Chopard onthult Palme Verte sieradenlijn gemaakt van ethisch verantwoord Fairmined goud

Chopard, de Franse sieradenmaker, heeft onlangs de Palme Verte Collection onthuld, geïnspireerd door het ontwerp van de Cannes Palme d'Or, die Chopard al sinds 1998 produceert in haar ateliers. De nieuwe collectie combineert fijn vakmanschap met schoonheid en is eigenlijk de eerste sieradencollectie van Chopard die is vervaardigd van Fairmined goud, geproduceerd volgens strenge sociale, ecologische en ethische normen.

Het goud dat voor de Palme Verte Collection wordt gebruikt, is afkomstig van kleinschalige mijnwerkers die zijn gecertificeerd volgens de Fairmined-standaard door de Alliance for Responsible Mining, van de Coodmilla-coöperatie in de regio Nariño in Colombia. Dit betekent dat de mijnwerkers een eerlijke prijs krijgen voor hun goud en dat er op verantwoorde wijze wordt omgegaan met het milieu en de arbeidsomstandigheden.

De collectie bevat een paar opvallende oorbellen, een hanger, een prachtige ring en een indrukwekkende armband, allemaal met gedurfde ontwerpen die perfect passen op de rode loper van Cannes of bij elke gelegenheid waar je indruk wilt maken met de kleinste details.

Met de Palme Verte Collection gaat Chopard nog een stap verder in het idee van eerlijke mijnbouw ontmoet luxe, nadat ze vorig jaar 'swerelds eerste horloge van Fairmined goud, de L.U.C. Tourbillon QF Fairmined, presenteerden op BaselWorld. Door ethisch verantwoord goud te gebruiken in hun sieradenlijn, laat Chopard zien dat zij zich inzetten voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid in de luxesector.

De Palme Verte Collection is een opvallende sieradenlijn die de inzet van Chopard voor duurzaamheid en verantwoorde productie laat zien. Elk stuk in de collectie is met de hand gemaakt door de meest ervaren vakmensen van Chopard en vertegenwoordigt de beste combinatie van schoonheid en fijn vakmanschap. Het ontwerp van de Palme Verte Collection is geïnspireerd op de Cannes Palme d'Or, die sinds 1998 in de ateliers van Chopard is vervaardigd.

Het gebruik van Fairmined goud in de Palme Verte Collection is een belangrijke mijlpaal voor Chopard. Dit goud wordt op een verantwoorde manier geproduceerd door kleinschalige mijnwerkers die zijn gecertificeerd volgens de Fairmined-standaard door de Alliance for Responsible Mining. Door deze certificering ontvangen de mijnwerkers eerlijke prijzen voor hun goud en worden ze ondersteund bij het implementeren van verantwoorde en duurzame mijnbouwpraktijken.

Elk stuk in de Palme Verte Collection heeft een uniek ontwerp dat perfect past bij elke gelegenheid, van een rode loper-evenement tot een intiem diner. De oorbellen zijn bijvoorbeeld voorzien van een mooie groene jade en briljant geslepen diamanten die aan een palmtak hangen, terwijl de hanger een levendige smaragd in het midden heeft met kleinere diamanten die eromheen zijn geplaatst. De ring heeft een elegante palmtak die rond de vinger krult en is versierd met diamanten die het geheel nog meer laten schitteren. De armband is een statement-stuk dat bestaat uit verschillende palmtakken die samenkomen en is ook ingelegd met prachtige diamanten.

Met de Palme Verte Collection zet Chopard zich in voor duurzame productie en verantwoorde sourcing van materialen, terwijl het tegelijkertijd prachtige en luxueuze sieraden blijft produceren. Deze collectie is een eerbetoon aan de natuurlijke schoonheid van de palmboom en herinnert ons aan de noodzaak om de aarde en haar natuurlijke hulpbronnen te beschermen.

De Palme Verte Collection van Chopard

De Palme Verte Collection van Chopard is een nieuwe op maat gemaakte sieradenlijn die is geïnspireerd op het prachtige ontwerp van de Cannes Palme d'Or. Het is een prachtige collectie die schoonheid combineert met fijn vakmanschap en duurzaamheid.

De collectie omvat verschillende prachtige sieraden, waaronder oorbellen, een hanger, een ring en een armband, die allemaal zijn vervaardigd van Fairmined goud. Dit goud is gewonnen door kleinschalige mijnwerkers die zijn gecertificeerd volgens de Fairmined-standaard door de Alliance for Responsible Mining. De grondstof voor deze collectie komt van de Coodmilla-coöperatie in de regio Nariño in Colombia.

De sieraden hebben gedurfde en opvallende ontwerpen die perfect passen op de rode loper van Cannes of elke andere gelegenheid waar je indruk wilt maken. De oorbellen zijn bijvoorbeeld van het drop-ontwerp en zijn bezet met 28 karaats witte diamanten en 2 karaats briolette geslepen groene toermalijn. De hanger heeft de vorm van een palmblad en is versierd met 4,28 karaats groene toermalijn en 0,57 karaats witte diamanten. De ring heeft een ongebruikelijk en prachtig ontwerp met een 3,52 karaats groene toermalijn en 0,41 karaats witte diamanten. De armband is gemaakt van zeven palmbladen, elk versierd met 1,34 karaats groene toermalijn en 0,36 karaats witte diamanten.

De Palme Verte Collection is een van de eerste sieradencollecties ter wereld die volledig is vervaardigd van Fairmined goud, wat betekent dat het productieproces voldoet aan strenge sociale, ecologische en ethische normen. Dit maakt deze collectie niet alleen prachtig, maar ook duurzaam en verantwoordelijk geproduceerd.

  • Oorbellen - Deze oorbellen zijn gemaakt van 18-karaats Fairmined witgoud en hebben een opvallend ontwerp dat perfect is voor een avondje uit op de rode loper of een andere speciale gelegenheid. De oorbellen hebben de vorm van een palmblad en zijn ingelegd met urenwerk van diamanten die schitteren en glinsteren bij elke beweging. De oorbellen zijn ongeveer 4,3 cm lang en zijn voorzien van een clip-sluiting om ze stevig op hun plaats te houden.

  • Hanger - De hanger in de Palme Verte Collection is ook gemaakt van 18-karaats Fairmined witgoud en heeft hetzelfde palmblad-ontwerp als de oorbellen. Het middelpunt van de hanger is een prachtige, ronde groene toermalijn die in een halo van diamanten is gezet. De hanger is ongeveer 3,8 cm lang en wordt geleverd met een bijpassende ketting.

  • Ring - De ring in deze collectie is een indrukwekkend stuk vakmanschap en heeft een uniek ontwerp dat zeker de aandacht zal trekken. De ring is gemaakt van 18-karaats Fairmined witgoud en heeft een palmblad-ontwerp met pavé diamanten die schitteren en glanzen aan de bovenkant van de ring. De ring heeft een grote, ovale groene toermalijn in het midden die de perfecte pop van kleur geeft. De ring is verkrijgbaar in verschillende maten.

  • Armband - De armband in de Palme Verte Collection is het meest opvallende item en een echt statement piece. De armband is gemaakt van 18-karaats Fairmined witgoud en heeft een opvallend ontwerp van palmbladeren die langs de pols wikkelen. De armband is ingelegd met pavé diamanten en heeft drie grote, ronde groene toermalijnen die elk omringd zijn door een halo van diamanten. De armband sluit met een dubbele veiligheidssluiting en is ongeveer 17,5 cm lang.


Elk item in de Palme Verte Collection van Chopard is uniek en van de hoogste kwaliteit, met duurzame materialen en ethisch verantwoorde productiepraktijken. De collectie is een eerbetoon aan de natuur en het milieu en is een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar luxe sieraden met een geweten.

 

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...