Chinese juweliers zetten hun sporen neer op GemGenève - Wallis - Hong - en Austy Lee

Het jaarlijks terugkerende horloge- en juwelevent GemGenève in Zwitserland is de plek waar de nodige Chinese juweliers de internationale scene betreden en hun internationale campagne maken. Dit jaar voor de première van het event werd er een selectie gemaakt van drie gedreven juweliers die hun creaties laten zien aan de wereld; Wallis, Hong, en Austy Lee.

Wallis, gevestigd in Peking, maakt gebruik van klassieke handgemaakte technieken die al generaties lang worden toegepast. Hun hedendaagse collecties worden gemaakt van hoogwaardig keramiek, diamanten en edelstenen. De stukken zijn bedoeld om de traditie en zelfexpressie te combineren in een modern en uitdagend ontwerp.

Hong Jewellery, opgericht door Hong Chaoyu, heeft zijn roots in Hangzhou. Het merk is wereldwijd gerespecteerd omdat ze veel gepatenteerde designconcepten uitvoeren in plaats van dezelfde oude technieken te volgen. Bovendien is de unieke luchtige structuur van Hong'sontwerpen ideaal voor de juwelenindustrie.

Austy Lee, de derde juwelier die dit jaar op GemGenève staat, is afkomstig uit Taiwan. Lee heeft een liefde voor smaak, esthetiek en kunst die terugkomt in zijn prachtige, innovatieve stukken. Voor de oprichters van het atelier is de focus op het creëren van schoonheid, een combinatie van cultuur en technologie waarvan elk stuk schoonheid en mysterie uitstraalt.

Voor hun eerste oefening op GemGenève hebben deze Chinese juweliers hun creaties geïntroduceerd aan het publiek. Ze werden beloond met veel waardering voor hun prachtig vormgegeven collecties die gemaakt zijn van de beste materialen. Wallis bijvoorbeeld presenteerde een verzameling avant-garde edelstenen colliers, armbanden, ringen en oorbellen in diverse metalen, van 18K geelgoud tot platina. Uit de collectie straalde luxe, schoonheid en elegantie.

Hong staat bekend om zijn gepatenteerde designs, zoals de zogenaamde split-level' ring. Deze collectie verraste het publiek met een verbazingwekkende combinatie van eeuwenoude technieken en modern design. Waarom Hong’s ontwerpen zo goed vinden bij het liefhebbers, is het praktische aspect; de ringen zijn bijvoorbeeld licht, hebben een luchtig design en bieden kans voor persoonlijke aanpassingen.

Lee’s collectie is net zo indrukwekkend; deze bestaat uit sieraden die geïnspireerd zijn op verschillende culturen, variërend van Chinese antieke meesters tot Westerse kunstenaars. Met meer dan twintig bekroonde ontwerpen belichaamt Lee’s werk schoonheid en mysterie.

Naast jaloersmakende collecties, waren de juweliers ook in staat hun waardevolle ervaringen te delen. Wallis, Hong en Lee, samen met andere Chinese juweliers, namen deel aan lezingen en conversations die werden georganiseerd tijdens de expositie. Bovendien ging Wallis akkoord met een interview waarin hij antwoord geeft op vragen over de stijl, inspiratie, materialen en ambachtelijke vakkundigheid van hun items.

Hoewel deze juweliers naar GemGenève kwamen om hun creaties te tonen, creëerden ze tegelijkertijd een platform voor het delen van hun kennis. Door hun deelname aan het event, kunnen we hopen om in de toekomst meer te horen van Chinese juweliers die hun sporen willen neerzetten op de internationale markt. Ondanks de Covid-19 pandemie die het evenement in een stroomversnelling bracht, was deze editie een succes waar vele kunstenaars hun creativiteit konden presenteren aan de wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...