Matthew Williams onthult Givenchy MMW

Matthew M. Williams, de creatief directeur van Givenchy, heeft zijn eerste geur onthuld genaamd 'MMW'. Deze geur is onderdeel van de La Collection Particulière van Givenchy Beauty en is ontworpen om uniseks te zijn. Het kan alleen gedragen worden of in combinatie met een ander parfum uit de collectie. Williams heeft zich geconcentreerd op twee geuren, Palo Santo en Cedarwood, en deze gecombineerd met kardemom- en citrustonen om een frisse elegante geur te creëren. De geur is verder verrijkt met Haïtiaanse Vetiver, Indiaas sandelhout en andere bloemige en poederachtige tonen om een moderne en gedurfde compositie te creëren. De Givenchy MMW-geur wordt gemaakt in Frankrijk in de Givenchy Ateliers en is nu verkrijgbaar op de Givenchy-website.

Matthew Williams heeft ook zijn eerste collectie voor Givenchy gelanceerd, genaamd Givenchy MMW. Deze collectie, ontworpen voor herfst/winter 2021, combineert streetwear en high fashion en is gericht op de stedelijke jeugdcultuur. De collectie omvat een scala aan streetwear-items, waaronder oversized hoodies, T-shirts en bomberjacks, evenals meer verfijnde stukken zoals leren jassen en trenchcoats. Het kleurenpalet van de collectie is voornamelijk zwart, wit en grijs, met hier en daar een vleugje rood en geel. Innovatieve materialen, waaronder geprinte neopreen, gecoat katoen en technisch nylon, worden gecombineerd met traditionele stoffen zoals wol, kasjmier en zijde, wat zorgt voor een unieke mix van modern en klassiek.

Givenchy MMW is zowel online als in de fysieke winkels van Givenchy verkrijgbaar en wordt ondersteund door een wereldwijde marketingcampagne met onder andere advertenties in tijdschriften en op sociale media. De lancering van Givenchy MMW wordt gezien als een veelbelovende start van Williams' ambtstermijn bij Givenchy, en de collectie belooft innovatief en gedurfd te zijn.

Meer over Matthew M. Williams

Matthew M. Williams is een Amerikaanse modeontwerper en de huidige creatief directeur van Givenchy. Williams begon zijn carrière in de mode-industrie als stagiair bij rapper Kanye West'slabel, waar hij al snel promoveerde tot creatief directeur. Hij heeft ook samengewerkt met modehuizen als Alexander McQueen en Lady Gaga'sHaus of Gaga.

In 2015 richtte Williams zijn eigen label op, genaamd Alyx, dat een mix van streetwear en high fashion aanbiedt. Het label werd al snel populair bij beroemdheden en influencers en won meerdere prijzen, waaronder de LVMH-prijs voor opkomend talent in 2016.

In juni 2020 werd aangekondigd dat Williams de nieuwe creatief directeur van Givenchy zou worden, waar hij de verantwoordelijkheid heeft om het merk te moderniseren en een jonger publiek aan te spreken. Zijn eerste collectie voor Givenchy, genaamd Givenchy MMW, werd gelanceerd in 2021 en kreeg veel lof van de modepers en het publiek.

Naast zijn werk in de mode-industrie heeft Williams ook samengewerkt met andere merken en kunstenaars, waaronder Nike, Dior en Virgil Abloh. Hij heeft ook deelgenomen aan een aantal filantropische initiatieven, waaronder een samenwerking met Google en het Brooklyn Museum om jonge mensen te helpen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden.

Meer over Givenchy

Givenchy is een Frans modehuis dat in 1952 werd opgericht door Hubert de Givenchy. Het merk staat bekend om zijn elegante en verfijnde kleding, accessoires, parfums en cosmetica, en is een van de meest iconische en invloedrijke namen in de mode-industrie.

In de loop der jaren heeft Givenchy samengewerkt met tal van beroemde ontwerpers, waaronder John Galliano, Alexander McQueen en Riccardo Tisci. In juni 2020 werd Matthew M. Williams aangesteld als creatief directeur van het merk.

Williams, die eerder aan het hoofd stond van het streetwear-label 1017 Alyx 9SM, is bekend om zijn innovatieve ontwerpen en moderne esthetiek. Zijn benoeming bij Givenchy wordt gezien als een poging van het merk om een jonger publiek aan te spreken en zich te moderniseren.

Sinds zijn aantreden heeft Williams een aantal spraakmakende collecties gelanceerd voor Givenchy, waaronder de Givenchy MMW-collectie en de haute couture-collectie voor herfst/winter 2021. Zijn ontwerpen combineren de elegantie en verfijning waar Givenchy om bekend staat, met zijn eigen streetwear-esthetiek en innovatieve gebruik van materialen.

Givenchy heeft ook een lange geschiedenis in de parfumindustrie en is bekend om zijn iconische geuren, waaronder L'Interdit, Ysatis en Amarige. Het merk heeft samengewerkt met enkele van de meest gerenommeerde parfumeurs ter wereld om zijn geurlijnen te creëren, waaronder François Demachy en Dominique Ropion.

In recente jaren heeft Givenchy ook samengewerkt met beroemdheden en influencers om zijn merkbekendheid te vergroten. Zo heeft het merk samengewerkt met actrice Rooney Mara, zangeres Ariana Grande en influencer Negin Mirsalehi, om enkele voorbeelden te noemen.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...