Het prachtige Carpe Koi horloge van van Cleef & Arpels

Van Cleef & Arpels, een prestigieus merk dat bekend staat om zijn adembenemende creaties, heeft zich laten inspireren door de Koikarper, een geliefde siervis in Japan, voor hun nieuwste meesterwerk. Het resultaat is het Carpe Koï-horloge, een schitterend stuk dat niet alleen een afbeelding van de naamgenoot toont, maar er een wordt, met behulp van glinsterende edelstenen en geelgoud. Dit horloge is een ware kunstuiting, bestaande uit maar liefst 8.000 gekleurde stenen, waaronder gele saffieren en spessartietgranaten voor de gele schubben, evenals witte diamanten en blauwe toermalijnen die een gestileerde golf vormen.

Het Carpe Koï-horloge is een verbazingwekkend staaltje vakmanschap waarbij het tijdwaarnemingsgedeelte, met diamanten als indices omringd door gele saffieren en spessartine granaten, verborgen is in de bek van de koikarper. Op het eerste gezicht zou je misschien niet denken dat dit een horloge is, maar Van Cleef & Arpels heeft een uniek en betoverend ontwerp gecreëerd dat zowel kunstzinnig als functioneel is.

Het Carpe Koï-horloge werd onlangs onthuld tijdens het Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) en bewijst opnieuw het ongeëvenaarde vakmanschap en de creativiteit van Van Cleef & Arpels. Het is geen verrassing, gezien de indrukwekkende creaties die we in het verleden van dit Franse luxemerk hebben gezien.

Naast het prachtige ontwerp en de technische precisie is het horloge ook een eerbetoon aan de Japanse cultuur en de symboliek van de koikarper. In de Japanse cultuur wordt de koikarper gezien als een symbool van doorzettingsvermogen, geluk en welvaart. Het Carpe Koï-horloge draagt deze symboliek met trots en weerspiegelt de waarden die Van Cleef & Arpels hoog in het vaandel draagt.

Het Carpe Koï-horloge is een uniek en begerenswaardig sieraad dat de grenzen van horlogemakerij en kunst overschrijdt. Het vertegenwoordigt de harmonie tussen tijd, schoonheid en culturele inspiratie. Met zijn verbluffende ontwerp en betoverende details laat dit meesterwerk van Van Cleef & Arpels zien waarom het merk een vooraanstaande positie inneemt in de wereld van haute horlogerie en luxe juwelen.

Over Van Cleef & Arpels

Van Cleef & Arpels is een gerenommeerd juweliershuis dat wereldwijd bekend staat om zijn buitengewone vakmanschap, tijdloze elegantie en innovatieve ontwerpen. Opgericht in 1906 door Alfred Van Cleef en Estelle Arpels, heeft het merk een erfenis van luxe en creativiteit opgebouwd die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Het juweliershuis Van Cleef & Arpels staat bekend om zijn verfijnde sieraden, haute joaillerie-collecties en unieke horloges. Elk stuk dat ze creëren is doordrenkt van elegantie en bevat onberispelijke details, waarbij gebruik wordt gemaakt van de meest kostbare edelstenen, zeldzame materialen en innovatieve technieken.

Het merk is vooral bekend om zijn iconische ontwerpen, zoals de Alhambra-collectie, die gekenmerkt wordt door het geluksmotief van de vierklaverige klaverblad, en de Zip-collier, dat transformeerbaar is van een ketting naar een armband. Van Cleef & Arpels is altijd op zoek naar inspiratie in de natuur, kunst en culturen van over de hele wereld, waardoor ze unieke en betoverende creaties kunnen ontwerpen.

Naast juwelen heeft Van Cleef & Arpels ook een sterke aanwezigheid in de horlogewereld. Hun horloges combineren elegantie met precisie, en zijn voorzien van innovatieve complicaties en een verfijnde afwerking. Het merk heeft verschillende horlogecollecties, elk met een eigen stijl en karakter, die de tijd op een prachtige en stijlvolle manier meten.

Van Cleef & Arpels heeft ook een diepgeworteld cultureel engagement. Het merk is actief betrokken bij het behoud van ambachtelijke tradities en ondersteunt kunst en cultuur via verschillende initiatieven en tentoonstellingen. Ze streven ernaar om de schoonheid en creativiteit te bevorderen, niet alleen door hun eigen creaties, maar ook door het delen van kennis en het inspireren van anderen.

Met hun rijke geschiedenis, artistieke visie en onberispelijke vakmanschap blijft Van Cleef & Arpels een synoniem voor elegantie en luxe. Hun creaties hebben een tijdloze aantrekkingskracht en zijn geliefd bij verzamelaars, beroemdheden en liefhebbers van verfijnde juwelen over de hele wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...