Dit is de Jacob & Co Billionaire Horloge

In 2015 werd de eerste Billionaire van Jacob & Co. gelanceerd als een uniek en ongeëvenaard horloge. Het kostte jaren om de 239 smaragdgeslepen witte diamanten te vinden, sorteren, slijpen en voor te bereiden. Met een prijs van €15,5 miljoen, plaatste het horloge zich aan de top van de horlogehiërarchie. Door de grote internationale belangstelling besloot Jacob & Co. een hele collectie te maken op basis van dit concept.

De Billionaire II had 424 diamanten met een totaal gewicht van 161 karaat en een tourbillon uurwerk met 57 baguette-geslepen diamanten. Dit leidde tot de gelimiteerde serie van 18 exemplaren van de Billionaire III, met 714 witte baguette-geslepen diamanten. Billionaire III Diamonds and Rubies voegde nog een uniek element toe aan de collectie met in totaal 134 robijnen. Vervolgens verkende Jacob & Co. de prestigieuze Ashoka-slijpvorm met het unieke stuk genaamd Billionaire Ashoka, gevolgd door de gelimiteerde oplage van 18 exemplaren van de Billionaire Ashoka Smaller, bezet met 480 Ashoka-geslepen diamanten (100 karaat).

Jacob & Co.'sBillionaire Tijdloze Schat is een uniek meesterwerk met 425 Asscher-geslepen gele diamanten, 76 smaragd- en vliegergeslepen tsavorieten en 57 natuurlijke baguette-geslepen gele diamanten op het skelet tourbillon uurwerk. Het totaal van 482 gele diamanten weegt een indrukwekkende 216,9 karaat (ongeveer 43,5 kg). Dit horloge heeft een prijskaartje van €17,2 miljoen.

Gedurende een zoektocht van drieënhalf jaar heeft Jacob & Co. bijna de markt voor uitzonderlijk grote en hoogwaardige gele diamanten uitgeput om de Billionaire Tijdloze Schat te voltooien. Het verzamelen van de juiste diamanten was een enorme uitdaging die nog nooit eerder was ondernomen.

Het vervaardigen van de Billionaire Tijdloze Schat vereiste niet alleen geduld, maar ook vakmanschap en kleurkennis. De gebruikte gele diamanten zijn zeldzaam en vereisten absolute kleuruniformiteit, perfecte kwaliteitsconsistentie en het helderste licht.

De skelet tourbillon uurwerk van Jacob & Co., gebruikt in alle Billionaires, is zo dun en fijn dat het in eerste instantie misschien onopgemerkt blijft. Het kaliber JCAM39 biedt een comfortabele gangreserve van 72 uur en de extreme nauwkeurigheid van een roterend regelorgaan.

De aard van alle Billionaires is om de eisen van haute joaillerie te combineren met die van haute horlogerie. Daarom is het uiterst fijne skelet in de Billionaire Tijdloze Schat verrijkt met 57 baguette-geslepen gele diamanten. Elk edelsteen is onzichtbaar gezet op een brug die dunner is dan 0,2 mm. Het kaliber is geelgoud verguld en de wijzers hebben groene uiteinden om bij het kleurenschema van dit buitengewone horloge te passen.

Het vinden van 482 diamanten, allemaal natuurlijk, met een zuiverheid van IF tot VVS, Fancy Yellow en Fancy Intense Yellow van kleur, groot van formaat en geschikt voor de Asscher-slijpvorm, is een uitdaging die niemand eerder heeft aangenomen. Het totale ruwe gewicht van deze stenen, voorafgaand aan het slijpen, wordt geschat op ongeveer 880 karaat.

De Billionaire Tijdloze Schat is een mozaïek waarin elke gele diamant een specifieke rol speelt. Dit zijn geen uitwisselbare briljanten op een ring. Het is een kunstzinnige compositie, waarbij het onderliggende canvas van het uiterste belang is. Zo is het geval met de geelgouden structuur die de edelstenen van de Billionaire Tijdloze Schat ondersteunt. Dit complexe rooster is op maat gemaakt, schakel voor schakel, pootje voor pootje, en afgestemd op elke edelsteen die het zal ontvangen.

In de kunst betekent het beheersen van kleur het overstijgen van het monochrome. Jacob & Co. gebruikte een van zijn favoriete edelstenen, tsavoriet, die nu een handelsmerk is geworden van de hoogwaardige creaties van het merk. Er zijn 76 smaragd- en vliegergeslepen tsavorieten geselecteerd om het kaliber JCAM39 te omringen. In totaal zijn er 3,59 karaat van de zeldzame groene granaat die de Billionaire Tijdloze Schat versiert.

Specificaties van het Billionaire Tijdloze Schat horloge: Het uurwerk werd geïntroduceerd als een uniek stuk, wat betekent dat er slechts één Billionaire Tijdloze Schat op de hele wereld is. Het horloge is door de ingenieurs van Jacob & Co. voorzien van een speciaal kaliber JCAM39 dat bestaat uit maar liefst 167 onderdelen. Het hand opwindbare kaliber heeft een gangreserve van maar liefst 72 uur. Het totale ruwe gewicht van de diamanten voordat ze geslepen werden, werd geschat op ongeveer 880 karaat. Nadat de experts de diamanten zorgvuldig hebben geslepen, had het uurwerk een totaalgewicht van maar liefst 216,89 karaat.

De Billionaire Tijdloze Schat wordt geleverd met een 18K geelgouden armband en een 18K geelgouden vouwsluiting. Het horloge heeft in totaal 482 Fancy Yellow en Fancy Intense Yellow diamanten met een totaal gewicht van 216,89 karaat, en 76 tsavorieten met een totaal gewicht van 3,59 karaat. Het totale gewicht van het goud in het horloge bedraagt 297 gram.

De Billionaire Tijdloze Schat is niet alleen een spel van geduld, maar ook van vaardigheid en kleur. Elke edelsteen heeft een aangewezen plaats. De grotere stenen zijn bedoeld voor de kast en de eerste rijen van de armband. Hun individuele grootte neemt af in perfect regelmatige stappen naarmate ze dichter bij de sluiting komen.

De skelet-tourbillonbeweging die Jacob & Co. in al zijn Billionaires gebruikt, is zo dun en fijn dat hij op het eerste gezicht misschien niet opvalt. Kaliber JCAM39 biedt een comfortabele gangreserve van 72 uur en de extreme nauwkeurigheid die wordt geboden door een roterend regelorgaan.

Het karakter van alle Billionaires is om de eisen van haute joaillerie te combineren met die van haute horlogerie. Dit is de reden waarom het uiterst fijne skelet in de Billionaire Tijdloze Schat verrijkt is met 57 baguette-geslepen gele diamanten. Elk edelsteen is onzichtbaar gezet op een brug die dunner is dan 0,2 mm. Het kaliber is geelgoud verguld en de wijzers hebben groene uiteinden om bij het kleurenschema van dit buitengewone horloge te passen.

Dit verbluffende uurwerk, de Billionaire Tijdloze Schat, is een toonbeeld van vakmanschap en doorzettingsvermogen. Het is een perfect voorbeeld van hoe Jacob & Co. de grenzen van haute joaillerie en horlogerie blijft verleggen, terwijl het trouw blijft aan de tradities van uitzonderlijke kwaliteit en design. Met zijn unieke combinatie van zeldzame gele diamanten, tsavorieten en verfijnde uurwerktechniek is de Billionaire Tijdloze Schat een tijdloos meesterwerk dat zijn plaats inneemt in de geschiedenis van de luxe horlogemakerij.

Over Jacob & Co

Jacob & Co., opgericht door Jacob Arabo in 1986, is een toonaangevend luxe horloge- en sieradenmerk gevestigd in New York City. Jacob Arabo, bijgenaamd 'Jacob the Jeweler', begon zijn carrière in de diamant- en sieradenindustrie als leerling en verwierf al snel een reputatie voor zijn buitengewone vakmanschap en creativiteit.

Het merk staat bekend om zijn gedurfde, opvallende ontwerpen en exclusieve uurwerken die de grenzen van haute horlogerie verleggen. Jacob & Co. combineert innovatief ontwerp met nauwgezette aandacht voor detail, waardoor het merk wereldwijde erkenning en een trouwe klantenkring van beroemdheden, atleten en royalty'sheeft verworven.

Enkele belangrijke kenmerken van Jacob & Co. zijn:

  • Unieke en innovatieve ontwerpen: Jacob & Co. staat bekend om zijn gewaagde, creatieve en opvallende stijl, waarbij de grenzen van traditionele horloge- en sieradenontwerpen worden doorbroken.
  • Vakmanschap: Het merk legt grote nadruk op de kwaliteit en het vakmanschap van zijn producten, met de hand gemaakt door bekwame ambachtslieden met behulp van de beste materialen en edelstenen.
  • Exclusiviteit: Veel van de creaties van Jacob & Co. zijn unieke stukken of beperkte edities, wat bijdraagt aan hun aantrekkingskracht en exclusiviteit.
  • Sterrenstatus: Jacob & Co. heeft een indrukwekkende lijst van beroemde klanten, waaronder beroemdheden zoals Beyoncé, David Beckham, Cristiano Ronaldo en Kim Kardashian.
  • Uitzonderlijke uurwerken: Jacob & Co. is vooral bekend om zijn indrukwekkende en complexe horloges, zoals de Astronomia-serie en de eerder genoemde Billionaire-collectie.


Jacob & Co. is een luxe merk dat zich richt op de creatie van uitzonderlijke horloges en sieraden die vakmanschap, innovatie en exclusiviteit combineren. Het merk heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd en blijft zijn klanten verrassen met zijn gedurfde en unieke ontwerpen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...