Gucci introduceert sieradencollectie onder leiding van Alessandro Michele

Gucci presenteert zijn derde hoge sieradencollectie van creatief directeur Alessandro Michele. Wat verrassend was, was hoe we een gebied binnenkwamen dat toebehoorde aan grote juweliers, maar we hebben geloofwaardigheid verworven. Het was iets dat ik echt wilde doen, ik ben altijd geobsedeerd geweest door sieraden en ik voelde de behoefte om de verzameling objecten te voltooien die van een hypothetische Gucci-klant zouden kunnen zijn,” zei Michele in een exclusief interview.

Deze authenticiteit heeft geleid tot „een onverwachte zaak, maar het wordt met grote passie gedaan. Ik wilde juwelen terugbrengen naar het echte leven, juwelen leven. Ze zijn een integraal onderdeel van ons leven en markeren grote gebeurtenissen. Ik zette ze ook op de landingsbaan op de modellen, en ik draag ze dagelijks, op kantoor, voor het ontbijt, op straat”, vervolgde hij, verwijzend naar Gucci'sinnovatieve stap in het presenteren van hoge sieradenontwerpen met confectiekleding op de catwalk.

Hij erkende de complexiteit van hoge sieraden voor een mode- en accessoirebedrijf, maar Gucci vertrouwt op een web van goudsmeden en ambachtslieden in de belangrijkste sieradenhubs van Italië, waaronder Valenza.

Dit is een segment dat toewijding nodig heeft en de industrie heeft verschillende mechanismen en timing, maar we zijn consistent. Dit gaat niet over merchandising. De derde Hortus Deliciarum-collectie, of Garden of Delights in Latin, is opvallend en weerkaatst ook door een campagne en film onder leiding van actrice en filmproducent Jessica Chastain, die Gucci droeg tijdens de Academy Awards afgelopen maart, toen ze de Oscar voor beste actrice voor haar ontving optreden in „The Eyes of Tammy Faye. ”

De campagne, kunst geregisseerd door Ezra Petronio en geschoten door Mert & Marcus, is misschien „contra-intuïtief”, gaf Michele toe, aangezien de juwelen uniek zijn en mogelijk al niet beschikbaar zijn tijdens de communicatiecampagne.

Hij vertrouwde toe dat hij zo gehecht is aan de juwelen dat hij zou willen „weten wie ze heeft gekocht en wie ze zal dragen. ” Michele zei dat hij probeert „unieke en speciale stukken” te maken en tot doel heeft een denkbeeldige wereld te creëren die verbonden is met de juwelen. Om te weten is deze collectie verdeeld volgens vijf thema s. Het eerste thema ontwikkelt het idee van de Grand Tour, een kans om zowel te ontsnappen als te leren.

Michele herzag unieke en antieke micromozaïekstukken, gemaakt tussen 1850 en 1870, met typische Romeinse landschappen, van het Colosseum tot het Pantheon of de watervallen in Tivoli, en integreerde ze in kettingen, armbanden, oorbellen, broches en gouden hangers met sprankelende peridoot, gele beryl, rood en roze spinel, blauwe topaas, vuuropaal, roze toermalijn en kleurrijke diamanten. Het tweede thema draait om het India van de Maharadja, met prachtige edelstenen, van rubellite, keizerlijke topaas, gele beryl, toermalijn en granaat voor solitaire ringen met peer- of hartgeslepen stenen, tot meerstrengs kettingen van veelkleurige stenen, en armbanden verfraaid met gele beryl, of ringen die creëer de vormen van de rozetten van Europese kathedralen.

Het derde thema hangt af van de parel, in de mythologie geboren uit het schuim van de zee en gestold op de huid van Aphrodite. Volgens de denkbeeldige reis verhuist de collectie naar Indonesië, Australië en Polynesië, en witte, crème en zwarte parels worden gecombineerd met keizerlijke topaas om sautoirs te creëren gecombineerd met oorbellen en broches, terwijl ze afneembare hangers vasthouden in keizerlijke topaas of afgewisseld met veelkleurige toermalijnen en diamanten. In de jaren dertig en veertig creëerde Michele kettingen en armbanden met geometrische vormen in kettingen met asymmetrische, flexibele modules met nauwgezette structurele details, vermengd met grandioze stenen.

Flexibele kettingen zijn versierd met amethist, aquamarijn en kussengeslepen blauwgrijze beryl, die hun pracht repliceren in oorbellen of centrale hangers in kooien van baguette-geslepen diamanten. Popcultuur en psychedelische kleuren uit de jaren 70 zijn elementen van het vijfde thema, waaronder kettingen van witgouden kettingen, diamanten met echte talismannen in zeshoekige smaragd, peervormige groene toermalijn, en aquamarijn gezet in een groen emaille frame met baguette-geslepen diamanten. Een hanger met een geelgouden basis herinnert aan een scène in de savanne, gegraveerd en geëmailleerd.

De collectie wordt gepresenteerd in Villa Albani in Rome van 12-19 juni.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...