Hublot Classic Fusion Wild Customs brengt de oude tijd van Rock'n Roll terug

In de wereld van luxe horlogerie wordt innovatie vaak gecombineerd met een ode aan het verleden. De onlangs geïntroduceerde Hublot Classic Fusion Wild Customs is het perfecte voorbeeld van deze synthese, een uurwerk dat de essentie van rock'n roll belichaamt en de tijdgeest van de jaren '50 en '60 doet herleven.

Deze unieke samenwerking tussen Hublot, Wild Customs en Laurent Picciotto is meer dan zomaar een nieuw model in de klokkenindustrie; het is een eerbetoon aan de creativiteit en de passie die muziek en uurwerkmakerij kunnen delen. De Classic Fusion Wild Customs verenigt de wereld van de fijnmechanica van Zwitserse horloges met de artistieke expressie van elektrische gitaren.

De Horloges: Kunstwerken Om De Pols

Het horloge zelf is een toonbeeld van ambachtelijke vaardigheid. Verkrijgbaar in verouderd titanium of bronzen uitvoeringen, toont het horloge de durf en experimentele aard van Hublot. De bezel is versierd met schedels – een knipoog naar de opstandige geest van rockmuziek – en Art Deco-patronen die herinneren aan de glamour en stijl van vervlogen tijden.

Het hart van de Hublot Classic Fusion Wild Customs wordt gevormd door een zelfopwindend mechanisch uurwerk dat de precisie en betrouwbaarheid van moderne technologie biedt – een prachtige fusie tussen verleden en heden.

Elk detail is zorgvuldig overwogen, tot aan de kleur van de secondewijzer toe; de surf groene tint is een directe verwijzing naar de befaamde kleuren van de gitaren uit de gouden eeuw van de rock'n roll. En dan hebben we het nog niet gehad over de bandjes: of je nu kiest voor het vintage bruin leer of de variant met rubber en zwart leer, beide opties ademen diezelfde retro vibe.

De Gyrock Ontmoet Het Horloge

De samenwerking wordt nog specialer door het vooruitzicht van de Gyrock – een baanbrekend mechanisme ontworpen door Laurent Picciotto, dat later in het jaar door Wild Customs zal worden onthuld. Dit innovatieve systeem belooft een revolutie te ontketenen in de manier waarop pickups worden gebruikt op elektrische gitaren, mogelijk een even grote impact als wat de Classic Fusion Wild Customs betekent voor horloges.

De kast van 45 mm, of het nu in titanium of brons is, vangt meteen de blik – ruw maar elegant, net zoals de rockmuziek zelf. En het Gyrock-mechanisme? Dat is nog even afwachten. Maar de belofte alleen al, maakt de Classic Fusion Wild Customs een spannende voorbode van wat komen gaat.

Zeldzaamheid en Exclusiviteit

Met slechts 200 stuks beschikbaar voor elk van de twee versies, symboliseert de Hublot Classic Fusion Wild Customs ook exclusiviteit en verlangen. Dit is geen horloge dat je bij iedere horlogewinkel vindt. Het is een collector's item, een uniek stuk dat even zeldzaam is als de meest gezochte vinylplaten van de rockgeschiedenis.

De presentatie blijft trouw aan de uitzonderlijke kwaliteit van het product: het horloge wordt geleverd met een plectrum in bijpassende kleuren en een prachtige koffer. Het hele pakket schreeuwt 'collector’s edition', van de doos tot de laatste tik van de wijzers.

Verkrijgbaarheid

Het is duidelijk dat dit horloge niet alleen een instrument is om de tijd te meten, maar ook een symbool van een legendarische muzikale periode. De Hublot Classic Fusion Wild Customs is te koop in de Hublot Boutique in Parijs tot eind juli en vervolgens bij geselecteerde partnerboetieks vanaf augustus.

De vraag naar dit horloge zal waarschijnlijk hoog zijn onder horlogeverzamelaars, gitaristen en rock'n roll liefhebbers die op zoek zijn naar een tastbaar stuk nostalgie. Met een ontwerp dat de kracht en energie van de oude rock'n roll-tijdperk oproept, is de Hublot Classic Fusion Wild Customs meer dan een uurwerk; het is een statement, een manifesto, een liefdesbrief aan een tijd waarin muziek en stijl synoniemen waren voor rebellie en vrijheid.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...