De Bethune DB28GS gele onderzeeër - prachtig of onverwoestbaar?

De Zwitserse horlogemaker De Bethune is een naam die synoniem staat voor innovatie en kunstzinnig vakmanschap in de wereld van haute horlogerie. Liefhebbers van exclusieve uurwerken kijken altijd uit naar wat deze onafhankelijke fabrikant nu weer heeft bedacht, en met goede reden. Hun horloges zijn namelijk niet alleen technisch geavanceerd, maar ook esthetisch grensverleggend. Een voorbeeld dat beide aspecten van deze horlogemaker belichaamt, is het nieuwste model dat ze hebben gepresenteerd: de DB28GS Yellow Submarine.

Op het eerste gezicht is de DB28GS Yellow Submarine een visueel spektakel. Wat direct opvalt, is de gele tint van de behuizing, die een diameter heeft van 44 mm en gemaakt is van titanium. Deze kleur is echter niet zomaar een keuze uit het kleurenpalet; het is het resultaat van een speciale warmtebehandeling, waardoor er een brons-gouden oxidatielaag op het titanium ontstaat. Deze techniek zorgt ervoor dat elk horloge een beetje uniek is, omdat het oxidatieproces per stuk kan verschillen. Gecombineerd met de gouden afwerking en een geborsteld oppervlak, krijgt de klok een allure die zowel luxueus als uniek is.

Maar een De Bethune-horloge zou geen De Bethune zijn zonder de bijzondere aandacht voor constructie en materiaalkeuze. Naast een kast van titanium zijn ook de bezel, nokken en achterkant vervaardigd uit dit stevige en lichte materiaal, wat het draagcomfort ten goede komt. De toevoeging van zwart gecoat zirkonium aan het middenstuk van de kast creëert een fascinerend contrast, wat het artistieke design van het horloge accentueert.

Toch is het niet alleen de buitenkant waar de innovatie van De Bethune in uitblinkt. Onder de indrukwekkende behuizing bevindt zich een verfijnd uurwerk dat bekend is van het voorgaande model, de Grand Blue. Dit mechanische hart biedt een gangreserve van vijf dagen, wat in zichzelf al een prestatie is. Echter, het is de set dynamo-aangedreven LED'sdie het horloge echt bijzonder maken. Deze LED'skunnen met een drukknop op de kast bij zes uur geactiveerd worden en stellen de drager in staat om de tijd in het donker af te lezen. Het is een praktische functie die tegelijkertijd dient als bewijs van De Bethune'sinnovatieve aanpak in horlogedesign.

Nog een slim detail is de energiebeheerfunctie. Als de gangreserve daalt tot één dag, wordt de duwer voor de LED-functie automatisch uitgeschakeld om energie te sparen. Hiermee toont De Bethune aan dat zij functionaliteit kunnen integreren met intelligentie.

Elk exemplaar van de DB28GS Yellow Submarine is niet alleen exclusief door zijn ontwerp, maar ook door zijn beschikbaarheid – er worden slechts 15 stuks geproduceerd. Bij aankoop ontvangt men een rubberen band met daarbij een extra canvas of lederen band, wat de variatiemogelijkheden verhoogt. Exclusiviteit heeft echter zijn prijs; het horloge wordt verkocht voor 95.000 Zwitserse frank. Voor verzamelaars en liefhebbers van bijzondere uurwerken is dit vaak geen probleem - zij beschouwen het als de waarde voor een draagbaar kunstwerk dat moderne technologie met traditionele horlogemakerskunst verenigt.

In een branche waar luxe horloges vaak worden beoordeeld op merknaam en erfgoed, durft De Bethune anders te zijn. Ze blijven nieuwe horizons verkennen en hun creativiteit pushen naar niveaus die vaak ongeëvenaard blijven. Met de DB28GS Yellow Submarine bewijst De Bethune dat het mogelijk is om een horloge te creëren dat zowel adembenemend mooi als schijnbaar onverwoestbaar is. Het is een triomf van esthetiek en technologie, verpakt in een meesterlijk vervaardigd uurwerk dat ongetwijfeld de aandacht zal trekken van horlogeliefhebbers over de hele wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...