Caran d'Ache maakt indruk met de Limited Edition 1010 Timekeeper

Caran d'Ache is een Zwitsers merk dat al sinds 1915 op maat gemaakte schrijfinstrumenten ontwerpt en produceert. Het merk heeft besloten om een limited edition set luxe schrijfinstrumenten uit te brengen, genaamd 1010 Timekeeper, geïnspireerd door de horlogewereld. Deze set bevat fontein- en rolpennen met charmante details zoals Romeinse cijfers of blauwe wijzers in Breguet-stijl en verborgen edelstenen zoals een robijn in de zuigerpomp, een stijlvolle clip en een kleine ring waar de dop het lichaam ontmoet, die is geïnspireerd op horloge randen.

Caran d'Ache heeft speciale afwerkingen gebruikt die zijn 'geleend' van horlogemakers, zoals motordraaien, graveren, handpolijsten, lakken en PVD-behandelingen op deze op maat gemaakte limited edition pennen. De 18-karaats gouden penpunt is met de hand gemaakt en gepolijst om een ongeëvenaarde zachtheid en comfort te bieden bij het schrijven. De pennen zijn verkrijgbaar in verschillende maten die passen bij de schrijfstijl van de klant.

De 1010 Timekeeper is verkrijgbaar als vulpen of rollerpen, beide geproduceerd in beperkte oplagen van slechts 500 stuks. De doppen zijn voorzien van een speciale gravure "1 op 500 stuks" om de exclusiviteit te benadrukken. De pennen worden gepresenteerd in een prachtige zwart gelakte doos, met een speciaal ontworpen inktpot die als een prachtige bonus fungeert.

De Caran d'Ache 1010 Timekeeper vulpen kost 8.800 Zwitserse frank en de rollerpen kost 7.800 Zwitserse frank.

De 1010 Timekeeper set is een eerbetoon aan de Zwitserse horlogerie en de samenwerking tussen deze twee ambachtelijke kunsten wordt weerspiegeld in de verfijning van elk schrijfinstrument. De pennen zijn vernoemd naar het getal 1010 als een knipoog naar de uren en minuten die in de horlogewereld worden gebruikt en naar het jaar 1910, wat verwijst naar het begin van de Caran d'Ache-activiteiten als fabrikant van hoogwaardige schrijfinstrumenten.

De vulpen maakt gebruik van een piston vulsysteem en heeft een lengte van 146 mm, terwijl de rollerpen een lengte heeft van 136 mm. Beide pennen zijn vervaardigd uit massief zilver met palladium-afwerking en hebben een gewicht van ongeveer 60 gram. De dop en body van de pennen zijn voorzien van een gestructureerde gravure die lijkt op de guilloche-patronen die vaak worden gebruikt in de horlogewereld.

De vulpen heeft een 18-karaats gouden penpunt, verkrijgbaar in maten van fijn tot breed, terwijl de rollerpen een keramische punt heeft voor vloeiend schrijven. De dop van de pennen sluit stevig af dankzij een magnetisch mechanisme en de clip is gemaakt van massief zilver en heeft een gegraveerd serienummer.

Elke set wordt geleverd met een speciaal ontworpen inktflesje van 50 ml, die is gevuld met Caran d'Ache Chromatics-inkt en een inktpotje van 7 ml dat is ontworpen om in de doos te passen. De presentatiedoos zelf is gemaakt van gelakt hout en heeft een koolstofvezel patroon, wat doet denken aan de materialen die worden gebruikt in de horlogewereld.

Bezoek Website
Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...