Panerai onthult nieuw Luminor BiTempo uurwerk

De Panerai Luminor BiTempo is een nieuwe toevoeging aan de catalogus van luxe uurwerken van de Italiaanse horlogemaker Panerai. Dit verfijnde horloge heeft een stalen kast van 44 mm en is verkrijgbaar in twee kleurenpaletten met een opvallende blauwe zongeborstelde wijzerplaat en een matzwarte wijzerplaat. Het horloge wordt aangevuld met een bijpassende krokodillenriem. Een centraal kenmerk van dit uurwerk is de GMT-functie, waarmee een tweede tijdzone wordt getoond met een azuurblauwe wijzer.

Het uurwerk is voorzien van een mechanisch uurwerk, dat wordt aangedreven door de beweging van de pols van de drager in plaats van door een batterij. Het uurwerk is de Panerai OP VIII-kaliber, die is gebaseerd op het ETA 7750-uurwerk. Dit uurwerk heeft een frequentie van 28.800 vibraties per uur en een gangreserve van ongeveer 42 uur. De kast heeft de kenmerkende Luminor-kast van Panerai, die bekend staat om zijn karakteristieke vorm en kroonbeschermer. De kast is meestal gemaakt van roestvrij staal en heeft een saffierkristallen display aan de achterkant waarmee de drager het uurwerk in actie kan zien.

Het nieuwe horloge is bijgewerkt met een groter datumvenster en markeert het debuut van een afgeschuind diafragma dat in toekomstige horloges zal verschijnen. Elders op het gezicht is er om vijf uur een subdial die de resterende gangreserve voor maximaal drie dagen en de kenmerkende sandwichwijzerplaat onthult. Andere details van het nieuwe horloge zijn een doorzichtige achterkant van saffierkristal, kroonbescherming met veiligheidsslot, een trapeziumvormige gesp van geborsteld staal en 30 bar waterbestendigheid (ongeveer 300 meter).

De Panerai Luminor BiTempo is een gewild horloge onder verzamelaars en liefhebbers, vanwege de unieke dubbele tijdzone-functie, hoogwaardige uurwerk en kenmerkende ontwerp. Het is vermeldenswaardig dat de Panerai Luminor BiTempo niet langer in productie is en dat het kopen van een exemplaar op de secundaire markt kan leiden tot aanzienlijke kosten. Het is belangrijk om op te merken dat hoewel de Panerai Luminor BiTempo in staat is om de tijd in twee verschillende tijdzones bij te houden, het geen specifieke functies biedt voor het synchroniseren van deze tijdzones, zoals automatische aanpassing aan de lokale tijd of een snelle aanpassing van de urenwijzer. Het vereist handmatige aanpassing van de tijd om de twee tijdzones bij te houden.

Een uniek en opvallend kenmerk van de Panerai Luminor BiTempo is de manier waarop de tweede tijdzone wordt weergegeven. In tegenstelling tot veel andere horloges met een dubbele tijdzone, heeft de Luminor BiTempo geen aparte wijzerplaat voor de tweede tijdzone. In plaats daarvan heeft het horloge een extra centrale wijzer die de tijd in de tweede tijdzone aangeeft. Deze wijzer is opvallend anders dan de uren- en minutenwijzers en voegt een unieke esthetiek toe aan het horloge. Het gebruik van een extra centrale wijzer is een kenmerkend ontwerpelement van de Panerai Luminor BiTempo.

Naast zijn unieke ontwerp en innovatieve functies heeft Panerai een rijke geschiedenis als horlogemaker. Het merk is opgericht in 1860 en heeft sindsdien vele iconische horloges geproduceerd. Panerai heeft nauwe banden met de Italiaanse marine en is bekend om zijn innovatieve technologie en kwaliteit van vakmanschap. De Luminor-lijn is een van de meest populaire en iconische horloges van het merk en wordt gewaardeerd om zijn onderscheidende ontwerp en vakmanschap.

Het horloge heeft een prijs van €10.000 en is een luxe uurwerk dat gewild is onder verzamelaars en liefhebbers. Als je meer wilt weten over de Panerai Luminor BiTempo, kun je terecht op de website van Panerai of de galerij op deze pagina bekijken voor een blik op het uurwerk.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...