Jacob & Co onthult Astronomia Solar Bitcoin horloge

Jacob & Co, bekend om zijn luxueuze en opvallende horlogecreaties, heeft weer een stap vooruit gezet in het combineren van haute horlogerie met moderne technologie. Met de onthulling van de Astronomia Solar Bitcoin, voegt het bedrijf een nieuw hoofdstuk toe aan zijn Astronomia-collectie. Dit horloge is niet alleen een technisch hoogstandje, maar belichaamt ook de geest van innovatie door de integratie van het Bitcoin-thema.

De Astronomia-collectie van Jacob & Co staat bekend om haar complexe uurwerken en extravagante designs die de kosmos in miniatuur nabootsen. Centraal in dit concept staat het driedimensionale weergave van sterrenstelsels, zonnestelsels en nu ook de virtuele valuta wereld. De Astronomia Solar Bitcoin gaat nog een stap verder dan zijn voorgangers door de toevoeging van symboliek en elementen uit de wereld van cryptocurrency.

Het horloge zelf is een waar kunstwerk. De kast is gemaakt van 18-karaat roségoud en heeft een diameter van 44 millimeter. Wat meteen opvalt is de transparante wijzerplaat die een inkijk geeft in het complexe mechanisme dat het hart vormt van de Astronomia Solar-lijn. Middenin dit mechanische universum draait een centrale as die verschillende elementen in beweging brengt. Eén van deze elementen is een gedetailleerde weergave van de aarde, gemaakt van een geslepen edelsteen, die elke 60 seconden om zijn as draait.

Maar wat de Astronomia Solar Bitcoin echt bijzonder maakt, is de toevoeging van een ronddraaiend Bitcoin-symbool, dat uiteraard verwijst naar de populaire digitale valuta. Dit symbool is niet alleen decoratief, maar ook een knipoog naar de groeiende acceptatie van cryptocurrency in de luxe-industrie. Het Bitcoin-teken is opgemaakt uit massief goud en rondom verfraaid met een patroon dat doet denken aan een computerchip, een subtiele verwijzing naar de digitale oorsprong van Bitcoin.

Naast de esthetische kenmerken is het uurwerk zelf een staaltje van uitzonderlijke uurwerkkunst. Het beschikt over een exclusief Jacob & Co-kaliber JCAM25 handopwindbaar uurwerk met een gangreserve van circa 48 uur. Dit uurwerk reguleert de bewegingen van zowel de aarde als het Bitcoin-symbool, en twee extra draaiende platformen die samen een hemelse show presenteren op de pols van de drager.

Verder is de band van het horloge gemaakt van alligatorleer en voorziet het van een solide vouwsluiting, wat bijdraagt aan de luxe uitstraling en het draagcomfort. De achterkant van het horloge is voorzien van een saffierglazen deksel, waardoor het mogelijk is om het ingewikkelde uurwerk en de vele details van dichtbij te bewonderen.

Met de introductie van de Astronomia Solar Bitcoin legt Jacob & Co een verband tussen traditioneel vakmanschap en futuristische technologie. Het horloge symboliseert de fusie van twee werelden: die van fijnmechanische horlogerie en die van de digitale, snel evoluerende cryptomarkt.

Critici en horlogeliefhebbers wachten vol anticipatie op meer informatie over de beschikbaarheid en prijsstelling van dit horloge, dat ongetwijfeld een verzamelobject zal worden voor zowel horloge- als cryptocurrency-enthousiasten. Met een beperkte oplage zal de Astronomia Solar Bitcoin voor velen een onbereikbaar object van verlangen blijven, maar voor de gelukkige eigenaars wordt het een intrigerend pronkstuk dat de tand des tijds zal doorstaan, net als de Bitcoin zelf – een valuta die wellicht de manier waarop we denken over geld en waarde voor altijd heeft veranderd.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...