Louis Vuitton Tambour Icons horloge collectie is een stijlvolle verrassing

Hoewel het op het eerste gezicht misschien een verrassende zet lijkt voor een modehuis, is Louis Vuitton's recente uitstapje in de horlogebranche zeker een aangename verrassing. In 2002 lanceerde het befaamde Franse merk zijn eerste horlogelijn, de Tambour, die sindsdien veel succes heeft gekend met verschillende variaties op dit klassieke model.

Dit jaar brengt Louis Vuitton opnieuw een stijlvolle horlogecollectie op de markt, de Tambour Icons Watch Collection, die enkele van de meest herkenbare ontwerpelementen van het merk bevat. De collectie is direct herkenbaar aan de merknaam van Louis Vuitton, die met 12 letters rond de kast prijkt en elk uur aangeeft.

De kast zelf heeft geen traditionele rand, maar een schuin aflopende rand waar het koepelvormige saffierglas begint. De Tambour-collectie uit 2019 heeft een subtielere en meer ingetogen benadering dan eerdere versies. Er zijn vier uitvoeringen en twee kleurenschema's: een klassiek bruin met gele secondewijzer (Tambour Monogram) en een zwart-grijze variant met felblauwe secondewijzer (Tambour Damier Graphite).

De roestvrijstalen kast is waterdicht tot 100 meter diepte. Het uurwerk is, zoals sommigen misschien verwachten, een eenvoudig kwartsmechanisme, wat gebruikelijk is voor de meeste modehorloges. Gezien de prijs van tussen de €2.690 en €3.200, is het jammer dat het uurwerk niet geavanceerder is.

De horloges in deze collectie brengen geen baanbrekende of unieke elementen met zich mee, behalve het gepatenteerde bandjessysteem dat geen gereedschap vereist. Hoewel de Tambour Icons enkele veranderingen hebben ondergaan ten opzichte van eerdere modellen, houdt de collectie nog steeds vast aan een conservatieve benadering van horlogedesign.

De Tambour Icons Watch Collection van Louis Vuitton straalt elegantie en verfijning uit, wat perfect aansluit bij de waarden van het modehuis. De horloges zijn ontworpen om een aanvulling te zijn op de garderobe van de stijlbewuste klant, zowel voor formele gelegenheden als voor alledaagse situaties.

De bandjes van de horloges in deze collectie zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen, zoals leer en canvas, waarbij de klassieke Monogram- en Damier-patronen terugkomen. Dit zorgt voor een naadloze samenhang tussen het horloge en andere Louis Vuitton-producten.

Hoewel het uurwerk van de Tambour Icons misschien niet het meest geavanceerde is, staat het merk bekend om zijn aandacht voor detail en vakmanschap. Dit betekent dat klanten nog steeds kunnen rekenen op een kwaliteitsproduct dat een lange levensduur heeft en bestand is tegen de tand des tijds.

In de toekomst kan het interessant zijn om te zien of Louis Vuitton zijn horlogecollectie verder uitbreidt en innoveert, wellicht met meer geavanceerde uurwerken of unieke ontwerpelementen die een nog grotere aantrekkingskracht kunnen hebben op horlogeliefhebbers en fans van het merk.

Samenvattend is de Tambour Icons Watch Collection van Louis Vuitton een stijlvolle en elegante toevoeging aan de horlogewereld. Hoewel het ontwerp en het uurwerk misschien niet het meest vernieuwend zijn, biedt de collectie een verfijnde keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een horloge dat zowel modieus als functioneel is. De horloges zijn een weerspiegeling van het erfgoed en de reputatie van Louis Vuitton als een luxemerk, en zullen ongetwijfeld in de smaak vallen bij liefhebbers van mode en horloges.

 1. Kast:

  • Gemaakt van roestvrij staal
  • Diameter varieert afhankelijk van het model
  • Geen traditionele bezel; schuin aflopende lip
  • Koepelvormig saffierglas
  • Waterbestendig tot 100 meter diepte
 2. Uurwerk:

  • Kwartsmechanisme
  • Eenvoudig en betrouwbaar
 3. Wijzerplaat:

  • Vier verschillende uitvoeringen
  • Twee kleurenschema's: klassiek bruin (Tambour Monogram) en zwart-grijs (Tambour Damier Graphite)
  • Louis Vuitton's merknaam van 12 letters rond de kast, die elk uur markeren
  • Contrasterende secondewijzer (geel of felblauw)
 4. Bandjes:

  • Gepatenteerd systeem voor het verwisselen van bandjes zonder gereedschap
  • Hoogwaardige materialen, zoals leer en canvas
  • Klassieke Monogram- en Damier-patronen
 5. Ontwerp en esthetiek:

  • Elegant en verfijnd
  • Afgestemd op de stijl van Louis Vuitton-producten
  • Subtielere en ingetogener benadering dan eerdere collecties
 6. Prijs:

  • Tussen €2.690 en €3.200, afhankelijk van het specifieke model

Hoewel de Tambour Icons Watch Collection misschien niet het meest geavanceerde uurwerk of baanbrekende ontwerpen biedt, straalt het nog steeds de elegantie en stijl uit die men verwacht van een luxemerk als Louis Vuitton. De horloges zijn een mooie aanvulling op de garderobe van modebewuste klanten en zijn zowel modieus als functioneel.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...