Dior opent nieuwe pop-up boetiek in het Caribische Saint-Barth

Vrijdag ging de DIOR-strandcollectie in verkoop in een pop-up in het Hotel Cheval Blanc St-Barth Isle de France, Barthélemy Saint, Baie des Flamands 97133, Saint-Barthélemy telefoon: +590 590 27 61 81 en blijft open tot 4 maart.

Het weerspiegelt de groeiende synergieën tussen Dior en moederbedrijf LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton's hospitality-divisie, na de opening van een Dior-spa in het LVMH-hotel Cheval Blanc in Parijs in september. "LVMH is een levensstijl in alle merken die het vertegenwoordigt", vertelde Pietro Beccari, voorzitter en chief executive officer van Christian Dior Couture, aan WWD.

"Het is geen structurele samenwerking, maar ik zou zeggen dat er een natuurlijke drang is om meer samen te werken en meer uit te wisselen in termen van samen iets doen, wat geldt voor Cheval Blanc en op een dag ook voor Belmond zou kunnen zijn," voegde hij eraan toe. , verwijzend naar de luxe reisafdeling die eigendommen bezit, waaronder het Hotel Cipriani in Venetië. St. Barths is enorm populair geworden sinds juni, toen de reisbeperkingen in verband met de coronaviruspandemie werden opgeheven, zei Christelle Hilpron, algemeen directeur van Cheval Blanc St. Barths. "We hebben drie heerlijke zomermaanden gehad", meldde ze.

Terwijl Amerikaanse reizigers 60 procent van de gasten van het hotel uitmaken, zijn Europeanen ook weer actief en zijn de boekingen sterk toegenomen voor de komende feestdagen. "We voelen een opleving, dus het is een goed moment om een ​​avontuur als dit te lanceren na twee uitdagende jaren", zei Hilpron. Het luxe strandhotel heeft twee permanente multibrand-winkels - een voor dames en een voor heren - inclusief een Emilio Pucci-hoek. Dior heeft de bar en het zwembad van restaurant La Cabane overgenomen, evenals een Ocean Suite met een eigen terras en zwembad, waar parasols, ligstoelen en een buitenpergola zijn uitgedost in een ivoor-beige versie van het kenmerkende toile de jouy-motief.

De pop-up zal Dioriviera-stukken bevatten naast items uit de cruisecollectie die is ontworpen door Maria Grazia Chiuri, waaronder confectiekleding voor dames, schoenen, lederwaren en accessoires. Exclusief zijn een witte toile de jouy-boekentas, een emmerhoed in een goud-en-wit pied-de-poule-motief en souvenirartikelen geborduurd met de naam van het eiland. Beccari richt zich nu op winterse hotspots, zoals de Nammos beachclub in het Four Seasons Resort Dubai, waar Dior onlangs een conceptstore creëerde die bestaat uit natuurlijke materialen zoals klei, zand en ruwe vezels.

De pop-up St. Barths, die dit jaar de 19e met Dioriviera zal zijn, valt samen met de opening van een tijdelijke winkel in Gustavia, de hoofdstad van het eiland. "De twee locaties liggen niet helemaal in hetzelfde gebied. De Cheval Blanc is voor klanten, maar ook voor wie lekker op het strand luncht of komt eten. En er komt meer verkeer in Gustavia, wat het normale verkeer is van mensen die rondsnuffelen, eten en drinken in de stad," zei Beccari. "Het is van cruciaal belang dat Dior ook die markt bedient, gezien de wereldwijde populariteit van Dioriviera", aldus de CEO, die verwacht de kerstdagen in St. Barths door te brengen.

Hoewel hij weigerde te onthullen hoeveel van Dior's verkoop afkomstig is van de Dioriviera-capsules, worden add-on-lijnen zeker belangrijker in de line-up van het merk. Dior Chez Moi loungewear en de nieuwe Dior Alps skikledinglijn zijn daar onder andere. "Dioriviera is een cruciale pijler." Het is cruciaal voor het bedrijfsleven, en het is cruciaal voor ons imago. Ik vind het leuk om een vaste klant in de stad te verrassen en op een nieuwe manier kennis te laten maken met Dior. Het is net als wanneer je iemand op je werk kent en hem dan op vakantie tegenkomt - het is bijna altijd iemand anders", legde hij uit. En het lijkt erop dat Dior's avontuur in gastvrijheid zal doorgaan.

Na twee jaar renovatie zullen de historische kantoren aan de Avenue Montaigne 30 in Parijs heropend worden met een nieuwe attractie: een restaurant ontworpen door architect Peter Marino en onder toezicht van de Franse chef Jean Imbert. Beccari wil geen commentaar geven op geruchten dat het project hotelkamers zal bevatten. "Die winkel, die niet echt een winkel is, zit vol verrassingen." Hij legde uit: "Het is een merkstatement."

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...