Audemars Piguet heeft een nieuwe zwarte keramische Royal Oak onthult

Audemars Piguet heeft een nieuwe zwarte keramische Royal Oak onthult

Net toen je dacht dat Audemars Piguet's Royal Oak Selfwinding zwarte keramische model niet heter kon worden, verbaast het Zwitserse bedrijf met een limited edition-versie met een oude medewerker, Carolina Bucci, in een ultra-coole veelkleurige regenboogtwist op de tapisserie-wijzerplaat.

Het markeert de derde Royal Oak met de Italiaanse juwelier. Eerdere modellen die de Bucci-behandeling kregen, waren onder meer een versie met een matte kast en armband in witgoud of roségoud (waaronder een maten 37 mm en 41 mm en een kwartsmodeltje van 33 mm) in 2016 en een matgeel-gouden versie met een gespiegelde wijzerplaat in 2017.

De techniek vereist het creëren van een veelvoud aan kleine inkepingen in het goud met een gereedschap met diamantpunt om het oppervlak zijn sprankelende glans te geven. Onnodig te zeggen dat de samenwerking vruchtbaar was, waarbij alle modellen meteen hits werden.

Nu krijgt het felbegeerde 34 mm Royal Oak Selfwinding horloge van het merk in zwart keramiek zijn eigen dosis „Bucci-fication. ” Afhankelijk van het licht kan de wijzerplaat er zwart uitzien, maar de beweging van de pols onthult een veelkleurig regenboogontwerp dat is ontstaan door microstructurering van de bovenkant van de koperen plaat van de wijzerplaat en een gouden metallic behandeling aangebracht op de achterkant van de saffierplaat om een spiegelachtig effect te creëren.

Het resultaat is een serieus hip uurwerk dat zeker in de vergetelheid zal raken, al die tijd bewijst dat een simpele kleurverandering op een wijzerplaat een horloge de stratosfeer in kan sturen. De volledig zwarte versie, bijgewerkt in januari, verkoopt 48.900 euros, maar is al meer dan verdubbeld in waarde op de secundaire markt met prijzen die oplopen tot 110.000 euros. We verwachten dat de Carolina Bucci-editie van 54.200 euros, die beperkt is tot 300, hetzelfde traject zal volgen, zo niet overtreft. Wat bijdraagt aan de aantrekkingskracht is het feit dat het patroon van iriserende kleuren van stuk tot stuk varieert.

In tegenstelling tot de matte Audemars Piguet x Carolina Bucci Royal Oaks, die de indruk wekken dat ze bestrooid zijn met diamanten, de versie met zwarte keramische regenboogwijzerplaat zal waarschijnlijk een universelere aantrekkingskracht hebben op alle geslachten waardoor het nog moeilijker wordt om langs te komen. Dat gezegd hebbende, als je nog niet aan de telefoon bent met Audemars Piguet, beschouw jezelf dan jammerlijk achter.