BOVET 1822 onthult de nieuwe Battista Tourbillon in nauwe samenwerking met Automobili Pininfarina

BOVET 1822, de Zwitserse fabrikant van handgemaakte en verfijnde uurwerken, heeft in samenwerking met Automobili Pininfarina de nieuwe Battista Tourbillon gelanceerd, die perfect past bij de puur elektrische hyper GT, de Battista. De uurwerken van BOVET staan bekend om hun ongeëvenaarde vakmanschap en aandacht voor detail, en de Battista Tourbillon is daarop geen uitzondering.

De Automobili Pininfarina Battista, die al meerdere prijzen heeft gewonnen, staat bekend om zijn uitmuntende ontwerp. De productie van de pre-serie Battistas is voltooid en klanten zullen later dit jaar de eerste puur elektrische hyper-GT ter wereld ontvangen. Elk uurwerk van de Battista Tourbillon wordt op maat gemaakt volgens de persoonlijke specificaties van de klant, wat zorgt voor ongeëvenaarde exclusiviteit.

BOVET 1822 heeft ook vele onderscheidingen ontvangen in de horloge-industrie en staat bekend om zijn maatwerk. De nieuwe BOVET Battista Tourbillon en de Automobili Pininfarina Battista hyper GT zijn grensverleggende kunstvoorwerpen die moderne luxe opnieuw uitvinden.

De Battista Tourbillon is een uitdrukking van de gedeelde ontwerpwaarden tussen BOVET en Automobili Pininfarina. Het uurwerk breidt de ontwerpfilosofie van Battista uit en brengt het naar een andere dimensie, met een focus op lichtheid en puurheid. Elk onderdeel van het uurwerk bevat details die zijn geïnspireerd op de meest karakteristieke ontwerpkenmerken van Battista, inclusief de mechanische componenten. BOVET'svoortreffelijke vakmanschap maakte het mogelijk om opmerkelijke details te ontwerpen die alleen de meest bekwame ambachtslieden met de hand kunnen vervaardigen.

Het uurwerk is voorzien van saffierkristallen aan beide zijden, waardoor de innerlijke schoonheid van het mechanische meesterwerk van alle kanten kan worden bewonderd. Bovendien zijn de saffierkristallen gevormd om 12 en 6 uur om de speciaal ontworpen veganistische rubberen banden te integreren. Het proces van het vervaardigen van een uurwerk met dit niveau van complexiteit en kwaliteit is gebaseerd op de zeer bekwame ambachtslieden van BOVET, die bijna elk onderdeel van hun uurwerken in eigen huis maken in de productiefaciliteit in Tramelan, Zwitserland.

BOVET 1822 blijft toegewijd aan het creëren van prachtige uurwerken met de hoogste kwaliteit en vakmanschap. De nieuwe Battista Tourbillon is daarvan een perfect voorbeeld, en belichaamt de visie en expertise van twee merken die zich richten op een duurzame toekomst en het maken van prachtig ontworpen kunstwerken met passie.

De Battista Tourbillon heeft een gangreserve van tien dagen en is uitgerust met een tourbillon, een hoogstaande complicatie die de nauwkeurigheid van het uurwerk verbetert door het compenseren van de zwaartekracht. Het uurwerk is ook voorzien van een dubbele index die zowel op uren als op minuten wijst, wat een betere aflezing van de tijd mogelijk maakt. Het uurwerk is waterdicht tot 50 meter en heeft een diameter van 44 mm.

BOVET 1822 en Automobili Pininfarina delen niet alleen een passie voor ontwerp en vakmanschap, maar ook een toewijding aan duurzaamheid en een groene toekomst. De Battista Tourbillon is dan ook ontworpen met behulp van duurzame materialen, zoals de veganistische rubberen banden en de saffierkristallen. Bovendien wordt het uurwerk geleverd in een verpakking van FSC-gecertificeerd hout.

Geïnteresseerden kunnen de BOVET Battista Tourbillon en de Automobili Pininfarina Battista hyper GT bezichtigen en bestellen bij BOVET 1822 en Automobili Pininfarina. BOVET 1822 heeft wereldwijd meer dan 60 verkooppunten, en hun collecties worden ook online verkocht. Automobili Pininfarina heeft showrooms in Londen, München en Stuttgart, en hun Battista hyper GT zal later dit jaar worden uitgeleverd aan klanten.

De nieuwe Battista Tourbillon van BOVET 1822 en Automobili Pininfarina is een indrukwekkend staaltje vakmanschap en ontwerp. Het uurwerk past perfect bij de puur elektrische hyper GT, de Battista, en is voorzien van duurzame materialen en details die zijn geïnspireerd op de karakteristieke ontwerpkenmerken van Battista. De samenwerking tussen BOVET 1822 en Automobili Pininfarina is een prachtig voorbeeld van hoe twee merken met dezelfde visie en expertise samenwerken om iets unieks en moois te creëren.

 • Model: BOVET Battista Tourbillon
 • Materiaal: Duurzame materialen, zoals saffierkristallen en veganistische rubberen banden, zijn gebruikt in het ontwerp.
 • Kleur: Het uurwerk is voorzien van zilverkleurige en transparante elementen.
 • Afmetingen: Het uurwerk heeft een diameter van 44 mm.
 • Complicaties: Het uurwerk is voorzien van een tourbillon, een hoogstaande complicatie die de nauwkeurigheid van het uurwerk verbetert door het compenseren van de zwaartekracht. Het uurwerk is ook voorzien van een dubbele index die zowel op uren als op minuten wijst, wat een betere aflezing van de tijd mogelijk maakt.
 • Gangreserve: Het uurwerk heeft een gangreserve van tien dagen.
 • Waterdichtheid: Het uurwerk is waterdicht tot 50 meter.
 • Verpakking: Het uurwerk wordt geleverd in een verpakking van FSC-gecertificeerd hout.


BOVET 1822 heeft verschillende collecties van uurwerken, waaronder de Fleurier, de Dimier en de Braveheart. Deze collecties omvatten verschillende modellen, stijlen en complicaties. Automobili Pininfarina heeft de Battista hyper GT, een puur elektrische hypercar, ontworpen en geproduceerd. Het uurwerk van BOVET is gemaakt om perfect bij de Battista te passen, en beide merken delen een passie voor ontwerp, vakmanschap en duurzaamheid.

Hierbij een overzicht van de collectie:

Fleurier

De Fleurier-collectie is vernoemd naar het dorp Fleurier in Zwitserland, waar BOVET 1822 werd opgericht. De uurwerken in deze collectie zijn elegant en verfijnd, met kenmerken zoals gouden kasten, verbluffende gravures en complexe complicaties.

 • Virtuoso VIII: Dit model heeft een tourbillon, een eeuwigdurende kalender en een gangreserve van 10 dagen.
 • Amadeo Fleurier Virtuoso IX: Deze is uitgerust met een dubbele wijzerplaat, een retrograde eeuwigdurende kalender en een gangreserve van 5 dagen.
 • Récital 26 Brainstorm Chapter Two: Dit model heeft een transparante kast van saffierglas, een tourbillon en een tweede tijdzone.


Dimier

De Dimier-collectie is vernoemd naar de Dimier-familie, die BOVET 1822 in de 19e eeuw overnam. De uurwerken in deze collectie zijn opmerkelijk vanwege hun horizontale constructie, die de wijzerplaat en de uurwerkonderdelen op dezelfde hoogte brengt.

 • Récital 18 Shooting Star: Dit model heeft een tourbillon, een hemelse kaart en een kalenderwijzerplaat.
 • Récital 22 Grand Récital: Deze is voorzien van een driedimensionale kaart van de aarde, een maanfase-indicator en een tourbillon.
 • Récital 27 Dragon: Dit model heeft een gravure van een draak op de wijzerplaat, een tourbillon en een retrograde datumweergave.


Braveheart

De Braveheart-collectie is vernoemd naar de Braveheart-horlogebeweging, die BOVET 1822 in eigen huis heeft ontwikkeld. Deze collectie omvat robuuste en sportieve uurwerken, gemaakt van materialen zoals titanium en koolstofvezel.

 • Braveheart Tourbillon: Dit model heeft een tourbillon, een gangreserve van 22 dagen en een titanium kast.
 • Braveheart Black Titanium: Deze is voorzien van een zwarte titanium kast en een gangreserve van 7 dagen.
 • Braveheart Chronograph: Dit model heeft een chronograaffunctie, een gangreserve van 7 dagen en een kast van rood goud.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...