Graff toont The Fascination een verbluffend diamanten horloge van $40 miljoen

Graff Diamonds onthult The Fascination, een indrukwekkend juweel dat ook dienst doet als uurwerk en ontworpen is om te dragen als armband, met een ongeëvenaarde diamant in het midden die ook als ring gedragen kan worden. Dit schitterende stuk bevat in totaal 152,96 karaat Graff'sbeste witte diamanten, waarbij het middelpunt wordt ingenomen door een zeldzame, chique geslepen 38,13-karaat peervormige diamant.

Deze opvallende diamant is verwisselbaar met een diamanten wijzerplaat die in de armband kan worden gestoken, waardoor een prachtig, glinsterend uurwerk ontstaat. De peervormige diamant kan op zijn beurt worden geplaatst in een op maat gemaakte schacht en gedragen worden als een ring. The Fascination is een voorbeeld van het meesterschap van Graff en brengt het beste van zowel de in Londen gevestigde juweliers als de Zwitserse horlogemakers van het merk samen.

Onlangs onthuld op Baselworld, is het verwacht dat dit pronkstuk ergens in Azië terechtkomt, volgens Francois Graff, de CEO van het bedrijf. Echter, de nieuwe eigenaar zal diep in de buidel moeten tasten, want The Fascination heeft een prijskaartje van maar liefst €40 miljoen. Het stuk is gemakkelijk converteerbaar en comfortabel om te dragen, waardoor het een perfecte keuze is voor een luxueuze statement piece.

De Fascination is meer dan alleen een uurwerk of sieraad; het is een kunstwerk. Elk van de diamanten die erin zijn verwerkt, is van de hoogste kwaliteit en zorgvuldig geselecteerd door Graff'sdeskundige diamantairs. Het proces van het maken van dit stuk was uiterst ingewikkeld en duurde meer dan een jaar om te voltooien.

De armband zelf is gemaakt van platina en omringd door pavé-diamanten. Het heeft een innovatief ontwerp waarmee de drager de peervormige diamant in het midden kan verwijderen en deze in een op maat gemaakte ring kan plaatsen. De ring kan dan worden gedragen terwijl de armband nog steeds fungeert als een uurwerk met een diamanten wijzerplaat.

Graff Diamonds is bekend om zijn expertise in het selecteren van de beste diamanten en het creëren van prachtige sieraden en uurwerken. The Fascination is geen uitzondering en vertegenwoordigt het hoogtepunt van het vakmanschap van het bedrijf.

Hoewel het prijskaartje van €40 miljoen voor sommigen misschien schokkend lijkt, is het belangrijk op te merken dat dit stuk niet alleen een prachtig sieraad is, maar ook een uniek kunstwerk dat een leven lang meegaat en zelfs in waarde kan toenemen. Het is een investering die alleen kan worden gedaan door de meest welvarende verzamelaars en liefhebbers van haute joaillerie.

  • Materiaal: 152,96 karaat Graff'sbeste witte diamanten.
  • Centrale diamant: zeldzame, chique geslepen 38,13-karaat peervormige diamant.
  • Het horloge kan worden omgezet in een mooie armband met een verwisselbare diamanten wijzerplaat en een op maat gemaakte schacht om de centrale diamant als ring te dragen.
  • Het sieraad is ontworpen door Graff Diamonds en bevat hun vakmanschap en dat van de Zwitserse horlogemakers van het merk.
  • Het sieraad is onlangs onthuld op Baselworld en zal naar verwachting zijn weg vinden naar Azië, volgens CEO Francois Graff.
  • Het prijskaartje van The Fascination is €40 miljoen.


De diamanten in The Fascination zijn afkomstig van de meest legendarische mijnen ter wereld en worden zorgvuldig geselecteerd op kleur, helderheid en grootte. De peervormige diamant in het midden van de armband is van topkwaliteit en heeft een gewicht van 38,13 karaat, terwijl de overige diamanten in totaal 114,83 karaat wegen.

De armband zelf is gemaakt van witgoud en bevat 152,96 karaat aan Graff'sbeste witte diamanten, allemaal van uitzonderlijke kwaliteit en geslepen om hun schittering en vuur te maximaliseren. De diamanten zijn in verschillende maten en vormen gesneden, waaronder ronde briljanten, peervormige diamanten en ovale diamanten, en zijn allemaal zorgvuldig geplaatst om de armband zijn prachtige uitstraling te geven.

De armband heeft een uniek ontwerp dat is ontworpen om comfortabel om de pols te passen en gemakkelijk te converteren is naar een horloge of ring. Het uurwerk zelf is voorzien van een diamanten wijzerplaat en wordt aangedreven door een nauwkeurig Zwitsers quartz uurwerk.

The Fascination is een uniek en verbluffend juweel dat de grenzen van vakmanschap en design verlegt. Het is een meesterwerk van Graff Diamonds en een van de meest opvallende horloges die ooit zijn gemaakt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...