Hunkemöller - pionier in lingerie - innovatie en duurzaamheid

Hunkemöller, een van de grootste lingeriedetailhandelaren ter wereld, heeft een indrukwekkende erfenis die teruggaat tot het einde van de 19e eeuw. Opgericht in 1886 in Amsterdam door Wilhelm Hunkemöller en zijn vrouw Josephina Lexis, begon het bedrijf als een speciaalzaak voor korsetten. In de loop der jaren heeft Hunkemöller zich ontwikkeld tot een wereldwijde omnichannel retailer, gespecialiseerd in lingerie en aanverwante producten, met meer dan 7.400 werknemers in 19 landen.

De groei van Hunkemöller is niet alleen te danken aan de uitbreiding van hun fysieke winkels, maar ook aan hun aanpassingsvermogen en innovatie in de digitale ruimte. In 2003 begonnen ze met hun online activiteiten in Nederland, waarmee ze een nieuwe weg insloegen om hun klanten te bereiken. Dit heeft bijgedragen aan hun status als marktleider in landen als Nederland, België, Denemarken en Duitsland.

Hunkemöller heeft ook een sterke reputatie opgebouwd door samen te werken met bekende gezichten. In augustus 2016 werd het Nederlandse supermodel Doutzen Kroes de hoofdmerkambassadeur van Hunkemöller. Voorheen was het model en tv-persoonlijkheid Sylvie Meis het gezicht van het bedrijf. In 2021 lanceerde de Amerikaanse acteur en mediaster Lucy Hale een samenwerking met het merk, wat de voortdurende inzet van Hunkemöller voor innovatie en relevantie in de modewereld onderstreept.

Het productaanbod van Hunkemöller is breed en divers, met collecties die variëren van lingerie en shapewear tot nachtkleding, loungewear, zwemkleding, sportkleding, panty s, geuren en accessoires. Ze hebben ook verschillende submerken gelanceerd om aan de uiteenlopende behoeften van hun klanten te voldoen. Deze omvatten HKMX, een sportcollectie; Private Collection, een lijn van verleidelijke lingerie; Noir, een premium lingerie- en zwemkledinglijn; P.O.P, gericht op Generatie Z; Freedom, een draadloze collectie; Bra Solutions, een lijn van beha-accessoires; en Always Sexy, een lijn van alledaagse lingerie.

In 2016 werd Hunkemöller overgenomen door The Carlyle Group, een wereldwijde investeringsfirma. Sinds eind 2010 behoorde het bedrijf tot PAI Partners, een Europese private equity groep. Daarvoor was het onderdeel van Maxeda, een retailbedrijf uit Nederland dat in 2009 de huidige CEO Philip Mountford aanstelde om een periode van expansie en transformatie te leiden. Onder zijn leiding heeft Hunkemöller een periode van aanzienlijke groei en transformatie doorgemaakt, met een uitbreiding van het aantal fysieke winkels tot 900 en een toename van het aantal werknemers tot ongeveer 7.400.

Hunkemöller heeft ook een sterke focus op diversiteit en inclusie, met de aanstelling van Loiza Lamers, een transgender model, als merkinfluencer en de ondersteuning van het European Network Against Racism. Ze hebben ook verschillende liefdadigheidsinstellingen ondersteund, waaronder Pink Ribbon, een liefdadigheidsinstelling die vrouwen ondersteunt in de strijd tegen borstkanker, CEMBA, een circulaire economie sociale onderneming die modeafvalproducten hergebruikt om matrassen te maken voor overstromingsvluchtelingen, en NewLife, een organisatie die ondersteuning biedt aan terminaal zieke en gehandicapte kinderen.

In juli 2023 won Hunkemöller de Green Product Award Fashion 2023 voor haar duurzame capsulecollectie 'Wies'. Deze collectie, waarbij lingerie wordt gerecycled en geverfd met natuurlijke verf, werd door de jury bestempeld als 'indrukwekkend'. Elk onderdeel van de collectie heeft een gerecycled gehalte en is traceerbaar, wat bijdraagt aan de duurzaamheidsinspanningen van het merk.

Hunkemöller blijft zich inzetten voor groei, innovatie en duurzaamheid, en blijft een pionier in de wereld van lingerie. Met een rijke geschiedenis en een voortdurende toewijding aan kwaliteit en innovatie, blijft Hunkemöller een toonaangevend merk in de lingerie-industrie.

Geschiedenis Hunkemöller

Hunkemöller, een van de grootste lingeriedetailhandelaren ter wereld, heeft een indrukwekkende geschiedenis die teruggaat tot het einde van de 19e eeuw. Het bedrijf werd opgericht in 1886 in Amsterdam door Wilhelm Hunkemöller en zijn vrouw Josephina Lexis. Het begon als een speciaalzaak voor korsetten, een product dat in die tijd zeer populair was.

In de beginjaren produceerde Hunkemöller zijn producten in een eigen fabriek en verkocht deze in zijn winkels. Het bedrijf breidde gestaag uit en opende winkels in steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. In 1974 werd het bedrijf overgenomen door Vendex dochteronderneming Confendex B.V., een dochteronderneming van Vroom & Dreesman B.V. Op dat moment werd de bedrijfsnaam veranderd van 'Hunkemöller Lexis' naar simpelweg 'Hunkemöller'.

In 1977 begon Hunkemöller met zijn internationale expansie en opende zijn eerste winkel in België. Tien jaar later, in 1987, betrad het bedrijf de Duitse markt. Vandaag de dag heeft Hunkemöller winkels door heel Europa en franchisepartner winkels in het Midden-Oosten.

In 2003 begonnen de online activiteiten in Nederland, waarmee Hunkemöller een nieuwe weg insloeg om zijn klanten te bereiken. Dit heeft bijgedragen aan hun status als marktleider in landen als Nederland, België, Denemarken en Duitsland.

In 2016 werd Hunkemöller overgenomen door The Carlyle Group, een wereldwijde investeringsfirma. Sinds eind 2010 behoorde het bedrijf tot PAI Partners, een Europese private equity groep. Daarvoor was het onderdeel van Maxeda, een retailbedrijf uit Nederland dat in 2009 de huidige CEO Philip Mountford aanstelde om een periode van expansie en transformatie te leiden. Onder zijn leiding heeft Hunkemöller een periode van aanzienlijke groei en transformatie doorgemaakt, met een uitbreiding van het aantal fysieke winkels tot 900 en een toename van het aantal werknemers tot ongeveer 7.400.

Hunkemöller heeft een rijke geschiedenis die gekenmerkt wordt door groei, innovatie en aanpassingsvermogen. Het bedrijf heeft zich voortdurend aangepast aan veranderende modetrends en consumentenbehoeften, en heeft zich ontwikkeld van een kleine korsettenwinkel tot een wereldwijde omnichannel retailer. Met een sterke focus op kwaliteit, innovatie en klantenservice blijft Hunkemöller een toonaangevend merk in de lingerie-industrie.

Collectie

Hunkemöller heeft een breed en divers assortiment dat is ontworpen om aan de uiteenlopende behoeften van hun klanten te voldoen. Hier zijn enkele van hun belangrijkste collecties, elk met een unieke focus en stijl:

  • HKMX: Dit is de sportcollectie van Hunkemöller, ontworpen voor vrouwen die comfort en stijl willen combineren in hun sportkleding. De collectie omvat sportbeha s, leggings, tops en accessoires, allemaal ontworpen met de nieuwste technologieën en trends in de sportmode-industrie.

  • Private Collection: Dit is een lijn van verleidelijke lingerie ontworpen om vrouwen te helpen zich zelfverzekerd en sexy te voelen. De collectie omvat alles van kanten beha'sen slips tot verleidelijke bodys en negligés, allemaal ontworpen met aandacht voor detail en een vleugje luxe.

  • Noir: Dit is een premium lingerie- en zwemkledinglijn die elegantie en verfijning belichaamt. De collectie omvat prachtig ontworpen stukken gemaakt van hoogwaardige materialen, perfect voor speciale gelegenheden of wanneer je je extra speciaal wilt voelen.

  • P.O.P: Deze collectie is gericht op Generatie Z en omvat trendy en modieuze lingerie, nachtkleding en loungewear. De stukken in deze collectie zijn ontworpen om jong, fris en leuk te zijn, met levendige kleuren en trendy prints.

  • Freedom: Dit is een collectie van draadloze beha'sontworpen voor maximaal comfort en vrijheid. De beha'sin deze collectie hebben geen beugels en zijn gemaakt van zachte, ademende materialen, waardoor ze perfect zijn voor dagelijks gebruik.

  • Bra Solutions: Deze collectie omvat een reeks beha-accessoires ontworpen om vrouwen te helpen de perfecte pasvorm en comfort te vinden. De collectie omvat alles van beha-verlengers en -inzetstukken tot strapless en backless beha s.

  • Always Sexy: Dit is een lijn van alledaagse lingerie ontworpen om vrouwen te helpen zich elke dag sexy en zelfverzekerd te voelen. De collectie omvat alles van comfortabele T-shirt beha'sen slips tot verleidelijke kanten sets, allemaal ontworpen met een focus op comfort en stijl.

Elke collectie van Hunkemöller is ontworpen met een unieke focus en stijl, waardoor vrouwen van alle leeftijden en lichaamstypes de perfecte lingerie kunnen vinden die past bij hun individuele behoeften en stijl.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...