter van 62,60 mm en een kastdikte van 19,00 mm.

Hieronder vind je een lijst van enkele modellen van Maîtres du Temps met een korte omschrijving:

 1. Chapter One - De eerste creatie van Maîtres du Temps en een horloge met een ongekende complexiteit. Dit uurwerk bevat verschillende complicaties, zoals een chronograaf met mono-pusher kolomwiel, retrograde datum, retrograde GMT en een gepatenteerde, zeer nauwkeurige fase van de maanindicatie op de rol, naast een dag van de week indicatie.

 2. Chapter Two - Een ander zeer complex horloge met verschillende complicaties, waaronder een tourbillon, tweede tijdzone en een grote datumweergave. De wijzerplaat van dit horloge is uniek vanwege de manier waarop de verschillende complicaties zijn gerangschikt.

 3. Chapter Three - Een horloge met een innovatieve en ongebruikelijke vormgeving, dat de tijd op een ongebruikelijke manier weergeeft. Dit horloge bevat verschillende complicaties, waaronder een retrograde datumweergave en een tweede tijdzone.

 4. Frequential One - Een horloge dat speciaal is ontworpen voor liefhebbers van precisie en nauwkeurigheid. Dit horloge heeft een hoge frequentie en bevat een uniek mechanisme om de nauwkeurigheid te behouden.

 5. Chapter One Tonneau Transparence Titanium: C1-3T - De nieuwste versie van de Chapter One, met een unieke transparante wijzerplaat en een kast van titanium. Dit horloge bevat dezelfde complicaties als de oorspronkelijke Chapter One, maar met een modernere uitstraling. Dit horloge is ook een limited edition met slechts 11 exemplaren.

Hieronder vind je een lijst met alle technische en mechanische informatie over de Maîtres du Temps Chapter One Tonneau Transparence Titanium: C1-3T:

 1. Kast: titanium
 2. Kroon, correctors voor de achterkant en schroeven: 18K witgoud
 3. Diameter kast: 62,60 mm
 4. Dikte kast: 19,00 mm
 5. Wijzerplaat: transparant
 6. Uren- en minutenwijzers: centraal
 7. Teller van 60 minuten: om 12 uur
 8. Retrograde datumweergave: om 3 uur
 9. Tourbillon: om 6 uur
 10. Retrograde GMT-weergave: om 9 uur
 11. Gepatenteerde, zeer nauwkeurige fase van de maanindicatie op de rol: om 12 uur
 12. Dag van de week indicatie: om 4 uur
 13. Handgemaakte krokodillenleren band
 14. Vouwgesp: 18K witgoud
 15. Limited edition: 11 exemplaren
 16. Automatisch uurwerk
 17. Gangreserve: 60 uur
 18. Aantal onderdelen: 558
 19. Complicaties: chronograaf met mono-pusher kolomwiel, retrograde datum, retrograde GMT, gepatenteerde, zeer nauwkeurige fase van de maanindicatie op de rol en dag van de week indicatie.
 20. Waterbestendigheid: 30 meter (3 ATM)


Dit horloge is zeer complex en is ontworpen met de hoogste precisie en aandacht voor detail. Het combineert traditionele horlogemakerij met moderne technologie en materialen om een uniek en indrukwekkend uurwerk te creëren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...