Louis Vuitton gaat samenwerking aan met Frank Gehry voor nieuwe horloges

Het iconische modehuis Louis Vuitton staat bekend om hun luxueuze producten en hun nauwe banden met de wereld van kunst en architectuur. Nu brengen ze deze werelden samen in een gloednieuwe horlogecollectie. Voor deze bijzondere lancering heeft Louis Vuitton de handen ineengeslagen met niemand minder dan de befaamde architect Frank Gehry. Daarnaast spelen de horloges ook in op de trend van gepersonaliseerde accessoires door de introductie van het merkmascotte Vivienne op de wijzerplaten.

Frank Gehry, bekend van zijn baanbrekende gebouwen over de hele wereld, zoals het Guggenheim Museum in Bilbao en de Fondation Louis Vuitton in Parijs, brengt zijn innovatieve en dynamische stijl naar de ontwerpwereld van haute horlogerie. Deze samenwerking illustreert de voortdurende betrokkenheid van Louis Vuitton bij het integreren van kunst en creatief ontwerp in hun producten.

De samensmelting van Gehry's baanbrekende esthetiek met de verfijnde horlogetechniek van Louis Vuitton komt tot uiting in de nieuwe collectie. De horloges worden gekenmerkt door gewaagde lijnen en vloeiende vormen die doen denken aan Gehry's architectonisch werk. Ze stralen een kunstzinnige maar toch elegante allure uit die past bij zowel casual als formele gelegenheden.

Bovendien breidt Louis Vuitton zijn aanbod van personalisatie-opties uit met de toevoeging van Vivienne, het karakteristieke mascotte van het huis, die voortaan pronkt op de wijzerplaten van de nieuwe horloges. Vivienne werd voor het eerst geïntroduceerd als onderdeel van het reisartikelen assortiment en is sindsdien uitgegroeid tot een geliefd symbool van het merk. Het figuurtje is vernoemd naar Vuitton's thuisstad Parijs, vaak aangeduid als 'La Ville Lumière' of 'De Lichtstad', en belichaamt de reislustige geest van het merk.

De nieuwe horlogecollectie brengt het ambachtelijke vakmanschap waarvoor Louis Vuitton al sinds 1854 bekendstaat naar een hoger niveau. Elk horloge is met grootste zorg en precisie ontworpen om niet alleen tijdloze elegantie en stijl te bieden, maar ook een persoonlijk tintje dat eigenaren in staat stelt hun individualiteit te uiten.

Dit streven naar uniek design gaat hand in hand met hoogstaande functionaliteit en duurzaamheid, een handelsmerk van het modehuis. Met deze nieuwe lijn bewijst Louis Vuitton eens te meer dat ze aan de top blijven staan door continu te innoveren en samen te werken met prominente figuren uit verschillende artistieke disciplines.

De combinatie van creatief genie Frank Gehry en de luxe traditie van Louis Vuitton belooft een spannende toevoeging te worden aan de markt van designerhorloges. Het initiatief is representatief voor een bredere trend binnen de haute couture en luxe lifestyle-sferen, waarin samenwerkingen tussen modehuizen en vooraanstaande kunstenaars steeds gebruikelijker worden.

In de competitieve wereld van luxe horlogerie is het van cruciaal belang om op te vallen met innovatieve ontwerpen en samenwerkingen. Louis Vuitton's nieuwe horlogecollectie, gecreëerd in samenwerking met Frank Gehry en versierd met het charmante figuurtje Vivienne, is daarom meer dan alleen een verzameling tijdmeters; het is een statement van artistieke visie en vakmanschap.

Naast de esthetische aantrekkingskracht en personalisatiemogelijkheden, zet het merk ook sterk in op technische kwaliteit. De horloges worden aangedreven door complexe uurwerken die garant staan voor precisie en betrouwbaarheid. Klanten die investeren in een timepiece van Louis Vuitton krijgen dus niet alleen een kunstwerk om de pols, maar ook de zekerheid van hoogwaardige technologische innovaties.

Met deze nieuwe horlogeserie markeert Louis Vuitton een moment waarop artistieke expressie en horlogemakerskunst elkaar ontmoeten en verstrengelen. Het resultaat is een collectie die zowel aansluit bij de rijke geschiedenis van het merk als een blik werpt op de toekomst van elegante, gedurfde en exclusieve ontwerpen.

Zoals altijd blijft Louis Vuitton trouw aan zijn kernwaarden van kwaliteit, innovatie en exclusiviteit. De samenwerking met Frank Gehry en de integratie van het geliefde mascotte Vivienne, zorgen voor een frisse wind door de horlogecollectie van het modehuis en bevestigen hun status als pionier in zowel de mode- als horloge-industrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...