Zenith viert rocklegendes Rolling Stones met nieuw Chronomaster horloge

Zenith, de gerenommeerde Zwitserse horlogemaker, viert het icoon van de rock 'n' roll, de Rolling Stones, met de introductie van hun nieuwste horloge, de El Primero Chronomaster 1969. Deze unieke editie brengt ook een ode aan de El Primero-beweging, een innovatieve prestatie die Zenith in 1969 introduceerde.

Het horloge, met een diameter van 42 mm, kenmerkt zich door zijn stalen kast die is uitgerust met twee chronograaftellers; een 30 minuten teller om 3 uur en een 12-uur teller om 6 uur. Een bijzonder detail dat dient als een eerbetoon aan de Rolling Stones is het opvallende tong- en liplogo, een iconisch symbool van de band, dat prominent aanwezig is op het 12-uurs chronograafregister.

Het El Primero 4061 uurwerk, dat zich in het hart van dit horloge bevindt, is het meest nauwkeurige in massa geproduceerde mechanische kaliber ter wereld. Het biedt een frequentie van 10 trillingen per seconde, waardoor het tot op een tienden van een seconde nauwkeurig is. De Rolling Stones hebben hun waardering uitgesproken voor deze samenwerking, die perfect getimed is met hun '14 On Fire' wereldtournee.

Zenith heeft aangekondigd dat dit horloge het eerste in een serie van limited edition horloges zal zijn die in samenwerking met de Britse band worden gemaakt. Er zullen slechts 250 exemplaren van de El Primero Chronomaster 1969 Tribute to the Rolling Stones worden vervaardigd.

Sinds de oprichting van de Rolling Stones in 1962 hebben verschillende horlogemerken edities gelanceerd die een ode brengen aan de band. Ook Zenith heeft in 2014 hun samenwerking met de Rolling Stones gevierd met de eerste Zenith El Primero Chronomaster 1969 Tribute To The Rolling Stones.

Het nieuwe model, Zenith El Primero Skeleton Tribute To The Rolling Stones, is het zesde model van Zenith dat een eerbetoon brengt aan de legendarische Britse rockband. De kenmerkende rode tong van de Stones, het beroemde "Tongue and Lip Design" logo, dat in 1970 werd ontworpen door de Engelse kunstontwerper John Pasche, is op een unieke manier geïntegreerd in het horloge.

Het horloge wordt aangedreven door het El Primero kaliber 400B met kolomwiel chronograaf en een gangreserve van 50 uur. De 45 millimeter kast is van zwart keramiek, passend bij de algehele donkere esthetiek van het horloge. Dit zou een knipoog kunnen zijn naar het wereldberoemde lied "Paint It Black" van de Stones.

Dit opmerkelijke horloge is geprijsd op € 11.400 en is een must-have voor zowel horloge- als muziekliefhebbers.

Met de lancering van de Zenith El Primero Skeleton Tribute To The Rolling Stones voegt Zenith een nieuw hoofdstuk toe aan hun langdurige samenwerking met de legendarische rockband. Dit horloge is niet alleen een eerbetoon aan de Rolling Stones, maar ook een technisch meesterwerk dat de expertise van Zenith op het gebied van horlogemaken weerspiegelt.

Het opvallende kenmerk van dit horloge is de roterende tong, die elke seconde een volledige omwenteling maakt, wat doet denken aan een vinylplaat die op een draaitafel draait. Dit fascinerende detail, samen met de iconische Stones-tong die is verwerkt in het ontwerp van de wijzerplaat, geeft het horloge een unieke en dynamische uitstraling.

Onder de zwarte keramische kast klopt het El Primero kaliber 400B, een geavanceerd mechanisch uurwerk dat bekendstaat om zijn precisie en betrouwbaarheid. Met een frequentie van 36.000 vibraties per uur en een gangreserve van 50 uur levert dit uurwerk uitstekende prestaties en een nauwkeurige tijdsweergave.

Het horloge heeft een diameter van 45 mm en wordt geleverd met een zwarte kalfsleren band met een beschermende rubberen voering. De combinatie van hoogwaardige materialen, een gedetailleerd ontwerp en de unieke Rolling Stones-elementen maken dit horloge tot een waar verzamelobject.

Of je nu een fan bent van de Rolling Stones, een verzamelaar van bijzondere horloges of gewoon een liefhebber van unieke en opvallende accessoires, de Zenith El Primero Skeleton Tribute To The Rolling Stones is een horloge dat zeker indruk zal maken. Het is een eerbetoon aan zowel de muzikale grootsheid van de Stones als het vakmanschap van Zenith, en belichaamt de tijdloze geest van rock 'n' roll.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...