Dit is de chronograaf horloge van CODE41 waar iedereen om vecht

De NB24 is weer op pre-order voor een tweede editie. Een uitzonderlijk project dat eens te meer aantoont dat het jonge merk helemaal niet flauw van hart is als het gaat om het opnieuw vormgeven van Swiss Fine Watchmaking. Na de lancering in januari 2021 kende de NB24-chronograaf van CODE41 fenomenaal succes.

En terecht; dit stuk is net als de andere projecten van het Zwitserse merk: ambitieus, innovatief en zelden gezien technisch van aard. Met zijn skeletontwerp, geïnspireerd op het legendarische 7750-uurwerk, is dit chronograaf-horloge als geen ander. 9 maanden: dat is de tijd die het team nodig had om dit project te doorlopen vanaf zijn ontstaan in april 2020. De ontwikkeling vond, zoals altijd, plaats met medewerking van hun gemeenschap, die zowel aan technische als esthetische beslissingen konden deelnemen.

De leden zijn echter geen experts noch professionals op het gebied van uurwerken, gewoon liefhebbers blij dat ze eindelijk een merk hebben gevonden dat naar hun wensen luistert. De NB24 Creator Edition werd eerder dit jaar gelanceerd, in januari 2021, toen 1.380 horloges werden verkocht tijdens pre-orders, voor een totaal van 5.298.394 CHF! Een niveau van enthousiasme dat veel verder ging dan de verwachtingen van het CODE41-team, waardoor ze werden geconfronteerd met diepe teleurstelling van de vele leden die niet de kans hadden gehad om een horloge in handen te krijgen.

Gelukkig voor hen hoeven ze niet lang te wachten om hun geluk opnieuw te beproeven, aangezien het merk heeft besloten om vanaf 24 november de tweede editie van de NB24 te lanceren! Eén ding is zeker, liefhebbers van mechanische uurwerken zullen zeker bezwijken voor de charme van de NB24. Dit skelethorloge onderscheidt zich door een sterke, sportieve esthetiek, die de beweging subtiel accentueert zonder de prestaties te verbergen. CODE41 baseerde zijn architectuur op de 'Valjoux' 7750, een gevierd automatisch terugspoelen chronograaf-uurwerk, bekend om zijn robuustheid en betrouwbaarheid.

Natuurlijk besteedde het merk bijzondere aandacht aan zowel het ontwerp als de functies terwijl het aanzienlijke veranderingen doorbracht. Zo werden de bruggen opnieuw ontworpen en werden de twee chronograaf-tellers verplaatst; de schijf van 30 minuten is te vinden om 6 uur en de tweede schijf om 3 uur. Merk ook op dat van de 326 componenten alleen de hoofdveer en de 35 juwelen uit het buitenland komen, al het andere is ontworpen, geproduceerd en geassembleerd in Zwitserland.

Hoe zit het dan met die 'Swiss Made'? Dat is een ander gebied waarin CODE41 zich onderscheidt van de rest. In feite komt bijna 85 procent van de waarde van het horloge uit Zwitserland, een zeer zeldzame prestatie, terwijl de wet slechts minimaal 60% vereist om in aanmerking te komen voor het label. En toch heeft het merk er vrijwillig voor gekozen om de NB24 niet te labelen, aangezien het Swiss Made label bedrieglijk en verwarrend is. In plaats daarvan is het horloge gecertificeerd TTO - Total Transparency on Origin - een label gemaakt door CODE41 dat transparantie centraal stelt in zijn aanpak.

  • Modelnaam: NB24 Chronograph
  • Uurwerk: Swiss Made Sellita SW510 BH El Primero
  • Functies: Chronograaf, datum, kleine seconde, 30-minuten teller, 12-uur teller
  • Frequente: 28.800 trillingen per uur
  • Gangreserve: 58 uur
  • Kastmateriaal: 316L roestvrij staal
  • Kastdiameter: 42 mm
  • Kastdikte: 14,1 mm
  • Glas: Gebold saffierglas met anti-reflectie coating
  • Wijzerplaat: Zwart, wit, blauw of grijs, met SuperLuminova gevulde wijzers en indexen
  • Waterbestendigheid: 10 ATM (100 meter)
  • Band: Zwarte kalfsleren band met vouwsluiting
  • Prijs: €3.500


Het uurwerk van de NB24 Chronograph wordt beschouwd als een van de meest nauwkeurige chronograaf uurwerken op de markt en is gebouwd volgens de hoogste Zwitserse kwaliteitsnormen. De chronograaffunctie van het horloge stelt gebruikers in staat om de verstreken tijd nauwkeurig te meten, met een 30-minuten teller en 12-uur teller. Het horloge heeft ook een datum- en kleine seconde functie.

De kast van het horloge is gemaakt van 316L roestvrij staal, wat bekend staat om zijn duurzaamheid en corrosiebestendigheid. Het glas is gebogen saffierglas met anti-reflectie coating, wat zorgt voor een heldere en gemakkelijk afleesbare wijzerplaat. De wijzerplaat is beschikbaar in verschillende kleuren, elk met SuperLuminova gevulde wijzers en indexen voor een betere leesbaarheid bij weinig licht.

Het horloge is waterbestendig tot 10 ATM (100 meter), waardoor het geschikt is voor zwemmen en snorkelen. De band is gemaakt van hoogwaardig kalfsleer en heeft een vouwsluiting voor een veilige pasvorm om de pols.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...