Tommy Hilfiger lanceert nieuw mobiel modespel

Tommy Hilfiger, een internationaal erkend merk in de mode-industrie, heeft gezorgd voor een ware evolutie in digitale mode-ervaringen met de lancering van een innovatief mobiel spel genaamd 'Fashionverse'. Dit spel biedt een opwindende nieuwe manier voor fans en mode-enthousiastelingen om zich onder te dompelen in de kenmerkende Amerikaanse cool-stijl van het merk, maar dan in een virtuele wereld. Met deze stap betreedt Tommy Hilfiger de groeiende markt van digitale mode en gamification, waarbij technologie en creativiteit samenkomen en de grenzen tussen de echte en virtuele wereld vervagen.

Fashionverse is ontworpen met het oog op de digitale generatie en biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen avatars te creëren en te personaliseren. Deze avatars kunnen vervolgens gekleed worden in Tommy Hilfiger-kleding en -accessoires, waarmee een gepersonaliseerde mode-uitdrukking in de digitale ruimte wordt gecreëerd. De kledingstukken die beschikbaar zijn in het spel weerspiegelen de laatste collecties van het merk, waardoor spelers de nieuwste trends kunnen verkennen en ervaren alsof ze winkelen in een virtuele Tommy Hilfiger-winkel.

Een van de unieke aspecten van Fashionverse is de integratie van augmented reality (AR) technologie. Hierdoor kunnen spelers hun virtuele outfits in een real-world setting visualiseren. Dit voegt een interactief element toe aan het spel en versterkt de relatie tussen de digitale scheppingen en het fysieke leven van de gebruiker. AR-technologie maakt het daarnaast mogelijk voor spelers om foto'ste maken van hun avatar gestyled in Tommy Hilfiger-outfits, deze te delen met vrienden en zelfs te gebruiken in sociale media.

Het doel van Fashionverse is niet alleen entertainment bieden, maar ook een platform creëren voor modefans om hun stijl te delen en te communiceren met anderen binnen de community van het spel. Spelers kunnen meedoen aan verschillende uitdagingen en evenementen die hen aanmoedigen om te experimenteren met verschillende looks en samenwerkingen met andere gebruikers aan te gaan. Hiermee wil Tommy Hilfiger een interactieve en sociale dimensie geven aan de ervaring van mode, iets wat traditioneel beschouwd wordt als een persoonlijke en individuele uiting.

Bovendien is Fashionverse een weerspiegeling van Tommy Hilfiger’s inzet voor duurzaamheid. Het merk ziet de virtuele mode-industrie als een kans om milieu-impact te verminderen door het aanbieden van mode in een immateriële vorm. Dit kan leiden tot minder productie van fysieke kledingstukken en daaruit voortkomende afvalvermindering, zolang de consumenten bereid zijn om hun mode-ervaringen in de virtuele wereld evenveel te waarderen als in de fysieke wereld.

De lancering van Fashionverse is een strategische zet die past bij de bredere digitale transformatie inspanningen van Tommy Hilfiger. Het merk concentreert zich voortdurend op innovatie en zoekt naar manieren om zijn klantenkring uit te breiden en te diversifiëren. Met de introductie van dit mobiele spel toont Tommy Hilfiger aan flexibel te zijn en mee te gaan met de voortdurend veranderende consumentengedrag, vooral onder het jongere publiek dat in toenemende mate waarde hecht aan digitale en interactieve ervaringen.

Het is duidelijk dat Tommy Hilfiger de spelindustrie ziet als een onontgonnen terrein voor modemerken om op nieuwe en boeiende manieren in contact te komen met consumenten. Door te anticiperen op de convergentie van mode, gaming en technologie, positioneert Tommy Hilfiger zich als een voorloper in deze nieuwe golf van digitale modebeleving. Fashionverse is meer dan een spel; het fungeert als een brug tussen traditionele modebewustzijn en de digitale wereld, waardoor een geheel nieuwe dimensie van merkinteractie en klantenbinding ontstaat.

Naast het lanceren van het Fashionverse-spel, blijft Tommy Hilfiger zoeken naar manieren om innovatie in de praktijk te brengen en tegemoet te komen aan de wensen van de hedendaagse consument, die steeds meer geïnteresseerd is in technologie en duurzaamheid in mode. Het bedrijf onderzoekt actief hoe het gebruik van virtuele kleding en accessoires invloed kan hebben op de commerciële strategieën van modemerken en hoe deze trends kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de industrie.

De opkomst van digitale mode en virtuele goederen wijst op een aanzienlijke verschuiving in hoe mensen denken over bezit en consumptie. In tegenstelling tot fysieke kledingstukken, die productiemiddelen vereisen en vaak een negatieve impact hebben op het milieu, biedt digitale mode een alternatief dat geen natuurlijke hulpbronnen verbruikt. Daarnaast draagt het bij aan de vermindering van overconsumptie en afvalproductie, problemen waarmee de mode-industrie al lang worstelt.

Tommy Hilfiger heeft zichzelf gepositioneerd als een van de pioniers in deze ruimte door niet alleen te investeren in technologieën die de klantervaring verbeteren, maar ook door initiatieven die de ecologische voetafdruk van het merk verkleinen. Door gebruik te maken van 3D-ontwerpsoftware in het creatieproces, kan het bedrijf bijvoorbeeld digitale prototypes van kledingstukken maken, wat de behoefte aan fysieke monsters vermindert. Hierdoor bespaart Tommy Hilfiger op materialen en verlaagt het zijn CO2-uitstoot, omdat er minder transport nodig is.

Een ander belangrijk aspect van de digitale strategie van Tommy Hilfiger is de focus op gepersonaliseerde producten. Met behulp van data-analyse en AI-technologieën kan het merk op maat gemaakte ervaringen aanbieden die aansluiten bij de individuele smaken en voorkeuren van consumenten. Deze aanpak stimuleert niet alleen klantenbinding, maar helpt ook om overproductie te verminderen, aangezien producten meer op vraaggebonden basis worden gemaakt.

Terwijl het fysieke aspect van mode altijd een intrinsiek deel zal blijven uitmaken van het merk, onthult Tommy Hilfiger'sinvestering in digitale platforms zoals Fashionverse een duidelijke visie op de toekomst van de industrie. Het is een visie waarin duurzaamheid, klantbetrokkenheid en technologische innovatie samengaan om een harmonieuze balans te vinden tussen zakelijk succes en ecologische verantwoordelijkheid.

Als onderdeel van haar toewijding aan duurzame praktijken en transparantie, heeft Tommy Hilfiger ook stappen ondernomen om haar supply chain te verduurzamen. Het merk werkt bijvoorbeeld samen met leveranciers die duurzame materialen en productieprocessen gebruiken en streeft ernaar de volledige traceerbaarheid van haar producten te garanderen. Dit alles met het doel om tegen 2030 100% van de producten volgens duurzame criteria te produceren.

Naast milieuoverwegingen, speelt inclusiviteit ook een cruciale rol in de strategie van Tommy Hilfiger. Het merk streeft ernaar haar kleding toegankelijk te maken voor een breed scala aan consumenten, door middel van collecties die verschillende lichaamstypes, leeftijden en achtergronden omarmen. Door diversiteit en inclusie te bevorderen in zowel haar producten als marketingcampagnes, erkent het merk het belang van het vertegenwoordigen van verschillende stemmen en ervaringen binnen de mode-industrie.

De digitale ambitie van Tommy Hilfiger gaat verder dan alleen het bieden van nieuwe producten en ervaringen. Het is ook een manifestatie van een grotere visie op maatschappelijke verandering, waarbij mode niet alleen gaat over het kleden van het lichaam, maar ook over het uitdrukken van identiteit en waarden op manieren die zowel persoonlijk als globaal resoneren. Met elke stap richting de toekomst, vat Tommy Hilfiger dit ethos samen door innovatieve ervaringen te creëren die niet alleen de harten van klanten winnen, maar ook bijdragen aan een betere wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Mob Wife Look - hoe beheers je deze stijlvolle Aesthetic In de kijker

De Mob Wife look is een esthetiek die tegelijkertijd zowel tijdloos als statement-making is. Het roept beelden op van de glamoureuze vrouwen uit mi...