Audemars Piguet heeft een nieuwe zwarte keramische Royal Oak onthult

Het Zwitserse horlogehuis Audemars Piguet staat al sinds de oprichting in 1875 bekend om zijn vakmanschap en innovatie binnen de horlogerie. Het is dan ook geen verrassing dat hun laatste creatie, de nieuwe zwarte keramische Royal Oak, wederom voor opschudding zorgt in de wereld van luxe horloges.

De Royal Oak is een icoon in de horloge-industrie, ontworpen door de legendarische horlogeontwerper Gerald Genta in 1972. Het was het eerste luxe sporthorloge gemaakt van roestvrij staal, en het revolutionaire ontwerp veranderde de kijk op luxe horloges voorgoed. De kenmerkende achthoekige bezel met zichtbare schroeven werd een handelsmerk van Audemars Piguet en is tot op de dag van vandaag een van de meest herkenbare horlogemodellen ter wereld.

Nu is er dus de nieuwe variant in zwarte keramiek. Keramiek wordt steeds populairder als materiaal voor luxe horloges vanwege zijn duurzaamheid en lichte gewicht. Het is krasbestendig en behoudt zijn kleur zeer goed, waardoor het een ideale keuze is voor een horloge dat bedoeld is om dagelijks te worden gedragen. De zwarte keramische Royal Oak is niet alleen praktisch maar ook uitzonderlijk stijlvol.

Het nieuwe model behoudt de klassieke Royal Oak-kenmerken, zoals de tapisserie wijzerplaat, die nu uitgevoerd is in een bijpassende zwarte kleur die een subtiel contrast vormt met de zwarte keramische kast en band. De wijzerplaat is ook versierd met witgouden uurmarkeringen en Royal Oak-wijzers met luminescente coating voor een optimale leesbaarheid, zelfs in het donker.

Terwijl de buitenkant een moderne twist geeft, is het de binnenkant van het horloge waar de ware magie van Audemars Piguet's horlogemakerskunst zich bevindt. Het horloge wordt aangedreven door het hightech Calibre 4302, een zelfopwindend uurwerk met een gangreserve van 70 uur. Dit uurwerk is niet alleen nauwkeurig en betrouwbaar, maar is ook een esthetisch meesterwerk, zichtbaar door de saffierglazen achterkant van de kast.

De introductie van de zwarte keramische Royal Oak toont aan dat Audemars Piguet vastbesloten is om voorop te blijven lopen in de industrie, door trouw te blijven aan hun erfgoed terwijl ze nieuwe, innovatieve materialen en technieken omarmen. De interesse van verzamelaars en horlogeliefhebbers is al groot, en het nieuws verspreidt zich snel door de gemeenschap.

In de wereld van haute horlogerie is de concurrentie fel, maar Audemars Piguet heeft met dit nieuwe model bewezen waarom ze een van de top-spelers in het veld blijven. De combinatie van geavanceerde technologie, traditioneel vakmanschap, en een iconisch design maken de zwarte keramische Royal Oak tot een object van begeerte voor velen.

Horlogekenners weten dat de aanschaf van een Audemars Piguet een investering is die waarschijnlijk alleen maar in waarde zal toenemen. Het merk is bekend om zijn exclusiviteit en beperkte productieaantallen, wat betekent dat elk nieuw model vrijwel gegarandeerd een gewild verzamelobject wordt. Dit maakt de nieuwe zwarte keramische Royal Oak niet alleen een prachtig stuk techniek en design, maar ook een slimme financiële beslissing voor de toekomst.

Met de onthulling van de zwarte keramische Royal Oak bevestigt Audemars Piguet nogmaals hun status als een van de meest gerespecteerde en innovatieve merken in de wereld van luxe horloges. Het wachten is nu op de reacties van de gelukkige eigenaren die dit meesterwerk mogen dragen en de rest van de horlogewereld die ongetwijfeld uitkijkt naar de volgende verrassende stap van dit historische horlogehuis.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...