Dit is de White Rabbit ring van Sheila Westera

Dit is de White Rabbit ring van Sheila Westera

Deze ring, die de levendigheid van de lente viert, is een uniek stuk met een handgeblazen konijntje van wit glas, gemaakt door een van de laatste glasblazers die nog bestaan in Venetië. Het konijntje is gevat in een nest van 14 karaats geel en roze gouddraad. Zoals Sheila zegt: Een konijntje dragen leek me een mooi idee, want dan begin je je dag met een glimlach, en misschien leg je met deze ring wel onbewust verbinding met de buitenwereld, en de natuur die ons omringt.

De in Nederland geboren Sheila Westera besloot na jarenlang in de juwelenindustrie te hebben gewerkt het roer om te gooien en sieraden te gaan ontwerpen die beter bij haar pasten. Met haar kennis van kunstgeschiedenis en architectuur en geïnspireerd door de natuur en subtiele structuren, ontwikkelde ze een heel eigen techniek om de stenen die ze verzamelt, te zetten. Eerst gebruikte ze zuiver zilver en veel later gewalst 14 karaat of 18 karaat goud voor een uitzonderlijke en unieke collectie ringen. De afgelopen twintig jaar woonde en werkte ze in Londen, maar tegenwoordig ontwerpt ze haar sieraden in de Zwitserse Alpen.

14 of 18 karaat?

Het belangrijkste verschil tussen 14 karaat en 18 karaat goud is het percentage zuiver goud in het sieraad. 14 karaat goud bevat 58,5% zuiver goud, terwijl 18 karaat goud 75% zuiver goud bevat. Dit betekent dat 18 karaat goud iets meer waardevol is dan 14 karaat goud, omdat het een hoger percentage zuiver goud bevat. Het hogere percentage zuiver goud maakt 18 karaat goud ook zachter en buigzamer dan 14 karaat goud, waardoor het gemakkelijker te bewerken is en ideaal voor gedetailleerde sieraden. Het hogere gehalte aan zuiver goud in 18 karaat goud maakt het ook minder waarschijnlijk dat het sieraad allergische reacties veroorzaakt in vergelijking met 14 karaat goud, dat vaak andere metalen bevat zoals koper of nikkel om het harder te maken.

Over Sheila Westera

Sheila Westera is een sieradenontwerper en kunstenaar uit Nederland. Ze heeft een unieke stijl die traditionele sieradenmaaktechnieken combineert met eigentijdse ontwerpelementen, wat resulteert in unieke stukken die zowel tijdloos als modern zijn. Westera ontwerpt en maakt al meer dan 30 jaar sieraden en haar werk is tentoongesteld in galeries en musea over de hele wereld. Ze heeft ook samengewerkt met veel high-end mode merken, waaronder Yves Saint Laurent en Christian Lacroix. De sieraden van Westera staan ​​bekend om hun organische vormen, gedetailleerde afwerking en het gebruik van ongebruikelijke materialen, zoals ruwe edelstenen en vintage vondsten. Haar ontwerpen zijn vaak geïnspireerd op de natuur en de schoonheid van imperfectie.

De prijs voor de ring is momenteel 950 Euros voor geinteresseerden.

Fotos Persbericht Sheila Westera

Bezoek Website
Dit is de White Rabbit ring van Sheila Westera
Dit is de White Rabbit ring van Sheila Westera
Dit is de White Rabbit ring van Sheila Westera