Dit is de White Rabbit ring van Sheila Westera

Als de lente zijn intrede doet, zorgt dat voor een verfrissende vernieuwing in de natuur. Bloemen beginnen te bloeien, de bomen staan in knop en dieren ontwaken uit hun winterslaap. Het is een seizoen dat vaak geassocieerd wordt met het symbool van de haas of het konijn, een wezen dat nieuw leven en vruchtbaarheid belichaamt. Deze kracht van vernieuwing en levendigheid vindt ook zijn weg naar de kunstwereld, met name in de unieke sieradencreaties van Sheila Westera.

De White Rabbit ring, ontworpen door de Nederlandse sieradenkunstenares Sheila Westera, is een opmerkelijk juweel dat de essentie van de lente vangt. Het meest opvallende kenmerk van de ring is het delicate handgeblazen konijntje van wit glas, vervaardigd door een van de laatste ambachtelijke glasblazers in Venetië. Deze keuze voor handwerk weerspiegelt de waarden van authenticiteit en traditie die steeds zeldzamer worden in onze moderne wereld.

Het konijntje is met zorg gevat in een prachtig gevormd nest van 14 karaats geel en roze gouddraad, een techniek die het signatuur is van Sheila Westera. De versmelting van kleuren en materialen zorgt voor een harmonieus geheel dat zowel de zintuigen prikkelt als de drager een bijzondere connectie biedt met de creativiteit van de ontwerpster.

14 of 18 karaat?

Bij het creëren van sieraden is de keuze voor het soort goud van groot belang. Sheila maakt gebruik van zowel 14 karaats als 18 karaats goud in haar collecties, afhankelijk van het ontwerp en het gewenste resultaat. Het verschil in puur goudgehalte betekent dat elk karaat zijn eigen karakteristieken en voordelen heeft. Waar 18 karaat goud rijker aan zuiver goud en dus zachter is, biedt 14 karaat goud een grotere hardheid, wat het geschikter maakt voor bepaalde sieradenontwerpen.

Over Sheila Westera

Met een achtergrond in kunstgeschiedenis en architectuur, heeft Sheila Westera zich toegelegd op het ontwerpen van sieraden die haar persoonlijke passie voor de natuur en subtiel design weerspiegelen. Na jarenlange ervaring in de juwelenindustrie, koos ze ervoor om haar eigen pad te bewandelen. Haar benadering van juwelen maken is zeer persoonlijk en gericht op het creëren van sieraden die meer zijn dan slechts accessoires. Ze zijn expressies van kunst en emotie die de drager in staat stellen om een verbinding te maken met de schoonheid van onze wereld.

Sheila's sieraden zijn een toonbeeld van originaliteit en exclusiviteit. Elk stuk is met de hand gemaakt en daardoor uniek. Geïnspireerd door haar liefde voor de natuur, maakt zij gebruik van organische vormen en combineert deze met onconventionele materialen en technieken, wat resulteert in sieraden die zowel tijdloos als modern zijn. Gedurende haar carrière heeft ze naam gemaakt en haar werk is begeerd bij verzamelaars en modebewuste individuen wereldwijd.

De White Rabbit ring, zoals veel van haar creaties, is niet alleen een sieraad maar ook een conversatiestuk, een kunstwerk dat een verhaal vertelt. Met een prijskaartje van 950 euro is het een investering in vakmanschap en een hommage aan de kunst van het sieradenmaken.

Fotos die beschikbaar zijn gesteld in het persbericht van Sheila Westera tonen de ring in alle glorie, een ware viering van de lente en een voorbeeld van meesterlijk vakmanschap. Zoals Sheila zelf zegt: "Een konijntje dragen leek me een mooi idee, want dan begin je je dag met een glimlach." En dat is precies wat de drager van haar bijzondere White Rabbit ring zal ervaren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...