Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

El Primero Chronomaster 1969 Eerbetoon aan de Rolling Stones uurwerk van Zenith

El Primero Chronomaster 1969 Eerbetoon aan de Rolling Stones uurwerk van Zenith

De Zwitserse horlogemaker Zenith lanceert de nieuwe El Primero Chronomaster 1969 als eerbetoon aan zowel de legendarische rockgroep Rolling Stones als de El Primero-beweging die het bedrijf in 1969 lanceerde.

Dit verbazingwekkende horloge wordt geleverd met een 42 mm stalen kast met twee chronograaftellers: een 30 minuten om 3 uur en een 12-uur om 6 uur. Als decoratief tintje dat ook een eerbetoon is aan de Rolling Stones, verschijnt het iconische tong- en liplogo op het 12-uurs chronograafregister.

In het hart van het uurwerk bevindt zich het El Primero 4061 uurwerk,'s werelds meest nauwkeurige in massa geproduceerde mechanische kaliber, kloppend met een frequentie van 10 trillingen per seconde en timing tot een tienden van een seconde. The Rolling Stones waren zeer tevreden over de samenwerking, die net op tijd is voor hun 14 On Fire wereldwijde tour.

Zenith kondigde aan dat dit horloge het eerste zal zijn in een reeks limited edition horloges gemaakt in samenwerking met de Britse band, verder verklaarde dat slechts 250 El Primero Chronomaster 1969 Tribute to the Rolling Stones uurwerken zullen worden vervaardigd.