Zwitserse luxe - het nieuwe Aquatic horloge van Patek Philippe

Patek Philippe, de gerenommeerde Zwitserse horlogefabrikant, heeft het luxueuze "Aquatic Life" sieradenhorloge onthuld. Dit sprankelende stuk is versierd met een verbazingwekkende 1.937 diamanten en saffieren, een waar kunstwerk dat de pols van elke gelukkige eigenaresse zal verlichten.

Dit exquise uurwerk, dat voor het eerst werd tentoongesteld op Baselworld, wordt gekenmerkt door talrijke perfect geslepen baguette-diamanten in Top Wesselton-wit en levendige blauwe saffieren met een totaal gewicht van 43,73 karaat. Het horloge is ingelegd in een 18kt witgouden kast, terwijl de armband een subtiel waaiervormig ontwerp heeft. Elke diamant is zo geslepen dat hij perfect past waar hij zich ook op het stuk bevindt.

De diamanten op de bovenkant van de armband en de wijzerplaat zijn onzichtbaar gezet, wat niet alleen extreem uitdagend is, maar ook een behoorlijk risicovolle manier om edelstenen te zetten. Het toont de uitzonderlijke vakmanschap van de horlogemakers bij Patek Philippe.

Sinds de oprichting in 1839 heeft Patek Philippe zich ingezet voor het behoud van de artistieke vaardigheden die nodig zijn om het kostbare innerlijke leven van zijn uurwerken zichtbaar te maken van buitenaf. Dit heeft geresulteerd in de creatie van de meest mooie en zeldzame schatten, zoals het opmerkelijke "Aquatic Life" sieradenhorloge. Het is een meesterwerk dat laat zien dat Patek Philippe's ateliers de vergelijking met de meest prominente juwelenhuizen van de wereld niet uit de weg gaan.

Zwemmend in diamanten siert een totaal van 1937 diamanten en saffieren de wijzerplaat, kast, armband en sluiting van het "Aquatic Life" sieradenhorloge. Alle edelstenen zijn vlekkeloos en vakkundig geslepen, en vormen een maritiem stilleven dat ontworpen is in Patek Philippe's designafdeling en uitgevoerd in de ateliers volgens eerbiedwaardige tradities. Het toont blauwe saffieren vissen van verschillende maten die zwemmen in een oceaan van diamanten.

Net als een miniatuur aquarium gevuld met diamanten en vissen, toont het "Aquatic Life" sieradenhorloge aan dat Patek Philippe aan de top van zijn vak staat als het gaat om de kunst van het zetten van edelstenen.

Het prachtig afgewerkte kaliber 16-250 is een handopgewonden mechanisch uurwerk dat trots zichtbaar is door de achterkant van de kast. Maar bovenal is het een mechanisch uurwerk dat vervaardigd is volgens de hoogste horlogemaaknormen, en dat zijn functionaliteit tentoonstelt.

Bij het oprichten van Patek Philippe 175 jaar geleden, formuleerde Antoine-Norbert de Patek zijn doel duidelijk: "de beste en mooiste horloges ter wereld bouwen". Deze doelstelling definieert expliciet een horloge als de totaliteit van zijn mechanische innerlijke leven en de facetten van zijn externe verschijning. Het is een aspiratie die onveranderd is gebleven en tot uiting komt in de Richtlijnen van het Patek Philippe Zegel.

Dankzij de toewijding van Patek Philippe hebben de laatste van deze ambachtslieden hun expertise kunnen doorgeven aan jonger talent, waardoor hun waardevolle kennis behouden blijft voor huidige en toekomstige generaties. Deze zeldzame handwerken vertegenwoordigen een cultureel erfgoed zonder welke de Zwitserse horlogemaakunst zijn wereldwijd unieke status niet zou hebben bereikt.

Beweging: Kaliber 16-250 Handmatig opgewonden mechanisch uurwerk Diameter: 16,3 mm Hoogte: 2,5 mm Aantal onderdelen: 101 Aantal juwelen: 18 Gangreserve: Min. 38 uur Balans: Gladde rand Frequentie: 28.800 halve schommelingen per uur (4 Hz) Balansveer: Plat Balansveer stud: Verstelbaar

Functies: Twee-positie kroon:

  • Uitgetrokken: om de tijd in te stellen
  • Ingedrukt: om het horloge op te winden

Displays: Centrale uur- en minutenwijzers

Keurmerk: Patek Philippe Seal

Kenmerken Kast: 18K wit goud Saffier-kristallen achterkant Waterbestendig tot 30 meter

Kastafmetingen: Lengte (van 6 tot 12 uur): 27,80 mm Breedte (van 3 tot 9 uur): 24 mm Totale dikte: 7,50 mm Dikte kristal tot achterkant: 7,20 mm Breedte tussen de bandjes: 13 mm

Wijzerplaat: 18K wit goud, volledig geplaveid Baton-stijl uur- en minutenwijzers in 18K roségoud 2 aangebrachte Romeinse cijfers in 18K roségoud op 12 en 6 uur

Edelstenen: 1937 vlekkeloze Top Wesselton baguette diamanten en saffieren met een totaal van ongeveer 43,73 karaat.

Kast: 46 gesloten-set vlekkeloze Top Wesselton baguette diamanten met een totaal van ongeveer 3,97 karaat.

Wijzerplaat: 41 onzichtbaar gezette vlekkeloze Top Wesselton baguette diamanten met een totaal van ongeveer 1,97 karaat. 2 gesloten-set marquise-cut saffieren met een totaal van ongeveer 0,07 karaat. en 32 kralenzetting saffieren met een totaal van ongeveer 0,12 karaat.

Armband: 694 gesloten-set vlekkeloze Top Wesselton baguette diamanten met een totaal van ongeveer 30,81 karaat., 855 gesloten-set briljant geslepen diamanten met een totaal van ongeveer 1,7 karaat., 31 gesloten-set marquise-cut saffieren met een totaal van ongeveer 3,48 karaat., en 236 kralenzetting saffieren met een totaal van ongeveer 1,63 karaat.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...