Rolex pakt uit met diamanten wijzerplaat Oyster Perpetual Lady-Datejust

Parelmoer is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn unieke kleuren en structuren. Bij Rolex wordt parelmoer nooit kunstmatig gekleurd, maar juist benadrukt en behouden om de natuurlijke schoonheid te laten zien. Rolex is een merk dat al meer dan 60 jaar synoniem staat voor stijl en nauwkeurigheid. Het heeft een iconisch model op de markt gebracht, de Datejust, dat in 1957 debuteerde. Later, in 1959, werd de Lady-Datejust gelanceerd als een vrouwelijke variant van het model.

De Lady-Datejust was een mijlpaal voor vrouwen, omdat het hen een horloge bood met gecertificeerde nauwkeurigheid. De grootte van het horloge nam in de loop der jaren toe van 25 mm tot 28 mm, terwijl het technisch bleef evolueren. Het horloge was altijd elegant en straalde volgens Rolex natuurlijke vrouwelijkheid uit.

Deze specifieke versie van de Lady-Datejust is gemaakt van 18-karaats geelgoud en heeft een wit parelmoeren wijzerplaat met diamanten. Het horloge is voorzien van een President-band, die de algehele esthetiek van het horloge versterkt. De diamanten die op de wijzerplaat en bezel zijn geplaatst, voegen een vleugje glamour en verfijning toe aan het horloge.

De Lady-Datejust is een tijdloos symbool van vrouwelijke elegantie en functionaliteit. Het horloge is voorzien van een Oyster-kast die waterbestendig is tot 100 meter en is uitgerust met een automatisch uurwerk dat garant staat voor nauwkeurige tijdregistratie.

Wat betreft de technische specificaties van dit specifieke horloge, het beschikt over een automatisch uurwerk, Calibre 2236, dat voorzien is van een paramagnetische blauwe Parachrom-haarveer. Dit zorgt voor een betere weerstand tegen schokken en temperatuurveranderingen, en verbetert zo de nauwkeurigheid van het horloge.

De kast is gemaakt van 18-karaats geelgoud en heeft een diameter van 28 mm. Het is waterbestendig tot 100 meter en is voorzien van een Twinlock-schroefkroon die zorgt voor een optimale waterdichtheid.

De wijzerplaat van dit horloge is gemaakt van wit parelmoer en is versierd met diamanten die de urenmarkeringen aangeven. De diamanten zijn geplaatst in 18-karaats geelgoud en zijn met de hand gezet door de vakmensen van Rolex. De wijzers zijn ook gemaakt van 18-karaats geelgoud en zijn voorzien van een Chromalight-display dat een langdurige blauwe luminescentie biedt.

Het horloge is voorzien van een President-band die ook gemaakt is van 18-karaats geelgoud en is uitgerust met een verborgen Crownclasp-sluiting. De sluiting is voorzien van het Rolex-logo en biedt een comfortabele en veilige pasvorm.

Kortom, de Rolex Lady-Datejust is niet alleen een symbool van vrouwelijke elegantie, maar ook een hoogstaand technologisch en mechanisch meesterwerk. Het is een investering voor het leven, een horloge dat je koestert en doorgeeft aan de volgende generatie.

 • Automatisch uurwerk: Het horloge is voorzien van een automatisch uurwerk, Calibre 2236, dat wordt ontwikkeld en vervaardigd door Rolex. Dit uurwerk is gecertificeerd door COSC (Officiële Zwitserse chronometer-testinstantie) en biedt een nauwkeurigheid van -2/+2 seconden per dag.

 • Paramagnetische Parachrom-haarveer: Het uurwerk is voorzien van een paramagnetische Parachrom-haarveer die zorgt voor een hogere weerstand tegen schokken en temperatuurschommelingen en dus bijdraagt aan de nauwkeurigheid van het horloge. Deze haarveer is ook ongevoelig voor magnetische velden.

 • Waterbestendigheid: De Rolex Lady-Datejust heeft een waterbestendigheid tot 100 meter (330 voet). Dit wordt mogelijk gemaakt door de Twinlock-schroefkroon die zorgt voor een optimale waterdichtheid.

 • Kast: De kast van de Rolex Lady-Datejust is gemaakt van 18-karaats geelgoud en heeft een diameter van 28 mm. Het is voorzien van een gladde bezel en een vastgeschroefde achterkant.

 • Wijzerplaat: De wijzerplaat van de Rolex Lady-Datejust is gemaakt van wit parelmoer en is versierd met diamanten die dienen als uurmarkeringen. De wijzers zijn gemaakt van 18-karaats geelgoud en zijn voorzien van een Chromalight-display voor een langdurige blauwe luminescentie.

 • Band: De Rolex Lady-Datejust is voorzien van een President-band die ook gemaakt is van 18-karaats geelgoud. De band heeft een verborgen Crownclasp-sluiting die zorgt voor een veilige en comfortabele pasvorm.

 • Gangreserve: De Rolex Lady-Datejust heeft een gangreserve van ongeveer 55 uur.

 • Oscillator: Het uurwerk van de Rolex Lady-Datejust heeft een oscillator die bestaat uit een balansveer en een balanswiel. Dit zorgt voor een regelmatige en stabiele beweging van het uurwerk.

 • Juwelen: Het uurwerk van de Rolex Lady-Datejust is voorzien van 31 juwelen die dienen als lagers voor bewegende onderdelen en zo de wrijving verminderen.

 • Certificatie: De Rolex Lady-Datejust is gecertificeerd door COSC als een officiële Zwitserse chronometer. Dit betekent dat het uurwerk voldoet aan strikte normen voor nauwkeurigheid en precisie. Het horloge wordt ook geleverd met een garantie van 5 jaar.

 • Quickset-datumfunctie: De Rolex Lady-Datejust is voorzien van een quickset-datumfunctie die het mogelijk maakt om snel en eenvoudig de datum in te stellen zonder de tijd te hoeven veranderen.

 • Cyclops-lens: Het horloge heeft een Cyclops-lens over de datumvenster die het vergroot en zo de datum gemakkelijk leesbaar maakt.

 • Schokbestendig: Het uurwerk van de Rolex Lady-Datejust is schokbestendig, waardoor het beter bestand is tegen schokken en stoten.

 • Anti-reflecterende coating: De Rolex Lady-Datejust heeft een anti-reflecterende coating op de Cyclops-lens en het saffierglas om reflecties te verminderen en de leesbaarheid te verbeteren.

 • Saffierglas: Het horloge is voorzien van saffierglas dat zeer krasbestendig is en zorgt voor een helder en duidelijk zicht op de wijzerplaat.

 • Chronometer-gecertificeerde beweging: Het uurwerk van de Rolex Lady-Datejust is gecertificeerd als chronometer, wat betekent dat het voldoet aan de normen voor nauwkeurigheid en precisie van de Zwitserse chronometer-testinstantie COSC.

 • Superlative Chronometer-certificering: De Rolex Lady-Datejust heeft een Superlative Chronometer-certificering, wat betekent dat het horloge na assemblage nogmaals wordt getest en gereguleerd om te voldoen aan de zeer strikte normen van Rolex voor nauwkeurigheid, prestaties en betrouwbaarheid.

 • Bezel met diamanten: De bezel van de Rolex Lady-Datejust is versierd met 52 briljant geslepen diamanten die bijdragen aan de elegante uitstraling van het horloge.

 • Kalender: Het horloge heeft een kalenderfunctie die de datum weergeeft op de wijzerplaat.

 • Gewicht: Het gewicht van het horloge, inclusief de President-band, is ongeveer 130 gram.

 

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...