Christiaan van Bignoot - juwelenservice op maat aan huis

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis

Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier uit Gent, is 3 jaar geleden gestart met maatwerk aan huis in de wereld van juwelen.

Christiaan'ssuccesverhaal begon in 1907 toen zijn grootvader een juwelierszaak startte. Na drie jaar goudsmidstudie in Antwerpen en 17 jaar werkervaring in fysieke winkels, gaf de coronapandemie Christiaan een nieuwe visie op zijn vak.

'Tijdens de coronacrisis stond alles stil, maar het leven van de mensen niet, vooral online waren de mensen heel actief' vervolgt Christiaan.

De mensen begonnen me op te bellen met de vraag een juweel te kopen. Dus begon ik naar de klanten te gaan, aan huis. Toen nog heel inventief, buiten in de tuin meestal, maar ik voelde al snel, deze persoonlijke aanpak wordt gesmaakt'.

Hij besloot dus om de rollen om te draaien en ging voor een persoonlijke aanpak door het toepassen van zijn uniek juwelier-aan-huis-service. Sinds december 2020 kunnen klanten dus op afspraak sieraden en juwelen bekijken, deze aan proberen of passen & eventueel aanschaffen, dit allemaal in het comfort van hun eigen woning, zonder druk van buitenaf.

“Veel mensen hebben een drukke agenda en hebben niet altijd de tijd om naar de winkels te gaan. Ik stel me dus heel flexibel op en pas me aan, vooral klanten die bv zelf zelfstandig zijn of geen 9 to 5 job hebben appreciëren dit enorm” aldus Christiaan.

Christiaans flexibiliteit en persoonlijke benadering blijkt inderdaad een grote troef. Hij kan zelfs klanten op hun werk ontmoeten vooral wanneer ze stiekem een verrassingsjuweel trachten te regelen voor hun partner. Bij het kiezen van een verlovingsring wordt deze aanpak ook erg gesmaakt.

“Ik krijg daar veel lof en complimenten over” zegt Christiaan glunderend.

Sinds die omschakeling merkt Christiaan ook dat zijn expertise een enorm toegevoegd waarde is voor zijn klanten. Hij adviseert over de stijl en hoe je de juwelen nog persoonlijker kan maken.

Het interview met Christiaan verloopt rustig en op een zeer aangename manier, kortom totaal stress loos. Je merkt dat Christiaan goed voorbereid is en hij pakt uit met een heel facet aan mogelijkheden en keuzes.

“Wat me vooral aanspreekt en waar ik enorm trots op ben is het persoonlijke aspect, dat is voor mij heel belangrijk. Ik vind dat klanten zich op hun gemak moeten voelen omdat het ontwerpproces van een juweel toch een belangrijk onderwerp is om te bespreken. Klanten verdienen de nodige tijd voor het uitkiezen van een juweel en het biedt ook de mogelijkheid om alles rustig toe te lichten, je bent immers bij hun thuis.”

Tijdens het ontwerpproces biedt Christiaan zijn expertise en begeleiding aan gedurende het hele traject, van het selecteren van het juiste ontwerp en materiaal tot het bepalen van de juiste maat. Klanten hebben meestal prachtige ideeën, die vertrekken van iets dat ze reeds gezien hebben of geïnspireerd door geweest zijn, vertelt hij.

“Bij het ontwerpproces vertrek ik van een wit A4-blad en licht de klanten toe hoe we tot het eindwerk kunnen komen op basis van hun inspiratie.

Christiaan werkt met diamanten, maar ook met  andere edelstenen zoals smaragd, robijn, saffier en andere kleurstenen.

Parels maken ook duidelijk opnieuw een opmars. Daar proberen we ons ook te onderscheiden, net als bij verlovingsringen, geen kant en klaar product aan te bieden.

We werken steeds volgens stijl en budget en zorgen dat de klant tijdens de afspraak verschillend parelsnoeren kan zien in verschillende kleuren, vormen, groottes. Ook voor het slot kan de klant verschillende mogelijkheden bekijken. Een eenvoudig slot, liever zwaarder met diamant, in de verschillende goudkleuren.

Bij verlovingsringen werken wij op dezelfde manier, we zoeken diamanten uit in de gewenste slijpvorm. De ringmonturen zijn ook heel uitgebreid. We verfijnen de keuze wel door een goede afstemming voorafgaand aan het gesprek. Maar elk juweel is uniek doordat je ze zelf samenstelt.

Dat is wat onze aanpak ook extra uniek en persoonlijk maakt.

Tijdens het gesprek ontpopt Christiaan zich als een ware stijladviseur op gebied van juwelen en tendensen. Hij merkt op dat er een terugkerende trend is naar klassieke juwelen en vertelt dat eigenlijk alles begint bij het bespreken van het budget dat klanten in hun hoofd hebben. Vervolgens tekent en presenteert Christiaan de ring of halsketting uit zodat de klant al een beter idee krijgt van de look en feel.

De volgende stap daarna is het kiezen uit een gamma van edelmetalen zoals verschillende soorten goud of platina.

Klanten komen soms ook vaak terecht bij Christiaan door mond-tot-mondreclame. Veel mensen geven soms ook leuke tips en ideeën. Sommige inspiratie doe ik zelf op door mijn netwerk van klanten, ze geven me soms tips of feedback die tot nieuwe ideeën leiden. Zo laat Christiaan ons weten dat er ook een mogelijkheid bestaat om vingerafdrukken of een persoonlijke boodschap, lees inscripties, kan verwerken in de juwelen. Deze kruisbestuiving en het opbouwen van een netwerk van trouwe klanten maken Christiaan een bezige duizendpoot. Als hij even niet bezig is met een klant pakt hij even uit met een blog, zoals de laatste over nieuwe trends van slijpvormen. De post daarvoor ging over de edelsteen saffier. Kortom heel diepgaand en informatief.

'Ik wil je helpen om jouw bijzondere moment te bezegelen met een uniek juweel. Een juweel dat van jou is, dat iets zegt over wie je bent, en dat je voor altijd doet terugdenken aan dat magische moment in je leven.'' Zegt Christiaan.

Ondertussen biedt hij reeds 3 jaar de juwelenservice aan huis aan.  Hij mist de klassieke fysieke winkel met etalage die uitkijkt op de straat niet.

'Mijn etalage is eigenlijk deels online en kan overal bekeken worden. Met een fysieke winkel heb je openingstijden, bijvoorbeeld van half tien tot half zes. Dan vraag je eigenlijk aan de klanten om zich aan jouw openingstijden aan te passen. Nu is het andersom, ik pas ik me aan de klant.'

Vandaag kiest Christiaan voluit voor de weg van de toekomst: de juwelier die bij jou thuis komt of je ontvangt op een fijne locatie om in alle rust jouw ideeën te bespreken. Door deze duidelijke keuze onderscheidt Christiaan zich van de klassieke juweliers en goudsmeden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...