Bulgari presenteert nieuwe Mediterraans hoge juwelencollectie in Venetië

Bulgari heeft zijn nieuwste hoogwaardige juwelen- en haute horlogerie-collectie, Mediterranea, op een maandagavond in Venetië gelanceerd. Dit vond plaats in het Palazzo Ducale, een van de eeuwige symbolen van de serene stad, waar de Romeinse juwelier meer dan 400 verschillende ontwerpen presenteerde - 90 daarvan met een prijskaartje van een miljoen dollar.

Tijdens het evenement schitterden merkambassadeurs Zendaya, Anne Hathaway en Priyanka Chopra Jonas met stukken uit de Mediterranea-collectie. De keuze voor Venetië voor dit evenement was niet toevallig; de stad is historisch gezien het centrum van de Middellandse Zee en het kruispunt van verschillende culturen, waaronder de Byzantijnse, Moorse, Ottomaanse, maar ook Sicilië en Rome. Deze culturen handelden allemaal met het Venetiaanse rijk, wat leidde tot een unieke Venetiaanse architectuur - de Venetiaanse gotiek.

De Mediterranea-collectie van Bulgari is beïnvloed door de vier uithoeken van de Middellandse Zee. Het zuiden van Italië met zijn dramatische kustlijnen, diepblauwe zee en azuurblauwe hemel was bijvoorbeeld de inspiratie voor de Southern Radiance-creaties. Het Mediterranean Muse halssieraad combineert platina en diamanten en heeft als middelpunt een 15.13-karaat kussenblauwe saffier, terwijl de combinatie van aquamarijnen en diamanten de golven nabootst die tegen de Amalfikust aan beuken.

Dit thema wordt voortgezet in de Southern Sapphire platina halsketting, die een combinatie van saffieren en diamanten rondom een ongelofelijke 66.88-karaat Ceylon saffier bevat, die de diepblauwe kleuren van de Middellandse Zee weerspiegelt. Dit unieke stuk vereiste meer dan 1.650 uur vakmanschap om te creëren.

Rome, de eeuwige stad, was de bron van inspiratie voor het Roman Splendour assortiment. De Roman Esedra sautoir pronkt met een 68,88-karaat smaragd die in een zeshoekige hanger is gezet, als eerbetoon aan een iconisch stuk van Bulgari uit de jaren 70. Deze ketting combineert verschillende soorten edelstenen - smaragden, amethisten en turkooizen.

De Muse of Rome-ketting bevat een verbluffende 218,53-karaat smaragd, waarvan het een uitdaging was om deze te creëren vanwege het gewicht van de edelsteen. Lucia Silvestri bedacht een innovatieve oplossing en creëerde een unieke structuur die de prachtige edelsteen verbeterde en ondersteunde.

Als ontmoetingspunt van drie continenten - Afrika, Azië en Europa - is de Middellandse Zee altijd al de plek geweest waar oost en west elkaar ontmoeten. De Sahara-woestijnen die de zuidelijke kusten van de Middellandse Zee bereiken, worden opgeroepen in de oriëntaalse fantasie halsketting die 90 karaat mandarijn granaat combineert.

Aangezien dit jaar de 75e verjaardag van het Serpenti-ontwerp wordt gevierd, was het alleen maar passend dat de geest ervan werd opgeroepen in een hoogwaardige halsketting. De Mediterranean Sapphire Serpenti-halsketting bevat negen Sri Lanka saffieren, die de Middellandse Zee vertegenwoordigen en in totaal 40,81 karaat bevatten. Ze zijn zo geplaatst dat ze de schubben van een slang nabootsen en zijn gezet in een golvende platina en pavé diamanten constructie. Dit culmineert in een dramatische hanger met tassel, inclusief 80 ovaalvormige saffierkralen die in totaal 116 karaat wegen.

De CEO van Bulgari, Jean-Christophe Babin, merkte op: 'Met grote eer vieren we de visie van oprichter Sotirio Bulgari met prachtige creaties die het toppunt van de Bulgari-identiteit vertegenwoordigen, gemaakt van gedurfde creativiteit en uitzonderlijk vakmanschap.'

Het Romeinse juweliershuis Bulgari is misschien wel het meest beroemd om de iconische Serpenti-lijn, die dit voorjaar zijn 75e verjaardag vierde. Maar hoewel de slang synoniem is met het merk, definieert het niet. De nieuwe high-jewelry collectie van Bulgari, Mediterranea, maakt dit op spectaculaire wijze duidelijk. De collectie zet de voorliefde van het huis voor gekleurde edelstenen in de schijnwerpers, met uitdrukkingen van de duinen van Noord-Afrika in citrienen en mandarijn granaat of de Griekse kust in turkoois en saffieren. 'De Middellandse Zee maakt deel uit van de geschiedenis van Bulgari,' zegt creatief directeur Lucia Silvestri. 'Het is zeer rijk aan cultuur en energie. Voor mij was het een droom om al deze inspiraties samen te brengen.'

Silvestri begint met het 'schetsen' met wasplaten waarin ze edelstenen arrangeert in de vormen van verschillende stukken - halskettingen, armbanden en oorbellen. (Collecties beginnen altijd met de halsketting, omdat dat het 'moeilijkste creatieve onderdeel' is.) Van daaruit werkt Silvestri samen met haar team van 12 ontwerpers en de Bulgari-workshops in Rome om de uitgebreide collectie te creëren, waarbij ze geschiedenis in evenwicht brengt met hedendaagse ambachtelijke technieken. 'Onze uitdaging is niet om ons DNA te vergeten, maar om oog te hebben voor de toekomst,' zegt Silvestri. Neem bijvoorbeeld de 76 karaat aan peervormige robellieten die hangen aan een kraag van pavé-diamanten, gecompenseerd door saffieren en turkoois.

Dat stuk liep de catwalk op bij een exclusieve high-jewelry show in Venetië in het Palazzo Ducale, waar modellen sculpturale schoenen van René Caovilla droegen die hun eigen interpretatie van het serpentmotief boden. Selecte klanten en gasten konden de collectie in zijn geheel bekijken in het nabijgelegen Palazzo Soranzo Van Axel, waar een specifiek op de locatie gerichte installatie op maat gemaakte glaswerken van de lokale fabrikant Venini tentoonstelde. Om een bepaalde geanimeerde zeemeermin te citeren: 'Ik begrijp gewoon niet hoe een wereld die zulke prachtige dingen maakt, slecht kan zijn.'

Bulgari onthult de Mediterranean High Jewellery collectie in Venetië Het Maison presenteerde de nieuwe collectie van High Jewellery en High-end horloges in Venetië. Onder de beroemdheden waren de Global Ambassadors Anne Hathaway, Zendaya en Priyanka Chopra. In de setting van Palazzo Ducale in Venetië, gisteren 16 mei, onthulde Bulgari de nieuwe Mediterrane collectie van High Jewellery en horloges. Het Maison presenteerde ongeveer 400 unieke stukken van High Jewellery, waarvan 90 worden gewaardeerd op meer dan een miljoen, met de focus op colliers van verschillende karaat en edelstenen. In aanwezigheid van alle Bulgari-ambassadeurs Zendaya, Anne Hathaway, Lisa van Blackpink, Priyanka Chopra Jonas, Yifei Liu, Hikari Mori, Yang Yang en Lashana Lynch, maar ook prominente persoonlijkheden uit de modewereld zoals stylisten Law Roach (die Zendaya volgt) en Erin Walsh (die voor Anne Hathaway zorgt). Een rode loper parterre die concurreert met het Filmfestival van Cannes, dat op dit moment plaatsvindt op de Croisette.

De loggia van Palazzo Ducale was voor het eerst gastheer van een exclusieve sieraden show onder de creatieve leiding van stylist Carine Roitfeld, waarvoor de catwalk ad hoc werd gebouwd door Orsoni 1888, de laatste historische oven in Venetië die dezelfde ambachtelijke technieken voor de realisatie van de mozaïeken sinds 1888 gebruikt. Onder de modellen die deelnamen aan de modeshow, vallen de namen van Stella Maxwell, Blesnya Minher en Eva Herzigova op, begeleid door de soundtrack die is gecreëerd door de Italiaanse dirigent Beatrice Venezi, een vriend van de lange geschiedenis van het Maison.

Tijdens de show droegen de modellen juwelenschoenen van Renè Caovila die voor de gelegenheid werden gecreëerd, een eerbetoon aan het evenement, die waren gebaseerd op het thema slang, het symbool van de Romeinse juwelier sinds 1940. Na de show volgde een galadiner in het Dogenpaleis, met het volledige aanbod van de Mediterrane collectie, naast de Serpenti 75 collectie, te bezichtigen. Het evenement werd afgesloten met een exclusief optreden van Rita Ora.

Een collectie die volgens Bulgari CEO Jean Christophe Babin 'is gewijd aan de mediterrane wereld en de kracht die het uitoefent op Bulgari, zowel vanwege de Romeinse oorsprong van het merk als vanwege de natuurlijke aantrekkingskracht van deze regio, die ons in staat stelt om te creëren meesterwerken van kunst en vakmanschap die de bijzondere intensiteit van het licht, de vreugde van de kleuren en de sterke vitaliteit die het karakteriseren, weerspiegelen'.

De Mediterrane collectie, met een breed scala aan stukken, wordt gedreven door de betoverende schoonheid van de Middellandse Zee. De vier uithoeken van de Middellandse Zee worden elk weerspiegeld in verschillende segmenten van de collectie. Elk stuk van Bulgari'sMediterranea collectie is een ode aan de culturele rijkdom en natuurlijke schoonheid van de Middellandse Zee. De Middellandse Zee is niet alleen een belangrijk element van Bulgari'serfgoed, maar het is ook de plek waar de verschillende culturele invloeden die het merk vormen, samenkomen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...