Panerai brengt verkleinde versie van de Luminor Marina uit

Panerai, het Italiaanse horlogemerk opgericht door Giovanni Panerai in 1860, heeft in de 20e eeuw horloges verkocht aan de Italiaanse marine, die de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de uurwerken onder de zwaarste omstandigheden hebben getest. In de jaren negentig beleefde het merk een heropleving in de VS, toen Sylvester Stallone de horloges voor mijnenvegers op het witte doek droeg in de film Daylight. De nieuwste release van Panerai, de verkleinde versie van de Luminor Marina, zal zeker de toegewijde fanbase (aangeduid als Paneristis) en horloge-enthousiastelingen wereldwijd bekoren.

De Luminor Marina Quaranta is een 40 mm-versie van het legendarische horloge, nieuw leven ingeblazen uit Panerai's portfolio van oude uurwerken. Dit is een enorme stap voor een merk dat bekend staat om zijn grote gereedschapshorloges, en de verkleining maakt het horloge toegankelijker voor horlogeliefhebbers zonder polsen van Stallone-formaat. De kast van geborsteld staal en de gepolijste lunette behouden het robuuste gevoel van het merk, terwijl de wijzerplaat van de Luminor Marina perfect geschikt is voor 40 mm. De kleine secondewijzer op 9 uur en de datum op 3 uur zorgen voor een schoon, mooi display.

Het horloge wordt aangedreven door het duurzame P.900-uurwerk met een dikte van slechts 4,2 mm, dat indruk maakt met een automatisch opwindkaliber, een gangreserve van drie dagen en een waterdichtheid van 10 bar. De Luminor Marina Quaranta is verkrijgbaar in drie silhouetten: zwart, blauw en wit, die er bij iedereen en overal geweldig uitzien. Panerai heeft zichzelf opnieuw overtroffen met deze verkleinde versie van de Luminor Marina, die het beste van de oude en nieuwe wereld combineert en een breder publiek zal aanspreken.

Panerai staat bekend om zijn unieke ontwerpen en de Luminor Marina Quaranta is daar geen uitzondering op. Het horloge heeft de iconische kroonbescherming van Panerai, die de kroon beschermt tegen schade en waterdichtheid garandeert. De horlogeband is gemaakt van hoogwaardig leer en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Panerai produceert ook andere horloges, waaronder de Luminor, Radiomir en Submersible collecties, die allemaal unieke ontwerpen en functies hebben. De horloges zijn allemaal gemaakt met hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om lang mee te gaan.

Naast horloges produceert Panerai ook andere producten, waaronder horlogebanden, horlogegereedschap en accessoires zoals kleding en tassen. Op hun website is er meer informatie te vinden over de collecties van Panerai, inclusief de verschillende modellen en prijzen.

Panerai heeft een sterke toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze hebben verschillende initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van duurzame materialen en het verminderen van afval en energieverbruik. Panerai ondersteunt ook verschillende liefdadigheidsinstellingen en evenementen om terug te geven aan de gemeenschap.

Het Panerai een horlogemerk staat bekend om zijn unieke ontwerpen, duurzaamheid en betrouwbaarheid. De Luminor Marina Quaranta is een nieuw hoogtepunt in de collectie van het merk en zal zeker populair zijn bij zowel Paneristis als horloge-enthousiastelingen over de hele wereld.

 • Kast: geborsteld staal
 • Diameter kast: 40 mm
 • Dikte kast: 12,5 mm
 • Kastvorm: rond
 • Lunette: gepolijst staal
 • Wijzerplaat: zwart, blauw of wit
 • Glas: saffierglas
 • Waterdichtheid: 10 bar (ongeveer 100 meter)
 • Uurwerk: P.900, automatisch opwindend mechanisch uurwerk
 • Functies: uren, minuten, kleine secondewijzer op 9 uur, datum op 3 uur
 • Gangreserve: 3 dagen (72 uur)
 • Aantal onderdelen: 197
 • Juwelen: 23
 • Balans: Glucydur®, 28.800 trillingen per uur
 • Incabloc® anti-shock apparaat
 • Bruggen: versierd met Côtes de Genève, blauwe wijzers, en Panerai-logo
 • Oscillerende massa: versierd met Côtes de Genève, blauwe wijzers en Panerai-logo
 • Band: bruin lederen band met geborstelde stalen gesp


Het horloge heeft een indrukwekkende gangreserve van 3 dagen, wat betekent dat het horloge tot 72 uur kan blijven lopen zonder opnieuw te worden opgewonden. Het uurwerk is samengesteld uit 197 onderdelen en heeft 23 juwelen voor een soepele werking. De Glucydur® balans heeft een frequentie van 28.800 trillingen per uur en is voorzien van een Incabloc® anti-shock apparaat om schade te voorkomen.

De bruggen van het uurwerk zijn versierd met Côtes de Genève, die de beweging een prachtige afwerking geven. De oscillerende massa is ook versierd met Côtes de Genève en heeft blauwe wijzers en het Panerai-logo. Het horloge is voorzien van een saffierglas, dat bestand is tegen krassen en stoten.

De Panerai Luminor Marina Quaranta wordt geleverd met een bruin lederen band en een geborstelde stalen gesp. De band is comfortabel om te dragen en past goed bij de stijl van het horloge.

De Panerai Luminor Marina Quaranta is een indrukwekkend stuk techniek, met veel aandacht voor detail en vakmanschap. Het uurwerk is betrouwbaar en nauwkeurig, en de functies zijn precies wat je van een kwaliteitshorloge mag verwachten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...