Dit zijn de nieuwe limited-edition vintage sigaren van Montecristo om naar uit te kijken

Espada by Montecristo Signature is een nieuwe limited-edition lijn van handgerolde sigaren, gemaakt van 100% vintage Nicaraguaanse tabakken. Het merk is het resultaat van een samenwerking tussen Rafael Nodal, hoofd van de productcapaciteit voor Altadis, en Nestor Andrés Plasencia, een gerenommeerde tabaksteler.

De sigaren zijn medium-bodied en bieden een gedurfde, pittige en diep bevredigende rookervaring. De naam Espada, wat 'zwaard' betekent in het Spaans, weerspiegelt de kracht en robuustheid van de sigaren. Het is de eerste Montecristo-lijn die volledig bestaat uit Nicaraguaanse tabakken, die bekend staan om hun kwaliteit en karakter.

Espada by Montecristo Signature wordt vervaardigd door de wereldberoemde Grupo de Maestros, een team van blenders met jarenlange ervaring in de tabaksindustrie. De tabakken zijn speciaal gerijpt door de familie Plasencia en vakkundig gemengd om een pure smaak en ware elegantie te creëren.

De nieuwe sigaren worden gemaakt in Nicaragua bij Plasencia Cigars S.A. en zullen vanaf 15 december beschikbaar zijn voor liefhebbers van premium sigaren. De prijzen variëren afhankelijk van de grootte en de verpakking, maar de gemiddelde prijs voor een Espada by Montecristo Signature sigaar ligt rond de €15.

Espada van Montecristo is verkrijgbaar in drie verschillende maten, waaronder de Guard (6x50), de Ricasso (5x54) en de Quillon (7x56). Elke maat heeft een eigen unieke smaakprofiel en biedt rokers verschillende opties voor de beste rookervaring. De sigaren worden individueel verpakt in een elegante houten kistje met het Montecristo-logo erop.

De prijzen variëren per maat en per verpakking, maar over het algemeen zijn de sigaren van Espada by Montecristo Signature aan de hogere kant van de prijsklasse voor premium handgerolde sigaren. Dit is te verwachten gezien de hoge kwaliteit van de gebruikte tabak en de aandacht voor detail die bij elke stap van het productieproces wordt toegepast.

Espada van Montecristo:

  1. Espada by Montecristo (Box-pressed): Deze sigaar heeft een zachte en romige smaak met tonen van cederhout en noten. Het omhulsel is gemaakt van een Nicaraguaanse Habano Jalapa wrapper en de vulling is samengesteld uit Nicaraguan Jalapa Vintage 2012 en Estelí Vintage 2010 tabakken. Het formaat is 5 1/2 x 54.

  2. Espada by Montecristo Ricasso: Deze sigaar heeft een volle smaak met tonen van donkere chocolade, koffie en noten. Het omhulsel is gemaakt van een Nicaraguaanse Habano Jalapa wrapper en de vulling is samengesteld uit Nicaraguan Jalapa Vintage 2012 en Estelí Vintage 2010 tabakken. Het formaat is 5 1/2 x 60.

  3. Espada by Montecristo Guard: Deze sigaar heeft een rijke, volle smaak met tonen van zwarte peper, koffie en aardse smaken. Het omhulsel is gemaakt van een Nicaraguaanse Habano Jalapa wrapper en de vulling is samengesteld uit Nicaraguan Jalapa Vintage 2012 en Estelí Vintage 2010 tabakken. Het formaat is 6 x 50.

  4. Espada by Montecristo Estoque: Deze sigaar heeft een milde, romige smaak met tonen van hout en noten. Het omhulsel is gemaakt van een Nicaraguaanse Habano Jalapa wrapper en de vulling is samengesteld uit Nicaraguan Jalapa Vintage 2012 en Estelí Vintage 2010 tabakken. Het formaat is 7 x 54.

  5. Espada by Montecristo Jalapa: Deze sigaar heeft een volle, kruidige smaak met tonen van zwarte peper en aardse smaken. Het omhulsel is gemaakt van een Nicaraguaanse Habano Jalapa wrapper en de vulling is samengesteld uit Nicaraguan Jalapa Vintage 2012 en Estelí Vintage 2010 tabakken. Het formaat is 6 1/2 x 50.

Alle sigaren in de Espada van Montecristo-lijn worden met de hand gerold in Nicaragua en zijn gemaakt van 100% vintage Nicaraguaanse tabakken die speciaal zijn gerijpt door de familie Plasencia en vakkundig zijn gemengd door de Grupo de Maestros van Altadis.

Over Altadis

Het hoofdkantoor van Altadis is gevestigd in Madrid, Spanje. Hier is het algemene contactnummer: +34 913 98 5000. Voor specifieke vragen over producten of verkoop, kunt u terecht bij de klantenservice van Altadis op +34 900 180 908 (gratis nummer in Spanje) of via e-mail op atencion.cliente@altadis.com.

Altadis is een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en verkoop van premium sigaren, pijptabak en rookaccessoires. Het bedrijf is opgericht in 1999 en heeft zijn hoofdkantoor in Madrid, Spanje. Altadis is een dochteronderneming van de Britse tabaksfabrikant Imperial Brands, die ook andere merken bezit zoals Davidoff, Gauloises, West en Rizla.

Het bedrijf heeft een aantal bekende merken in zijn portfolio, waaronder Montecristo, Romeo y Julieta, H. Upmann, Trinidad en VegaFina. Deze merken zijn allemaal bekend om hun premium tabak en vakmanschap. Altadis heeft tabakplantages en fabrieken in verschillende landen, waaronder de Dominicaanse Republiek, Nicaragua en Honduras.

Naast sigaren produceert Altadis ook pijptabak en rookaccessoires, zoals aanstekers, sigarenknippers en humidors. Het bedrijf heeft verschillende lijnen van pijptabak, waaronder Erinmore, Clan en Borkum Riff.

Naast de Espada van Montecristo biedt Altadis ook andere premium sigaren aan onder verschillende merknamen, waaronder H. Upmann, Romeo y Julieta, Trinidad en VegaFina:

  • Romeo y Julieta - Een ander beroemd sigarenmerk dat bekend staat om zijn zachte en soepele smaken.
  • H. Upmann - Een sigarenmerk met een rijke geschiedenis dat bekend staat om zijn milde smaken en consistente kwaliteit.
  • VegaFina - Een merk dat bekend staat om zijn milde en toegankelijke smaken.
  • Trinidad - Een exclusief merk dat bekend staat om zijn complexe en rijke smaken.
  • Por Larrañaga - Een merk dat bekend staat om zijn milde smaken en consistente kwaliteit.
  • Saint Luis Rey - Een merk dat bekend staat om zijn krachtige en robuuste smaken.
  • Don Diego - Een merk dat bekend staat om zijn milde en toegankelijke smaken.
  • Gispert - Een merk dat bekend staat om zijn milde en soepele smaken.


Elk merk heeft zijn eigen unieke smaakprofiel en stijl, en de sigaren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en verpakkingen om aan de behoeften van elke roker te voldoen. Bovendien biedt Altadis accessoires en merchandise aan, zoals aanstekers, knipmessen en sigarenkokers met het logo van het merk erop.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...