Hermès breidt productie uit met nieuwe fabrieken in Frankrijk

Hermès heeft eergisteren een nieuwe lederwarenfabriek geopend in Normandië om te voldoen aan de groeiende vraag naar Kelly- en Constance-handtassen. De faciliteit in Louviers heeft 140 lederbewerkers in dienst en streeft ernaar dit aantal binnen vier jaar te verdubbelen voor de productie van tassen, zadels en kleinlederwaren. In totaal opent Hermès drie nieuwe lederwarenfabrieken om aan de stijgende vraag te voldoen. De opening van deze fabrieken zal niet genoeg zijn om snel de leveringsproblemen van Hermès op te lossen.

Het was Axel Dumas die persoonlijk de nieuwe Hermès-lederwarenfabriek in Louviers (Eure), nabij Rouen. De fabriek in Louviers produceert Kelly-tassen van 25 centimeter ter waarde van €7.700 en zal uiteindelijk ook het model Constance mini gaan maken. Het maken van een Kelly-tas duurt tussen de 14 en 20 uur en wordt door één lederbewerker vervaardigd. De manager van de luxegoederengroep verwelkomde de opening van de 21e Hermès-werkplaats in Frankrijk, gewijd aan de productie van lederwaren en rijzadels. 'Acht jaar geleden was dit een troosteloze plek,' herinnerde François-Xavier Priollaud, burgemeester van Louviers (centrist). De Hermès-fabriek bevindt zich op een voormalige Philips-locatie, gebouwd in 1957 voor de productie van vinylplaten en cd s. Toen de fabriek halverwege de jaren 2010 sloot, gingen 700 banen verloren.

Hermès, dat vijf van de 12 hectare van deze industriële woestenij midden in de stad kocht, investeerde in de bouw van dit 6.200 vierkante meter grote gebouw 'zonder gebruik te hoeven maken van subsidies,' zei Hervé Morin, president van de regio Normandië, tijdens de inhuldigingsceremonie. Hermès heeft momenteel 170 mensen in dienst en dit aantal zal in de toekomst groeien tot 260, aangezien er opleidingen worden aangeboden op de Normandische locatie van Hermès' 'Ecole des savoir-faire' ('School van vakkennis').

De opening van deze fabriek zal niet snel genoeg zijn om de leveringsproblemen van Hermès op te lossen. Maar het bedrijf werkt hard om zijn capaciteit te vergroten. In de afgelopen drie jaar heeft het merk 10 lederwarenfabrieken geopend. In 2022 investeerde het €192 miljoen in deze faciliteiten. Twee extra openingen zijn gepland voor dit voorjaar, in Tournes in mei en Saint-Junien in juni. Er zijn nog drie fabrieken in aanbouw, die zullen openen in 2024, 2025 en 2026.

Desondanks zullen de tekorten aan tassen in winkels volgens de leiding van Hermès niet snel verdwijnen. Ondanks de astronomische prijzen - reken op €6.500 voor een Constance-schoudertas - blijft de vraag in de 300 winkels erg hoog. Al enkele jaren groeit het verkoopvolume van lederwaren met ongeveer 7% per jaar. In 2022 groeide de verkoop van Hermès-lederwaren, inclusief tassen, met 16% in waarde, rekening houdend met prijsstijgingen. Dit kwam neer op €4,9 miljard, bijna de helft van de totale activiteit.

Er zijn geen aanwijzingen dat er binnenkort rust zal komen voor de groep, waarvan de verkoop in 2022 met 23% steeg. Na een stijging van de verkoop in de Verenigde Staten vorig jaar, dankzij een sterke dollar, duiden de normalisatie van de Chinese markt en de heropleving van het Aziatische toerisme op een nieuwe opleving van de tassenverkoop in 2023. In Parijs zullen met name bezoekers uit Azië binnenkort weer in de winkels terugkeren.

Hermès heeft 21 lederwarenfabrieken in heel Frankrijk. De fabriek in Louviers beslaat 6.200 vierkante meter en is ontworpen door architect Lina Ghotmeh. Hermès heeft in de regio Normandië nog een andere lederwarenfabriek en een parfumfabriek. Ongeveer een kwart van de bijna 20.000 werknemers van het bedrijf wereldwijd zijn lederwarenambachtslieden.

Deze week overschreed Hermès de mijlpaal van een marktkapitalisatie van 200 miljard euro, omdat beleggers zich haastten om luxemerken te kopen die bestand zijn tegen inflatiedruk op consumentenbudgetten. Luxeaandelen zijn tot nu toe relatief onaangetast gebleven door de marktvolatiliteit, met een stijging van Hermès-aandelen met 30% tot nu toe dit jaar.

Sommige analisten beschouwen Hermès als een unieke categorie wat betreft prijszetting. De vraag naar zijn handtassen overtreft doorgaans de productiecapaciteit. Veel tassen hebben ook een hogere doorverkoopwaarde. Hermès rapporteert de verkoopcijfers van het eerste kwartaal op 14 april.

Hoewel al zijn tassen in het thuisland worden gemaakt, worden de horloges van het merk in Zwitserland vervaardigd en heeft het bedrijf ook enige schoenenproductieactiviteiten in Italië.

Samenvattend heeft Hermès geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn productiecapaciteit om aan de groeiende vraag naar zijn luxueuze lederwaren te voldoen. Het bedrijf heeft onlangs een nieuwe lederwarenfabriek in Louviers geopend, met plannen om het aantal medewerkers daar te vergroten en nog meer fabrieken in de komende jaren te openen. Ondanks deze inspanningen zullen de tekorten aan Hermès-tassen in winkels naar verwachting voorlopig aanhouden, aangezien de vraag het productievolume blijft overtreffen.

Over Hermès

Hermès is een wereldberoemd Frans luxemerk, opgericht in 1837 door Thierry Hermès. Oorspronkelijk begonnen als een zadelmakerij, heeft Hermès zich ontwikkeld tot een toonaangevend modehuis dat bekend staat om zijn uitzonderlijke vakmanschap en exclusieve ontwerpen. Het merk biedt een breed scala aan producten, waaronder lederwaren, sjaals, stropdassen, parfums, horloges, sieraden, kleding en woonaccessoires.

De Kelly- en Birkin-tassen zijn enkele van de meest iconische en gewilde producten van Hermès. Deze handgemaakte tassen staan ​​bekend om hun hoge kwaliteit, vakmanschap en exclusiviteit, wat resulteert in een aanzienlijke vraag en hoge prijzen op de secundaire markt.

Hermès heeft een sterke nadruk op ambacht en traditie en produceert het merendeel van zijn lederwaren in Frankrijk, met behulp van geschoolde ambachtslieden. Het bedrijf heeft zijn eigen 'Ecole des savoir-faire' ('School of know-how') waar medewerkers worden opgeleid in de specifieke technieken die nodig zijn om Hermès-producten te maken.

Ondanks zijn lange geschiedenis en succes in de mode-industrie, blijft Hermès een familiebedrijf met leden van de familie Hermès die belangrijke posities binnen het bedrijf bekleden. Het merk wordt vaak geprezen om zijn vermogen om exclusiviteit en verfijning te behouden, terwijl het zich aanpast aan veranderende modetrends en consumentenvoorkeuren.

Naast het aanpassen aan veranderende modetrends en consumentenvoorkeuren, heeft Hermès ook ingespeeld op de groeiende aandacht voor duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken binnen de mode-industrie. Het bedrijf heeft initiatieven ontplooid om de ecologische voetafdruk van zijn productieprocessen te verkleinen en zet zich in voor ethische en verantwoorde inkoop van materialen.

Bovendien heeft Hermès de Petit h-lijn gelanceerd, een creatief upcycling-initiatief dat afvalmateriaal en restanten van de productie van andere Hermès-artikelen hergebruikt. Petit h-producten worden gekenmerkt door hun unieke en fantasierijke ontwerpen, waarmee het merk zijn toewijding aan creativiteit en innovatie benadrukt.

De exclusiviteit van Hermès-producten heeft bijgedragen aan hun aantrekkingskracht op de secundaire markt, met name op veilingen. Een Birkin-tas heeft bijvoorbeeld meerdere keren het record gebroken voor de duurste handtas die ooit op een veiling is verkocht. Dit weerspiegelt niet alleen de waarde die consumenten hechten aan het merk, maar ook de investeringswaarde die sommige Hermès-producten kunnen hebben.

Door de jaren heen heeft Hermès samengewerkt met verschillende beroemde ontwerpers en artiesten om limited edition-collecties en speciale producten te creëren. Deze samenwerkingen versterken het imago van het merk als innovator en trendsetter in de wereld van luxe mode.

Hermès is dan ook een invloedrijk en gerespecteerd luxemerk dat bekend staat om zijn verfijnde ontwerpen, uitstekend vakmanschap en exclusiviteit. Het bedrijf blijft trouw aan zijn erfgoed en tradities, terwijl het zich aanpast aan veranderende trends en zich inzet voor duurzaamheid en ethische praktijken in de mode-industrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...