Hublot zet het allemaal in perspectief met Fame vs. Fortune

In de wereld van luxe horloges is timing alles. Maar voor het Zwitserse horlogemerk Hublot gaat het om meer dan slechts tijd bijhouden; het gaat over het vastleggen van momenten, emoties, en in dit geval, de dualiteit van roem en fortuin. In hun nieuwste samenwerking zien we hoe Hublot samen met twee verschillende kunstenaars, Hush en Tristan Eaton, deze thema's in beperkte oplage uitbrengt. Deze horloges zijn niet alleen tijdmeters, maar ook stille getuigen van de culturele invloeden uit verschillende werelddelen.

Om te beginnen kijkt Hublot naar de westkust waar de Britse straatartiest Hush de 'Fame' vertegenwoordigt. Zijn werk is geïnspireerd door moderne schoonheidsidealen, de vergankelijkheid van roem en de manier waarop we afbeeldingen van vrouwen consumeren. Voor Hublot creëerde hij de Spirit of Big Bang West Coast Ceramic Black and White, een horloge dat zijn artistieke visie tot leven brengt. De achterkant van de behuizing is versierd met een zwart-wit vrouwenportret – een knipoog naar de iconische beelden die de muren van de Hollywood glamoureuze scene sieren. Het uurwerk zelf is een technisch wonder met een skeletvormige wijzerplaat omhuld door een heldere witte keramische ring.

Aan de andere kant van het land vinden we Tristan Eaton, de vermaarde muralist en speelgoedontwerper die 'Fortune' belichaamt met een robuuste East Coast-mentaliteit. Zijn Classic Fusion Bronze horloge is een ode aan de zelfverzekerde allure van Wall Street, met een kast van geborsteld brons en gepolijste, vergulde applicaties die de Amerikaanse droom symboliseren. Het is een kunstwerk dat de ambitie en de drang naar succes uitstraalt. De achterkant heeft een complex patroon dat herinnert aan de financiële macht van New York City en de eeuwige jacht op fortuin.

Hublot heeft altijd de grenzen van traditionele horlogerie verlegd door kunst en ambacht te combineren, en met deze serie zetten ze dat voort. Elk horloge weerspiegelt de essentie van zijn thema - roem en fortuin - en biedt een uniek perspectief op de hedendaagse cultuur en haar waarden. Wat interessant is, is dat ondanks hun verschillen, beide horloges iets gemeenschappelijks hebben: ze zijn statussymbolen die spreken tot de aspiraties van hun drager.

De lancering van deze exclusieve horloges vond plaats in Lightbox Studios in New York, een plek die perfect past bij de grandeur van zowel kunst als luxe horloges. Deze locatie bood een intieme omgeving waar gasten de fijnheid en details van de horloges konden bewonderen.

Wat Hublot hier zo meesterlijk doet, is het samenbrengen van twee werelden. Aan de ene kant hebben we de wereld van kunst en expressie, waar Hush en Tristan Eaton in uitblinken. Aan de andere kant hebben we de wereld van haute horlogerie, waar Hublot zich als een ware titan profileert. Door deze twee werelden samen te brengen in één product, ontstaat een krachtige dialoog tussen wat gezien wordt (roem) en wat begeerd wordt (fortuin).

Het is een dialoog die ook leeft buiten de kunstgalerijen en luxe winkelstraten. In onze hedendaagse maatschappij worden roem en fortuin vaak naast elkaar geplaatst, soms zelfs met elkaar verwisseld. Hublot herinnert ons eraan dat terwijl roem vluchtig kan zijn, en fortuin onvoorspelbaar, datgene wat we op ons pols dragen een blijvend statement is over wie we zijn en wat we belangrijk vinden.

Deze collectie is een perfect voorbeeld van hoe Hublot horloges niet alleen de tijd aangeven, maar ook verhalen vertellen en ons laten nadenken over grotere thema's. Het zijn symbolen van persoonlijke triomfen en de reizen die we maken. Voor degenen die het geluk hebben één van deze horloges te bemachtigen, biedt het een uniek gespreksonderwerp dat verder gaat dan de gebruikelijke praatjes over merken en modellen; het gaat over wat roem en fortuin voor hen betekent, ingekapseld in een prachtig tijdloos kunstwerk om de pols.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...