Hajime Asaoka staat op het punt een Limited Edition Urushi lak horloge te introduceren

Hajime Asaoka werd geboren in 1965 in de prefectuur Kanagawa, Japan. Hij studeerde af met een graduaat in design aan de Tokyo University of the Arts in 1990 op 25-jarige leeftijd. Als een getrainde productontwerper is Asaoka altijd onvermurwbaar geweest om zich te verzetten tegen het zich conformeren aan de bedrijfsmachine lezen we op de website van het Japanse merk. Met andere woorden de dagelijkse sleur van het naar je werk vertrekken in het verkeer alle dagen vast te zitten zoals naar Brussel. Daarom richtte hij in 1992 het Hajime Asaoka Design Office op.

Hij begon met het ontwerpen van meubels en elektronische apparaten. Een deel van zijn werk omvatte ook het opmaken van luxe modebladen, iets wat hem automatisch bracht bij horloges en alles daar rond. Tegen 1997 was er een ware waardering voor de schoonheid van horloges ontstaan en begon hij zijn vrije tijd te besteden aan het leren bouwen van deze delicate mini machines. Hij financierde deze nieuwe hobby door zijn dagelijkse baan als productontwerper voort te zetten. Het bedrijf is ondertussen een gevestigde waarde en pakt regelmatig uit met heel bijzondere stukken.

Zo staan ze nu op het punt een Limited Edition Urushi lak horloge te introduceren, dat een gedurfd standpunt inneemt door de naam van de eigenaar op de buitenkant van de presentatiedoos te drukken. Zo heeft Hagane een donkere amberkleurige Urushi-lak "Tamahagane" stalen wijzerplaat met een patroon geïnspireerd op "de zeldzame en kenmerkende tobiyaki-vlekken" gezien in de hitatsura-stijl van Japanse zwaardsmeden ge-introduceert op het uurwerk. De wijzerplaten zijn "stuk voor stuk handgemaakt door vrouwelijke ambachtslieden in Kyoto", een stad met meer dan 1.000 jaar ervaring in lakwerk, terwijl een traditioneel "Koji" -lettertype is gebruikt voor de nummering.

Het is vrijwel zeker geen toeval dat Tamahagane-staal wordt geassocieerd met het brengen van geluk en dat het bekend staat om "negatieve omgevingen en emoties om te zetten in positieve uitkomsten". Dat kunnen we meer gebruiken zo een staal hier in Belgie :) Kurono werd door Hajime Asaoka opgevat als een manier om een toegankelijker toegangspunt te bieden voor zijn horlogemaker, maar zoals bij alle onafhankelijke horlogemakers die in beperkte aantallen produceren, is zijn werk verstrikt geraakt in de weder-verkoopmarkt.

Kurono bedrukt de buitenkant van de verpakking van de Grand: Hagane met een serienummer en de naam van de koper. Het merk zal ook niet het exacte aantal geproduceerde horloges vrijgeven en zal de garantie niet nakomen als het horloge "binnen de eerste zes maanden op de weder-verkoopmarkt wordt ontdekt". Het Urushi-lakhorloge zal worden uitgebracht als een limited edition van 20 stuks en zal naar verwachting rond de €200.000 kosten. Het horloge zal naar verwachting veel belangstelling krijgen van verzamelaars en liefhebbers van haute horlogerie vanwege de zeldzaamheid en het vakmanschap dat erbij komt kijken. Het zijn namelijk heel beheerde stukken die soms terug op de markt terecht komen aan het meervoud van de originele prijs.

 • Modelnaam: Urushi
 • Merk: Hajime Asaoka
 • Limited edition: 30 stuks
 • Uurwerk: handmatig opgewonden
 • Kaliber: HAPG05
 • Gangreserve: 52 uur
 • Afmetingen: 38mm x 9,5mm
 • Materiaal kast: roestvrij staal
 • Materiaal wijzerplaat: Urushi-lak met handgemaakte Maki-e-afwerking
 • Kristal: saffierglas
 • Waterbestendigheid: 30 meter (3 bar)
 • Horlogeband: zwart krokodillenleer met roestvrijstalen vouwsluiting
 • Functies: uren, minuten, seconden, gangreserve-indicator
 • Frequentie: 28.800 vibraties per uur
 • Juweel: 26
 • Achterzijde van de kast: saffierglas met gravure van de merknaam en het serienummer
 • Kleur: zwart met goudkleurige details


Het uurwerk heeft een gangreserve van 50 uur en een frequentie van 28.800 trillingen per uur. Het heeft een hoogte van 11,2 mm en een diameter van 40,5 mm. Het horloge is waterbestendig tot 30 meter en heeft een zwarte alligatorleren band met een vouwsluiting. Het design van het horloge is geïnspireerd op de natuur en de seizoenen en is voorzien van een Urushi-lak wijzerplaat met de afbeelding van een boom in de herfst, die is aangebracht met de Maki-e-techniek. De kast van het horloge is gemaakt van roestvrij staal en heeft een opengewerkte achterkant om het uurwerk te laten zien. Het horloge wordt geleverd in een luxe doos met daarin ook een extra band gemaakt van zwart polyurethaan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...