Audemars Piguet introduceert nieuwe Royal Oak Tourbillon met paarse wijzerplaat

Audemars Piguet, het befaamde Zwitserse horlogemerk, zet opnieuw de standaard in de wereld van luxe uurwerken met de introductie van een nieuwe Royal Oak Tourbillon met een oogverblindende paarse wijzerplaat. Deze toevoeging aan de prestigieuze collectie is een tastbaar bewijs van de vernieuwingsdrang die het merk typeert. Audemars Piguet staat bekend om zijn drang naar innovatie en perfectionering van de traditionele horlogerie, en deze nieuwste creatie is daar geen uitzondering op.

Het nieuwe model, de Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Extra-Thin RD #3, productnummer 26660ST, markeert een bijzonder moment in de geschiedenis van de Royal Oak-reeks; het illustreert de blijvende evolutie sinds de introductie van de lijn 50 jaar geleden. De keuze voor een pruimkleurige wijzerplaat is niet alleen ongebruikelijk, maar het roept ook een gevoel van exclusiviteit en durf op dat kenmerkend is voor het luxemerk.

In tegenstelling tot de voorgaande uitvoering met een blauwe wijzerplaat, komt dit model in een iets compactere 37 mm roestvrijstalen kast. Het behoudt echter de opmerkelijke slankheid met een dikte van slechts 8,1 mm, identiek aan de vorige 39 mm RD #3, waarmee een balans tussen verfijning en draagcomfort is gewaarborgd. Met een waterbestendigheid tot 50 meter is dit horloge niet alleen elegant, maar ook praktisch voor dagelijks gebruik.

Een opvallend kenmerk van het horloge is het transparant saffierglas aan de achterkant, dat liefhebbers van mechanische uurwerken een betoverend inzicht biedt in de complexe binnenwerking. De titanium vliegende tourbillon, een paradevoorbeeld van Audemars Piguet'sexpertise, is duidelijk zichtbaar en benadrukt de vaardigheid van de horlogemakers.

Binnenin bevindt zich het automatische kaliber 2968, met een indrukwekkend dunne constructie van slechts 3,4 mm en een frequentie van 3 hertz. Naast het slanke ontwerp biedt dit ultra-precieze mechanisme een solide gangreserve van 50 uur, wat nogmaals het vakmanschap en de toewijding van de ingenieurs van Audemars Piguet illustreert.

De presentatie van de Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Extra-Thin RD #3 is luxueus maar ingetogen, met minimale decoratieve elementen en subtiele AP-branding op de sluiting en kroon. Dit zorgt voor een elegante, doch subtiele uitstraling, passend bij de status van het horloge.

De verwachtingen zijn hooggespannen onder verzamelaars en horlogeliefhebbers, mede door het beperkte aantal exemplaren dat beschikbaar zal komen, hoewel het hier technisch gesproken niet om een gelimiteerde editie gaat. Een prijskaartje van circa 165.000 euro weerspiegelt de exclusiviteit en het ambachtelijke vakmanschap dat kenmerkend is voor elk horloge van Audemars Piguet.

Deze lancering vindt plaats tegen de achtergrond van strategische ontwikkelingen in de Zwitserse horloge-industrie, zoals de recente investering van Patek Philippe in zijn partner voor edelstenen. Hiermee wordt gesuggereerd dat de elite van horlogemakers continu manieren zoekt om hun producten te verfijnen en hun greep op kwaliteit en exclusiviteit te verstevigen.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in dit nieuwste meesterwerk, biedt Audemars Piguet gedetailleerde informatie op hun website en bij geselecteerde retailers. Daar kan men deze schitterende nieuwe toevoeging aan de Royal Oak-collectie in levende lijve bezichtigen en wellicht zelfs de stap zetten om het stuk aan de eigen collectie toe te voegen. Met zijn paarse wijzerplaat belichaamt het horloge het erfgoed van Audemars Piguet en is het een waardige ode aan een halve eeuw van onophoudelijke innovatie in de horlogewereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...