L Incomparable - de meest waardevolle diamanten ketting op aarde

Met een waarde van €55 miljoen erkend door het Guinness Book of World Records in 2013, is de L'Incomparable diamanten ketting een absoluut juweel. Dit begeerde sieraad, groot als een ei, is te bezichtigen op een juweliersbeurs in Singapore. Het illustreert de groeiende Aziatische vraag naar waardevolle edelstenen en luxueuze sieraden.

Ontworpen door de gerenommeerde luxe juwelier Mouawad, is de L'Incomparable een meesterwerk met een prominente gele, intern onberispelijke diamant van meer dan 407 karaat, geaccentueerd door een roségouden zetting bezet met 90 witte diamanten die bijna 230 karaat wegen.

Potentiële kopers uit Azië hebben al hun interesse geuit, volgens Jean Nasr, de managing director van Mouawad in Singapore. Hij hield hun identiteiten echter geheim, en benadrukte dat de aankoop van zo'n juweel zeker als een investering wordt gezien.

De ketting heeft een fascinerende achtergrond; het centrale juweel, de grote gele diamant, werd ongeveer drie decennia geleden toevallig op een stortplaats ontdekt door een jong meisje in de Democratische Republiek Congo. L'Incomparable is een hoofdattractie op het JewelFest Singapore-evenement, dat van 11 tot 20 oktober in Singapore plaatsvindt.

De Libanese juwelier Mouawad ontwierp de ketting met inspiratie uit de organische vormen van een wijnrank. De bladeren van dit ontwerp zijn gemaakt van 90 witte diamanten die samen meer dan 230 karaat wegen, waarmee de schoonheid van de grote gele diamant wordt benadrukt. De L'Incomparable behoort zonder twijfel tot de duurste en meest indrukwekkende kettingen ter wereld.

De L'Incomparable, beschouwd als het topstuk van de lijst met duurste kettingen ter wereld, is meer dan een juweel; het is een belichaming van vakmanschap en uitzonderlijke historische waarde. In het hart van deze ongeëvenaarde creatie zit een gele diamant die uniek is in zijn soort. Deze diamant is van binnenuit perfect en weegt meer dan 407 karaat, waarmee het een van de grootste ter wereld is.

Een klein meisje in de Democratische Republiek Congo struikelde per toeval over deze ongelooflijke edelsteen op een stortplaats ongeveer 30 jaar geleden. Dit verhaal van ontdekking voegt een extra dimensie van intrige toe aan het al opmerkelijke juweel.

De L'Incomparable is niet zomaar ontworpen, maar met grote zorg en aandacht voor detail. Het werd gecreëerd door de bekende Libanese juwelier Mouawad, die inspiratie haalde uit de organische vorm van een wijnrank. De ketting wordt aangevuld door een roségouden zetting bezet met 90 witte diamanten die samen bijna 230 karaat wegen. Deze elementen vormen samen een prachtig geheel dat de schoonheid van de grote gele diamant benadrukt.

De ketting werd voor het eerst tentoongesteld op de juwelenbeurs in Singapore. Deze tentoonstelling onderstreept de groeiende honger van Azië naar kostbare edelstenen en luxueuze juwelen. Verschillende potentiële kopers uit Azië hebben al 'serieuze interesse' getoond, volgens Jean Nasr, de managing director van Mouawad in Singapore. Hij benadrukte echter dat de koper van zo'n sieraad het niet alleen als een accessoire, maar ook als een investering zou bekijken.

Met een geschiedenis die net zo schitterend is als de ketting zelf, is de L'Incomparable niet alleen een meesterwerk van juwelierskunst, maar ook een symbool van ongeëvenaarde schoonheid, luxe en verfijning.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...