Zeldzame 100,20-karaat Diamant geveild bij Sotheby

In de tweede helft van april zal Sotheby's in New York een ongelooflijk zeldzame diamant veilen. Deze diamant weegt 100,20 karaat, heeft een D-kleur (kleurloos) en is intern onberispelijk. De ruwe steen werd oorspronkelijk ontdekt in Zuid-Afrika door De Beers en woog 200 karaat voordat hij werd geslepen en gepolijst tot het prachtige juweel dat het nu is. Sotheby's noemt dit exemplaar "de grootste perfecte diamant met een klassieke smaragdsnede ooit aangeboden op een veiling", wat ongetwijfeld veel aandacht zal trekken van verzamelaars en welgestelde individuen die graag investeren in waardevolle juwelen voor speciale gelegenheden zoals bruiloften of luxueuze cadeaus.

Voordat de veiling plaatsvindt, zal de diamant te bewonderen zijn in Dubai, Los Angeles, Hong Kong, Londen en Doha. Vervolgens keert het terug naar New York voor de grote veiling op 21 april. Naar verwachting zal dit prachtige juweel een geschatte waarde hebben van $25 miljoen.

Deze ongelooflijk zeldzame diamant vertegenwoordigt de ultieme perfectie in termen van kleur, helderheid en snit. Het is een juweel dat vakmanschap, schoonheid en tijdloze elegantie belichaamt. De kans om zo'n unieke diamant in handen te krijgen, trekt wereldwijd de aandacht van verzamelaars en investeerders in edelstenen.

Na de veiling zal het interessant zijn om te zien wie de gelukkige eigenaar van deze adembenemende diamant zal worden en waar het juweel zijn nieuwe thuis zal vinden. Het kan gemakkelijk zijn weg vinden naar een privécollectie of als pronkstuk schitteren in een high-end juwelierszaak.

De veiling van deze buitengewone diamant markeert een belangrijk moment in de wereld van de juwelenveilingen. Het is een kans voor welgestelde kopers om te bieden op een stuk dat de tand des tijds zal doorstaan en zijn waarde in de loop der jaren zal behouden. Al met al belooft deze veiling een spectaculaire gebeurtenis te worden, waarbij een stuk geschiedenis en schoonheid wordt verkocht aan de hoogste bieder.

 

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...