Franse sieradenmaker heeft onlangs een nieuwe sieradenlijn onthuld, genaamd de Palme Verte Collection

Franse sieradenmaker heeft onlangs een nieuwe sieradenlijn onthuld, genaamd de Palme Verte Collection

Geïnspireerd door het prachtige ontwerp van de Cannes Palme d'Or, die sinds 1998 in de ateliers van Chopard werd geproduceerd, heeft de beroemde Franse sieradenmaker onlangs een nieuwe op maat gemaakte sieradenlijn onthuld, genaamd de Palme Verte Collection.

Palme Verte combineert schoonheid met fijn vakmanschap en is eigenlijk Chopard's eerste sieradencollectie vervaardigd van Fairmined golf, die wordt geproduceerd volgens geselecteerde sociale, ecologische en ethische normen. Het goud dat voor deze sieraden wordt gebruikt, is bijvoorbeeld gewonnen door kleinschalige mijnwerkers die zijn gecertificeerd volgens de Fairmined-standaard door de Alliance for Responsible Mining, van de Coodmilla-coöperatie in de regio Nariño in Colombia.

De prachtige collectie bevat een geweldig paar oorbellen, een hanger, een prachtige ring en een kwijlende armband, allemaal met gewaagde ontwerpen die perfect zouden passen op de rode loper van Cannes of waar je ook maar indruk wilt maken door de kleine details. Vorig jaar onthulde Chopard op BaselWorld ook's werelds eerste horloge gemaakt van Fairmined goud, de L.U.C. Tourbillon QF Fairmined, en met de Palme Verte Collection gaan ze dit idee van eerlijke mining-meets-luxe nog verder.