Hublot s opvallendste horloge krijgt een spectaculaire Carbon Fibre Look

Hublot tilt zijn meest aantrekkelijke horloge naar een hoger niveau met een verbazingwekkende carbon fibre look. De nieuwe Big Bang, boordevol geavanceerde technologieën, heeft alles wat je nodig hebt in een horloge.

De HUB6035 van Hublot is een van de meest elegante en indrukwekkende bewegingen in de hedendaagse horloge-industrie. Het micro-rotor aan de wijzerplaatkant, gemonteerd op 12 uur, is een visuele traktatie. Bovendien heeft het een krachtige energiereserve van drie dagen dankzij bruggen van saffierkristal.

Hublot'snieuwste horloge, de Big Bang Integrated Tourbillon Full Carbon (ref. 455.YS.0170.YS), is net zo high-tech en visueel dramatisch als het ingebouwde mechanisme. Dit horloge heeft een volledig carbon fibre behuizing, maar met een unieke twist. Het lijkt op het eerste gezicht misschien geen volledig carbon fibre behuizing te hebben, maar niets is minder waar.

Dit meesterwerk doet denken aan een Formule 1 auto om je pols. Het bovenste deel van de behuizing is bedekt met een eigen verbinding genaamd Texalium, een fusie van materialen bestaande uit een kern van glasvezel met een dunne bovenlaag van aluminium en ingekapseld in een speciale hars. Texalium beschermt de onderliggende carbon fibre.

Carbon fibre is eerder breekbaar en niet zeer krasbestendig, vandaar dat merken als Richard Mille en Roger Dubuis vaak een ander materiaal gebruiken om de carbon fibre te bedekken. Hublot doet hetzelfde met Texalium, dat net zo licht als carbon fibre is, maar aanzienlijk meer impactbestendig. Het resultaat is een sterk, licht en visueel uniek horloge.

Hoe licht? Het weegt 68 gram, inclusief de armband, wat een van de lichtste horlogebanden in de horloge-industrie maakt. De armband van de Big Bang Integrated Tourbillon Full Carbon is misschien wel het meest spannende onderdeel van het horloge. Elk schakel is individueel bewerkt en afgewerkt, een echte uitdaging met composietmaterialen als Texalium en carbon fibre, legt Hublot uit.

Draai het horloge om en je ziet dat Hublot een exclusieve open achterkant voor dit horloge heeft gemaakt met een parketachtig patroon dat verwijst naar de verweven aard van carbon fibre en Texalium. Deze achterkant laat nog meer licht doordringen in het mechanisme van het horloge, waardoor zijn lichte karakter wordt benadrukt.

De Big Bang Integrated Tourbillon Full Carbon belichaamt de materiaalmastery van Hublot. 'We hebben de regels van de hedendaagse horlogemakerij opnieuw gedefinieerd door unieke en innovatieve materialen en ontwerpen aan te bieden,' zegt Ricardo Guadalupe, CEO van Hublot. Met een gewicht van slechts 68 gram en een ultra-comfortabele geïntegreerde band, wordt dit horloge in een gelimiteerde oplage van slechts 50 stuks verkocht.

Dit technische hoogstandje wordt versterkt door een skeletisering die het waardig maakt van een kunstwerk. Het toont de uitzonderlijke kwaliteit en expertise van Hublot'seerste automatische tourbillon mechanisme, ontwikkeld door het merk sinds 2007. De metingen van het horloge zijn 33,80 mm x 33,80 mm x 7,37 mm.

Populair in de autosport, heeft carbon ongeëvenaarde mechanische kwaliteiten. Het is ultralicht, bestand tegen torsie en valt op door zijn optimale relatie tussen gewicht en weerstand. Dit hightech materiaal bestaat uit een vezelnetwerk ingebed in een epoxyhars. Hublot gebruikt ook 3D carbon waarbij de vezels op drie vlakken zijn geweven.

Sinds het eerste gebruik van rubber in de horlogemakerij heeft Hublot een revolutie teweeggebracht in de materiaalwereld, met innovaties zoals krasbestendig Magic Gold en revolutionaire composieten zoals keramiek en saffier met unieke kleuren. Deze innovatieve materialen worden gecreëerd en vervaardigd met behulp van de nieuwste technologieën, uniek in de horlogemakerij en ontwikkeld door Hublot.

Een vermeldenswaardige eigenschap van de Hublot Big Bang Integrated Tourbillon Full Carbon is het gebruik van Texalium. Texalium is een innovatief materiaal dat lichtheid van carbon fibre combineert met een hoge impactbestendigheid, wat resulteert in een horloge dat even duurzaam als licht is.

Daarnaast heeft de HUB6035 beweging van Hublot, die in dit horloge is ingebouwd, drie saffieren bruggen, een technisch indrukwekkende functie die zowel de esthetiek als de prestaties van het horloge verbetert.

Het horloge is ook gelimiteerd tot slechts 50 stuks, wat het een exclusief collector'sitem maakt voor horloge-enthousiasten en liefhebbers van het merk.

In lijn met Hublot'sinzet voor innovatie, wordt de 'Big Bang Integrated Tourbillon Full Carbon' gepresenteerd met een unieke open achterkant met een patroon dat de verweven aard van carbon fibre en Texalium symboliseert, een subtiele knipoog naar het high-tech materiaalgebruik van het horloge.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...