Britse horlogemaker Farer voegt tweede automatische monopusher chronograaf aan zijn collectie toe

Het Britse horlogemerk Farer heeft een nieuwe automatische monopusherchronograaf toegevoegd aan zijn collectie: de Cobb. Dit nieuwe horloge heeft een ijzige blauwe wijzerplaat met gele, oranje en gebroken witte details die warmte toevoegen aan het ontwerp. De Cobb heeft een dubbele sub-wijzerplaat om 30 minuten chronograaf-minuten weer te geven op de positie van drie uur, terwijl de seconden lopen om negen uur. De Arabische cijfer-uur-markeringen zijn gemaakt van massief gegoten Super-LumiNova en gevuld met een inktblauwe tint om een omtrekeffect te creëren.

Farer heeft de chronograaf uitgerust met een pulsometerschaal rond de rehaut, waarmee de hartslag kan worden gemeten. De flanken van de 40,5 mm roestvrijstalen behuizing van de Cobb zijn voorzien van een opvallende "harlekijn" -afwerking om de aandacht te vestigen op de curve van de behuizing.

Het horloge wordt aangedreven door Sellita's SW510 MP Elaboré -uurwerk, een speciaal gebouwde automatische monopusher met een gangreserve van 62 uur. Farer heeft het horloge uitgerust met zijn kenmerkende turbine-opwindrotor in marineblauw met oranje letters.

De Cobb Monopusher Chronograph is uitgerust met het Sellita SW510 MP Elaboré uurwerk, een speciaal gebouwde automatische monopusher met een gangreserve van 62 uur. Het uurwerk is voorzien van de unieke turbine-opwindrotor van Farer in marineblauw met oranje letters.

De behuizing van de Cobb heeft een diameter van 40,5 mm en is gemaakt van roestvrij staal met een "harlekijn" afwerking op de flanken van de behuizing. Dit geeft het horloge een opvallende uitstraling en vestigt de aandacht op de curve van de behuizing. De wijzerplaat is ijzig blauw van kleur en heeft gele, oranje en gebroken witte details om het horloge op te warmen.

Het horloge is voorzien van een pulsometerschaal die rond de rehaut loopt, wat gebruikt kan worden om de hartslag te meten. De dubbele sub-wijzerplaten geven 30 minuten chronograaf-minuten weer op de positie van drie uur, terwijl de seconden worden weergegeven op de positie van negen uur. De Arabische cijfer-uur-markeringen zijn gevormd uit massief gegoten Super-LumiNova en gevuld met een inktblauwe tint om een omtrekeffect te produceren.

Het horloge is geprijsd op ongeveer €2000 en is nu verkrijgbaar bij Farer. Het is de tweede automatische monopusher chronograaf die aan de collectie van het Britse horlogemerk is toegevoegd en is bedoeld om zowel de mode- als horlogeliefhebbers aan te spreken die op zoek zijn naar een stijlvol, duurzaam en hoogwaardig horloge met een uniek ontwerp en geavanceerde technologie.

 • Beweging: automatisch
 • Diameter: 30.00mm
 • Hoogte: 7,90mm
 • Juwelen: 27
 • Gangreserve: 62 uur
 • Trilfrequentie: 28.800 per uur (4 Hz)
 • Functies: uren, minuten, seconden, datum en chronograaf
 • Materiaal: nikkel-plated koperen bruggen en staande kasten
 • Fijne afwerking: decoratieve gravure op de rotor en op de bruggen, geblauwde schroeven
 • Aantal onderdelen: 234


De SW510 MP Elaboré is gebaseerd op het ETA Valjoux 7750 uurwerk en heeft dezelfde lay-out en functies, maar met enkele verbeteringen in termen van nauwkeurigheid en duurzaamheid. Het heeft ook een hogere gangreserve dan het originele uurwerk en is uitgerust met een turbine-opwindrotor in marineblauw met oranje letters, die speciaal is ontworpen door Farer om het horloge een unieke uitstraling te geven.

De SW510 MP Elaboré is een betrouwbaar en nauwkeurig uurwerk dat voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van de horloge-industrie en is geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Het is een uitstekende keuze voor de Cobb Monopusher Chronograph van Farer en draagt bij aan de algemene kwaliteit en betrouwbaarheid van het horloge.

Hierbij een opsomming van de producten die Farer aanbiedt (prijzen kunnen variëren afhankelijk van de valuta en locatie):

 • Cobb Monopusher Chronograph - Icy Blue - 40.5 mm roestvrijstalen behuizing, dubbele sub-wijzerplaten, Arabische cijfer-uur-markeringen, pulsometerschaal, SW510 MP Elaboré-uurwerk, gangreserve van 62 uur, marineblauwe turbine-opwindrotor, prijs: +- 2000 euro.

 • Lander III Automatic - Blue Sunray - 39.5 mm roestvrijstalen behuizing, saffierkristallen glas, Super-LumiNova, SW330-1 Elaboré-uurwerk, gangreserve van 42 uur, prijs: +- 1095 euro.

 • Beagle II Automatic GMT - Sunray Blue - 39.5 mm roestvrijstalen behuizing, tweede tijdzone op 24-uurswijzerplaat, datumvenster, saffierkristallen glas, Super-LumiNova, SW330-1 Elaboré-uurwerk, gangreserve van 42 uur, prijs: +- 1095 euro.

 • Endurance Automatic - Blue - 37 mm roestvrijstalen behuizing, saffierkristallen glas, Super-LumiNova, SW200-1 uurwerk, gangreserve van 38 uur, prijs: +- 845 euro.

 • Beagle Automatic - Blue Sunray - 38 mm roestvrijstalen behuizing, saffierkristallen glas, Super-LumiNova, SW200-1 uurwerk, gangreserve van 38 uur, prijs: +- 845 euro.

 • Ponting GMT - Grey - 39.5 mm roestvrijstalen behuizing, GMT-functie, datumvenster, saffierkristallen glas, Super-LumiNova, SW330-1 Elaboré-uurwerk, gangreserve van 42 uur, prijs: +- 1095 euro.

 • Oxley II - Midnight Blue - 37 mm roestvrijstalen behuizing, datumvenster, saffierkristallen glas, Super-LumiNova, Ronda 715 uurwerk, prijs: +- 455 euro.

 • Stanhope II - Grey - 39.5 mm roestvrijstalen behuizing, datumvenster, saffierkristallen glas, Super-LumiNova, SW200-1 uurwerk, gangreserve van 38 uur, prijs: +- 845 euro.

 • Cobb Automatic - Grey - 39.5 mm roestvrijstalen behuizing, datumvenster, saffierkristallen glas, Super-LumiNova, SW200-1 uurwerk, gangreserve van 38 uur, prijs: +- 845 euro.

Houd er rekening mee dat deze informatie kan veranderen, afhankelijk van de beschikbaarheid en locatie. Het is raadzaam om de website van Farer te raadplegen voor de meest recente productinformatie en prijzen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...