Alle ogen gericht op de dromerige Bouton d'or-collectie van Van Cleef & Arpels

Alle ogen gericht op de dromerige Bouton d'or-collectie van Van Cleef & Arpels

Het prachtige "Paillette"-motief, gecreëerd door het gerenommeerde Franse sieradenbedrijf Van Cleef & Arpels in de late jaren 1930, is terug in onze gedachten en dromen, dankzij de nieuwe Bouton d'or-collectie van het merk.

Dit chique sieradenmotief (en ontwerp), meestal geassocieerd met robijnen, turkoois of diamanten, bracht voor het eerst een glinsterende driedimensionale look aan de opvallende rokken van de ballerina's gemaakt door het Franse Maison. Toen verscheen het op glamoureuze koppelkettingen, chique oorbellen en ook op gekruiste armbanden.

Met een glinsterend midden en subtiel asymmetrische vormen leken de sieraden gemaakt met dit motief in gedachten te dansen met elke beweging van de drager, en dat is precies wat deze nieuwe stukken ook bedoeld zijn om te doen. Versierd met een chique diamant in het midden, mengen deze concave of convexe sieraden geelgoud met edelstenen om een stijlvol stuk te vormen dat elke dame zeker zal helpen een statement te maken, waar ze ook gaat.

De nieuwe Bouton d'Or-collectie van Van Cleef & Arpels bevat twee sets van vijf juwelen, elk afgewerkt in roségoud, parelmoer en carneool. Geelgoud, Onyx en crysopraasstukken zijn ook beschikbaar, waarbij het Paillette-motief deel uitmaakt van de charme.

Van Cleef & Arpels hebben opnieuw een klassiek motief op de mode-industrie losgelaten, en nu kijken ze gewoon naar het kabbelende effect.