Rive Roshan - vernieuwers in visuele ontwerptrends

In een wereld waar ontwerp en esthetiek een steeds grotere rol spelen, is het opvallend hoe sommige ontwerpers zich weten te onderscheiden met hun unieke visie en benadering. Zo'n bijzondere designstudio is Rive Roshan, opgericht door Ruben de la Rive Box en Golnar Roshan. Ze staan bekend om hun baanbrekende en grensverleggende werken die vaak een samensmelting zijn van natuur, kunst en technologie. Hun werk omvat een breed scala aan projecten, van ruimtelijke installaties tot productontwerp en grafische visuals, allen gekenmerkt door een diepe liefde voor kleur, textuur en experimentele processen.

Rive Roshan is vooral gefocust op het creëren van ervaringen die de zintuigen prikkelen en de verbeelding stimuleren. Hun motto, 'Designing Enchanting Experiences', weerspiegelt duidelijk hun streven naar het scheppen van magische momenten. De beide ontwerpers hebben hun talenten verenigd na elkaar ontmoet te hebben tijdens hun studie aan de Design Academy Eindhoven. Sindsdien hebben ze een indrukwekkende reeks projecten ontwikkeld, waarbij ze vaak samenwerken met andere creatievelingen om hun innovatieve ideeën tot leven te brengen.

Een van de kenmerkende projecten van Rive Roshan is 'Sand in Motion', een serie objecten die geïnspireerd zijn op de natuurlijke bewegingen van zand en lucht. De objecten zijn ontworpen om mensen te laten reflecteren over tijd en beweging. Een ander project dat blijk geeft van hun toewijding aan innovatie is 'Colour Dial', een interactieve installatie die de wisselwerking tussen licht en kleur verkent.

Het duo ziet zichzelf niet alleen als ontwerpers maar ook als kunstenaars en innovators. Ze experimenteren graag met nieuwe materialen en technologieën om zo tot verfrissende ideeën en concepten te komen. Door hun creatieve denkwijze zijn ze in staat om traditionele disciplines te overstijgen en bruggen te bouwen tussen verschillende velden zoals design, kunst en wetenschap.

Als sprekers werken Ruben en Golnar ook samen met onderwijsinstellingen en conferenties om hun kennis en ervaring te delen met studenten, professionals en liefhebbers van design. Hun lezingen en workshops bieden inzicht in hun proces en benadering van design, van conceptualisatie tot realisatie. Rive Roshan streeft ernaar om de manier waarop mensen de wereld ervaren, te verrijken door middel van design dat zowel functioneel als betoverend is.

Naast hun eigen projecten heeft Rive Roshan samengewerkt met gerenommeerde merken en instellingen. Hun vermogen om te innoveren en hun passie voor exploratie hebben hen tot een gewilde partner gemaakt binnen de ontwerpindustrie. Hun werk is tentoongesteld op prestigieuze locaties over de hele wereld, waardoor hun invloed op de internationale designscene alleen maar groeit.

Wat Rive Roshan onderscheidt, is de nadruk op het verhalende aspect van hun werk. Elk project vertelt een verhaal en probeert een emotionele connectie met de kijker te maken. Het is deze combinatie van verhalende kracht en innovatief design die hun werk zo aantrekkelijk maakt.

Het verhaal van Ruben de la Rive Box en Golnar Roshan, de oprichters van Rive Roshan, begint met hun gedeelde passie voor design en kunst. Hun persoonlijke achtergronden en ervaringen brengen een veelzijdigheid aan perspectieven in hun werk. Met een sterke focus op interdisciplinaire samenwerking, streven ze ernaar oplossingen te creëren die niet alleen esthetisch plezier bieden, maar ook een diepere betekenis en functionaliteit bezitten.

De beide ontwerpers hebben een internationale achtergrond. Ruben komt uit Nederland en heeft ervaring met projecten op het gebied van interieur, productontwerp en grafische vormgeving. Golnar is van Iraanse afkomst en brengt haar rijke culturele erfenis en interesse in materiaalexperimenten mee in het creatieve proces. Deze versmelting van culturele invloeden en diverse ontwerpdisciplines is zichtbaar in elk aspect van hun werk. Het duo heeft, voordat zij de studio oprichtten, gewerkt in verschillende landen en voor gerenommeerde ontwerpbureaus, wat hun artistieke en commerciële inzichten verder heeft versterkt.

De projecten van Rive Roshan zijn vaak geïnspireerd door de natuur en haar processen. Ze onderzoeken hoe elementen zoals tijd, licht en beweging invloed kunnen hebben op onze perceptie van ruimte. Hun gebruik van experimentele materialen en geavanceerde productietechnieken helpt hen om grenzen te verleggen en conventionele ideeën over wat mogelijk is uit te dagen. Bijvoorbeeld, in hun project 'Floating Frames', combineren ze digitaal ontwerp met handgemaakte technieken om delicate en etherische structuren te creëren die lijken te zweven in de ruimte.

Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol in het werk van Rive Roshan. Ze zijn toegewijd aan het onderzoeken van ecovriendelijke materialen en methoden, in een poging om de milieu-impact van hun ontwerpen te minimaliseren. In samenwerking met specialisten en wetenschappers, ontwikkelen ze innovatieve benaderingen om afval te verminderen en de levensduur van producten te verlengen. Dit engagement voor duurzaamheid wordt verder benadrukt door hun keuze voor lokale productie en het gebruik van gerecyclede of recyclebare materialen waar mogelijk.

In hun interactieve installaties en openbare kunstwerken onderzoeken Rive Roshan de ruimtes waarin we leven en werken. Ze creëren omgevingen die bezoekers uitnodigen om hun gewoonlijke manier van interactie met de ruimtelijke omgeving zowel fysiek als mentaal opnieuw te evalueren. Hun werk nodigt uit tot een spel van ontdekking en onderzoek, waar het publiek wordt aangemoedigd om actief deel te nemen en hun eigen interpretaties te vormen.

Een belangrijk aspect dat Rive Roshan onderscheidt, is hun benadering van kleur en patroon. Met een haast schilderachtige toepassing van kleur brengen ze een levendige dynamiek in hun werk dat emoties oproept en de zintuigen uitdaagt. Patronen worden gebruikt om beweging te suggereren en verhalen te vertellen, waarbij vaak optische illusies en verrassende visuele effecten worden gecreëerd.

De reputatie van Rive Roshan reikt ver over de designwereld. Ze zijn regelmatig te vinden in de pers en prestigieuze publicaties, en worden uitgenodigd voor belangrijke ontwerpevenementen wereldwijd. Door de jaren heen hebben ze tal van prijzen en erkenningen gekregen voor hun originele en invloedrijke werk.

Rive Roshan blijft zich ontwikkelen als een studio die voorop loopt in het ontwerpveld, door te blijven innoveren en hun nieuwsgierigheid te volgen naar onbekende territoria. Hun projecten blijven het publiek betoveren en inspireren en zetten aan tot een dialoog over de rol van design in onze huidige en toekomstige levens. Hun voortdurende zoektocht naar schoonheid, gecombineerd met een diepe zorg voor de wereld waarin we leven, maakt Rive Roshan tot een ware pionier in het ontwerplandschap van vandaag.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...